بندرعباس- ایرنا- معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان با تاکید بر پرهیز مردم از هرگونه خروج غیرضروری از منزل و انجام سفرهای درون و برون شهری، گفت: مسافران ورودی به استان در صورتی که مشکوک به کرونا باشند، قرنطینه می شوند.

دکتر محمود حسین پور شامگاه یکشنبه در نشست با نمایندگان دستگاه های هلال احمر، نیروی انتظامی، پلیس راهنمایی و رانندگی و اداره راهداری و حمل و نقل جاده ای اظهار داشت: هم اکنون هشت پایگاه بهداشتی در مبادی ورودی و خروجی استان در پاسگاه انتظامی لیردف، پایگاه اورژانس آبنما رودان، ورودی شهر بستک و پایگاه چاه تر، گهکم حاجی آباد، پاسگاه دشت جیهون لار، ورودی شهر پارسیان و پاسگاه لاور چاهو مستقر شدند.

وی با بیان اینکه تیم های بهداشتی در راه آهن و فرودگاه نیز مستقر هستند، گفت: این تیم ها علاوه بر ارائه توصیه های لازم به مسافران، با تب سنج هایی که در اختیار دارند، کنترل های لازم را انجام می دهند.

حسین پور تاکید کرد: نیروهای بهداشتی در صورت مشاهده مورد تب دار، مجوز ورود به استان هرمزگان را نخواهند داد، مگر اینکه فرد مشکوک قبول کند ۱۴ روز در قرنطینه بماند.

این مقام مسوول خاطرنشان کرد: شهروندان باید در نظر داشته باشند که تعطیلی این روزهای مراکز آموزشی و اداری جهت انجام مسافرت نیست و بهترین اقدام در این شرایط حضور مردم در خانه های خود و خودداری از مسافرت به دیگر مناطق است.

کروناویروس‌ (Coronaviruses)، خانواده گسترده‌ای  از ویروس‌ها و زیر مجموعۀ «کروناویریده» هستند که از ویروس سرماخوردگی معمولی تا عامل بیماری‌های شدیدتری همچون سارس، مرس و کووید ۱۹ را شامل می‌شود.

کروناویروس‌ها نخستین‌بار در سال ۱۹۶۵ کشف شدند و مطالعه روی آن‌ها به‌طور مداوم تا اواسط دهه ۱۹۸۰ ادامه داشت.

این بیماری که یک ماه پیش در استان ووهان کشور چین به شکل انسانی سرایت کرده است ، برای نخستین بار در حدود ۱۳ روز پیش در ایران نیز مشاهده شد.

دوره نهفتگی نسبتا طولانی این بیماری تنفسی مرگ‌ بار از چند روز تا دو هفته متغیر است و همین امر موجب می‌شود مبتلایان تا پیش از بروز علایمی چون تب و تنگی نفس به مراکز درمانی مراجعه نکنند.

به گفته متخصصان علوم پزشکی از هر ۱۰۰ بیمار مبتلا به ویروس کرونا، دو نفر (به طور تقریبی) در معرض خطر مرگ قرار می گیرند.

این ویروس به شماری دیگر از کشورها از جمله آمریکا، استرالیا، تایلند، مالزی، کره جنوبی، ژاپن، کانادا، سوئد، اسپانیا، فرانسه و امارات متحده عربی نیز سرایت کرده است.

در حال حاضر ۱۲۱ نفر مشکوک به کرونا در هرمزگان بستری هستند.

شمار مبتلایان به کرونا در این استان چهار مورد اعلام شده است که سه نفر از آنها از شهروندان قم هستند.

طبق اعلام دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان حال هر چهار مورد بهبود یافته و از بیمارستان ترخیص شده اند.

هرمزگان از جمله استان های گردشگرپذیر در نیمه دوم سال به ویژه اسفندماه است که این روزها با توجه به شیوع ویروس کرونا، نگرانی هایی در خصوص حضور مسافران از دیگر نقاط کشورمان در این استان وجود دارد.

هفتم اسفندماه امسال پویشی مردمی (کمپین) با محتوای "ما مردم جزیره قشم، کیش و بندرعباس جهت کنترل ویروس کرونا، خواهان کنترل و محدودیت تردد مهمانان به استان هرمزگان هستیم" در فضای مجازی هرمزگان تشکیل و کاربران با پیوستن به آن خواستار ممنوعیت سفر به استان هستند.

برخی مقام های شهرستانی و استانی نیز در قالب خبر یا صفحه شخصی خود به این پویش پیوسته و آن را تایید کرده اند.