حمیدرضا شیدی نژاد عصر یکشنبه در نشست خبری افزود: از روز گذشته کیت های تشخیص کرونا تحویل استان کرمان شد و ۱۵ نمونه برای آزمایش ارسال که ۱۲ مورد منفی و ۲ مورد آن مربوط به یک خانم و یک آقا مثبت شد.
وی با بیان اینکه تست کرونا به صورت سرپایی انجام نمی شود اظهار داشت: مبادی ورودی به استان کرمان کنترل می شود.
رییس دانشگاه علوم پزشکی کرمان تصریح کرد: از پنجشنبه شب تیم های بهداشت و فوریت های پزشکی به منظور ارائه آموزش و انتقال بیمارانی که دچار تب مشخص بودند به مراکز درمانی، در فرودگاه و راه آهن مستقر شدند.
وی با اشاره به توزیع اقلام بهداشتی طی چند روز آینده در کرمان تاکید کرد: ذخیرههای داروخانهها به دلیلی هجوم مردم کم شد و ما بازرسیهای لازم را انجام می دهیم که بحث گران فروشی و احتکار انجام نشود.
رشیدی نژاد گفت: ماسک و دستکش ابتدا بین کادر درمانی توزیع می شود و در کنار آن توزیع اقلام بهداشتی را در استان مدیریت میکنیم و پیگیر خرید وسایل حفاظتی برای کادر درمان کرمان هستیم.
وی ادامه داد:: بیشتر بیماران مبتلا به کرونا بدون علامت هستند و عدهای ممکن تب کنند و ممکن است فردی که تب ندارد ناقل باشد یا اینکه اوایل بیماری باشد و همچنین فردی که تب دارد ممکن به دلیل بیماری دیگر تب داشته باشد.
رییس دانشگاه علوم پزشکی کرمان اظهار داشت: هیچگاه نگفتیم کرمان بیمار مبتلا به کرونا ندارد بلکه اعلام کردیم نمونه مثبت آزمایشگاهی کرونا در این استان وجود ندارد و بنایی بر مخفیکاری نداریم.
وی تصریح کرد: روزانه جواب آزمایشها را میدهیم و از بیش ۴۰ نمونه آزمایش ارسال شده به تهران جواب ۲۲ مورد آنها آمده و منفی بوده است.
وی تصریح کرد: ۵۰ مورد از ۵۰۰ کیت تست تشخیص کرونا کنترلی و مقایسهای است و از دیروز ۱۵ مورد آن انجام شده و امروز ۲۷ مورد بوده و روزانه ۴۰ تا ۵۰ تست می توانیم انجام دهیم.
رشیدی نژاد افزود: اما به دلیل اینکه کیت تشخیص محدود است لذا فقط برای بیمارانی که مورد نیاز است آزمایش تشخیص کرونا را انجام می دهیم و به دنبال آن هستیم که کیت های بیشتری را دریافت کنیم.
وی ادامه داد: مراکز بهداشتی حاشیهای شهر کرمان فعال هستند و بنرها و بروشورهای آموزشی توزیع و نصب شده است ضمن آنکه چند خیر نیز برای این مناطق ژل ضد عفونی ارسال کردند و همچنین کمیته امداد برای مددجویان خود یک بسته بهداشتی تهیه کرده که اکنون ضرورتی بر توزیع آنها وجود ندارد.
رییس دانشگاه علوم پزشکی کرمان با اشاره به کنترل خانواده های بیماران کرونا تاکید کرد: با خانوادههای ۱۵ مورد مشکوک تماس گرفته و حتی به درب منازل آنها مراجعه شده و اعضای خانوادههای آنها مورد بررسی قرار گرفته اند و تا ۲ هفته این اقدام ادامه خواهد داشت باید مدنظر داشت که بیمار یابی اطرافیان مهمترین کار ماست.
وی با بیان اینکه بیماری کرونا دوره نهفتگی ۲ تا ۲۸ روزه است تصریح کرد: قرنطینه کردن شهر کرمان الزامی نیست و مخالف این کار هستیم و رعایت بهداشت فردی بهترین راه جلوگیری از سرایت ویروس بیماری کرونا است.
رشیدینژاد گفت: با هماهنگی با سازمان غله بر نحوه عرضه نان در نانواها نظارت داشته باشند ضمن آنکه مردم از نانواهایی که متصدی دریافت وجه نقد و تحویل نان یکی است خرید نکنند.
وی با اشاره به تغییر ساعات کاری ادارات گفت: بنده ۵۰ درصد موافق این تغییر ساعات کار ادارات بودیم اما در مجموع مقداری تماس ارباب رجوع با کارمندان کاهش پیدا میکند و همچنین حجم ورودیها کمتر میشود و مردم زودتر به خانههایشان میروند، ضمن آنکه اکثر نقاط کشور تعطیل کردند که ما نیز موافقت کردیم.