در پیام توییتری محمدجواد ظریف آمده است: اشغالگران آمریکایی اصلاً نباید به افغانستان حمله میکردند اما این کار را کردند و تبعات آن را به گردن همه دیگران انداختند.
اکنون و پس از ۱۹ سال تحقیر، آمریکا شکست خودش را بزک میکند.
خواه در افغانستان، سوریه، عراق و یا یمن، مشکل، ایالات متحده است. ایالات متحده، منطقه را ترک خواهد کرد در حالی که آشفتگیهای عظیمی را از خود به یادگار خواهد گذاشت.
توافقنامه آمریکا و طالبان با حضور نمایندگان و وزیران خارجه ۳۰ کشور منطقه و جهان و همچنین نمایندههای ویژه برخی کشورها در امور افغانستان به صورت رسمی امضا شد.
وزیر امور خارجه آمریکا در مراسم امضای این توافقنامه گفت؛ گروه طالبان تعهد کرده است که رابطه خود را با القاعده و تروریستها قطع میکنند و ما نیز نظامیان خود را از افغانستان خارج میکنیم.
مایک پمیئو اعلام کرد که یک هفته کاهش خشونت در افغانستان در دو دهه گذشته بی سابقه بوده است و اگر طالبان مایل به صلح باشد باید این روند را ادامه دهند.
وزیر امور خارجه آمریکا افزود: اکنون به طالبان ارتباط دارد که قدم بردارند و رابطه خود را با القاعده، قطع و با داعش مبارزه کنند و به زنان و مردان افغانستان که در طول هفته گذشته از صلح استقبال کردند، نشانه مثبت نشان داده و به کاهش خشونت ادامه دهند.
برادر رییس هیأت طالبان در قطر نیز در مراسم امضای توافقنامه گفت: مذاکرات توافق امارت اسلامی و آمریکا دستاورد بزرگی برای ملت مجاهد افغانستان بود و آن را تبریک میگویم. وی افزود: به توافقنامه پایبند هستیم.
آمریکا و طالبان نزدیک به ۲ سال و ۱۱ دور گفتوگو به توافق نهایی رسیدند؛ هرچند گفتوگوها چند بار به دلیل حملات طالبان بر نظامیان و پایگاه طالبان متوقف شد اما بار دیگر از سر گرفته شد.
قرار است در طول ۱۰ روز پس از امضای توافق میان آمریکا و طالبان، گفتوگوهای میان گروههای افغانستانی آغاز شود.
آمریکا با ادعای تأمین صلح و رفع خشونت، پس از حملات یازدهم سپتامبر سال ۲۰۰۱ وارد افغانستان شد.
تاریخ انتشار: ۱۱ اسفند ۱۳۹۸ - ۲۲:۳۹
تهران- ایرنا- وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران با اشاره به تلاشهای ایالت متحده برای پنهان شکستهایش در منطقه، گفت: آمریکاییها شکستها و تحقیرهایشان را بزک میکنند.