تهران- ایرنا- رییس قوه قضاییه خطاب به دادستان‌های سراسرکشور گفت: به احتکارکنندگان اقلام بهداشتی و دارویی رحم نکنید.

به گزارش روز دوشنبه مرکز رسانه قوه  قضاییه، حجت الاسلام والمسلمین سید ابراهیم رییسی در جلسه مسئولان عالی قضایی ضمن تشکر از جامعه پزشکی و رسانه ای کشور خطاب به دادستان های سراسرکشور افزود: سلامت مردم قابل معامله و مسامحه نیست.

وی ادامه داد: احتکاراقلام بهداشتی درشرایط فعلی بازی باجان مردم است نمی‌توان ازاین مساله گذشت.

رییس قوه قضاییه ضمن تشکر از تلاش شبانه روزی همکاران قضایی در ترخیص زندانیان اظهار داشت: از همه ظرفیت های بخشنامه فعلی برای اعطای حداکثری مرخصی به زندانیان استفاده کنید.

هفته گذشته پنجم اسفندماه نیز رییس قوه قضاییه در جلسه مسئولان عالی قضایی گفت: امروز سلامت اجتماعی و سلامت مردم جزو ضروری‌ترین مسائل کشور و از وجوه مهم حقوق عامه است که توجه به آن نیازمند نگاه و همراهی همگانی است.

وی ادامه داد: مسئول صیانت از سلامت مردم وزارت بهداشت است که وارد میدان شده و در ستاد وزارتخانه و استان‌ ها فعال شده و هم در حوزه بهداشت، هم در بحث درمان و هم در زمینه پیشگیری اقداماتی صورت گرفته و گزارش‌ های آن نیز از طریق رسانه ملی اعلام می‌شود.

رییس دستگاه قضا در عین حال متذکر شد: علاوه بر وزارت بهداشت و ستادی که با حضور نمایندگان دستگاه ‌های مختلف از جمله قوه قضاییه برای مقابله با کرونا تشکیل شده، یک همت همگانی و همکاری همه بخش‌ها و مسئولان در برخورد همه ‌جانبه با این مسأله لازم است.

رییسی اظهارداشت: باید به مردم اطمینان داده شود که با همت همه دستگاه‌ ها و رعایت همه اصول و نکات ضروری در حوزه بهداشت و تسلط روزافزون مسئولان بهداشتی و درمانی در خصوص کرونا، سلامت و امنیت روانی آن‌ ها افزایش خواهد یافت.

رییس قوه قضاییه گفت: توجه به مقوله بهداشت در برخورد با ویروس منحوس کرونا و درمان افراد مبتلا به آن برای کشور یک ضرورت است و همه باید از نظر کارشناسی پزشکان تبعیت کنند.
وی با بیان این‌که دست‌اندرکاران حوزه بهداشت و درمان با مجاهدت و ازخودگذشتگی شبانه روز برای برخورد با ویروس کرونا و تضمین سلامت جامعه تلاش می‌کنند، اظهارداشت: ما هم در دستگاه قضایی وظیفه خود می‌دانیم که در همه بخش‌ها با مجاهدان عرصه بهداشت و درمان همکاری داشته باشیم تا هر چه زودتر با یک همدلی جمعی شاهد کاهش مشکلات این ویروس و رفاه و سلامت جامعه باشیم.
رییسی در ادامه با دسته‌بندی جریانات و گروه‌هایی که دنبال سوءاستفاده از وضعیت به وجود آمده هستند، افزود: دشمنان تلاش کردند با بحرانی جلوه دادن جامعه و دروغ‌پردازی و بسیج رسانه‌هایشان نهایت استفاده را از شیوع ویروس کرونا برای التهاب‌آفرینی در کشورمان ببرند و با این کار دشمنی خود را بیش از پیش نشان دادند.
رییس قوه قضاییه خاطرنشان کرد: گاهی می‌بینیم که این رسانه‌ها برای اضطراب‌آفرینی در جامعه، در کنار انتشار یک یا دو خبر از کشورهای دیگر که کانون شیوع ویروس یا درگیر آن هستند، با تجمیع و انتشار حدود ۳۰ خبر درباره ایران در یک مقطع خبری تلاش می‌کنند نوعی دلهره بین مردم ما ایجاد کنند.
رییسی گروه دوم را شایعه‌سازان و شایعه‌پراکنان دانست که با بزرگ‌نمایی اخبار و خبرسازی کاذب، می‌خواهند مردم را دچار اضطراب و دلهره کنند و گفت: دسته سوم سودجویان و محتکران هستند که کالای پزشکی مورد نیاز مردم را احتکار می‌کنند که اقدام آنها با هیچ منطق اخلاقی و اسلامی و انسانی سازگار نیست و برای ما هم قابل قبول نیست.
رییس دستگاه قضا تصریح کرد: احتکار اقلام بهداشتی در شرایط فعلی بازی با جان مردم است و نمی توان از این مسأله گذشت.  
وی یادآور شد: همان‌طور که در دوران جنگ تحمیلی که مردم فرزندان خود را برای مقابله با دشمن به جبهه می‌فرستادند، عده‌ای کالاهای مورد نیاز مردم را احتکار می‌کردند، الآن هم عده‌ای با زندگی مردم سوداگری می‌کنند.

دستگیری بیش از ٢٠ احتکار کننده اقلام پزشکی
رییسی با تأکید بر لزوم برخورد مسئولان ذیربط با این مساله افزود: خوشبختانه دادستانی تهران بیش از ۲۰ نفر از محتکران کالاهای پزشکی را دستگیر و انبارهای آنها را کشف کرده و تحویل وزارت بهداشت کرده است که امیدواریم به سرعت در بازار توزیع شود.
وی با اشاره به افزایش ۵ تا ۱۰ برابر تولید کالاهای بهداشتی مورد نیاز مردم و تقدیر از دست‌اندرکاران این حوزه اظهارداشت: در کنار امر تولید، مساله توزیع و نظارت بر شبکه توزیع هم ضروری است و باید سازوکار آن را در وزارتخانه و سازمان‌های مسئول افزایش دهیم.
رییسی با تأکید بر لزوم اصلاح نظام نظارت بر توزیع کالا، افزود: باید معلوم شود ماسکی که تولید می‌شود، چگونه توزیع می‌شود و از مرحله تولید تا توزیع در داروخانه‌ها چه فرایندی را طی می‌کند تا به دست مردم می‌رسد تا سودجویان فرصت سوداگری پیدا نکنند.
رییس قوه قضاییه، برخورد با متخلفان و متجاسران به قانون را امری بسیار مهم دانست و به دادستان‌ها دستور داد به هیچ عنوان به محتکران و اخلالگران در نظام عرضه کالاهای پزشکی رحم نکنند و با آنها برخورد عبرت‌آموز داشته باشند تا همه بدانند سلامت، امنیت و نیاز مردم برای دستگاه قضایی اهمیت دارد و با هیچ چیزی قابل معامله نیست.

گزارش های خوبی از بازار نمی‌رسد
رییسی در ادامه، بار دیگر بر تأمین کالاهای اساسی مردم در آستانه عید نوروز تأکید کرد و گفت: مردم از مسئولان انتظار دارند در ایام پایانی سال بر قیمت‌ها و نحوه عرضه کالاهای مورد نیاز آنها نظارت کنند که قبلاً هم در این‌باره به مسئولان وزارت صمت، سازمان تعزیرات حکومتی و سازمان حمایت از مصرف‌کنندگان تذکر داده‌ام.
رییس قوه قضاییه ادامه داد: گزارش های خوبی از بازار نمی‌رسد و باز هم تأکید می‌کنم نظارت بر قیمت و کیفیت کالاها امری ضروری است و دستگاه‌های مسئول باید وارد میدان شوند و هرجا نیاز باشد، دستگاه قضایی هم کمک می‌کند تا مردم روزهای پایانی سال را با آرامش بگذرانند.

جدیت قوه قضائیه برای حفظ سلامت زندانیان
رییسی در بخش دیگری از سخنان خود با تاکید بر جدیت قوه قضائیه برای حفظ سلامت زندانیان اظهار داشت: از اولین روزهای شیوع این بیماری، همکاران ما در زندان‌ها اقدامات و تمهیدات لازم را در دستور کار قرار دادند.  
وی ادامه داد: امروز هم همکاران ما در زندان‌ها خود را موظف به تأمین بهداشت زندان و سلامت زندانیان می‌دانند و همکاری‌های خوبی هم در این خصوص با وزارت بهداشت صورت گرفته است.

اعطای مرخصی به هزاران زندانی 
رییس دستگاه قضا افزود: هر ساله در آستانه سال نو به زندانیان مرخصی اعطا می شد اما امسال با توجه به شرایط پیش آمده، زودتر از موعد بخشنامه‌ای صادر کردیم تا زندانیان بیشتری بتوانند از این مرخصی بهره‌مند شوند که تا امروز هزاران نفر از آنها مشمول این مرخصی شده‌اند.
رییسی با تقدیر از تلاش شبانه روزی همکاران قضائی در ترخیص جمع زیادی از زندانیان، گفت: خبر داریم که در برخی محاکم، شیفت‌های شبانه روزی برای پذیرش وثیقه و تسریع در فرایند اعطای مرخصی برقرار شده است. لازم است از همه ظرفیت‌های بخشنامه صادره برای اعطای حداکثری مرخصی به زندانیان تا جایی که امنیت جامعه را مخدوش نکند، استفاده شود.
رییس قوه قضاییه ابراز امیدواری کرد که این اقدام در بازاجتماعی شدن زندانیان همچنین تأمین بهداشت آن دسته از زندانیانی که قانوناً امکان بهره‌مندی از مرخصی ندارند، تاثیرگذار باشد.
رییس قوه قضاییه در بخش دیگری از سخنانش از همکاران خود در بخش‌های مختلف قضایی در سراسر کشور به دلیل تسریع در رسیدگی به پرونده‌های معوقه تقدیر کرد و گفت: پس از بخشنامه ای که در ماه‌های گذشته برای رسیدگی به پرونده های معوقه به دستگاه قضا ابلاغ شد، همکاران ما در همه بخش ها و ارکان قوه قضاییه تلاش مضاعفی کردند تا پرونده‌های معوقه به روز شوند و این تلاش ارزشمند سربازان گمنام در عرصه قضا و اجرای عدالت، حقیقتا قابل تقدیر است.
رییس قوه قضاییه همچنین با اشاره به برخوردهای صورت‌گرفته با برخی افراد متخلف در دستگاه قضا تصریح کرد: برخورد با یک تخلف در دستگاه قضا نباید خاطر دوستان و همکاران ما را مکدّر کند. وی تصریح کرد: صفحه سفید و نورانی عدالت‌خواهی و عدالت‌گستری و تلاش و مجاهدت همکاران دستگاه قضا نباید با یک نقطه سیاه آلوده شود و مدعی این نقطه سیاه قبل از هر کسی قطعاً همکاران عزیز ما در سراسر کشور هستند که صمیمانه از کار و تلاش آنها تشکر می‌کنم.

گزارش رییس سازمان زندانها از وضعیت زندانیان
براساس این گزارش، در این جلسه رئیس سازمان زندان‌ها، با اشاره به اقدامات بهداشتی و درمانی برای حفظ سلامت زندانیان، از ممنوعیت ورود و خرج، جلوگیری از جابجایی و انتقال زندانیان و بررسی دائمی وضعیت سلامت زندانیان در روزهای اخیر خبر داد و گزارشی نیز از فرایند اعطای مرخصی به زندانیان مطابق با بخشنامه رئیس قوه قضائیه ارائه کرد.

به گزارش ایرنا، ویروس کرونا از اوایل دی ماه در «ووهان» واقع در استان «هوبی» چین پدیدار شد و تاکنون به حدود ۵۰ کشور از جمله آمریکا، فرانسه، استرالیا، تایلند، مالزی، کره جنوبی، ژاپن، کانادا، سوئد، اسپانیا و امارات گسترش یافته و تا کنون جان حدود سه هزار نفر را گرفته است.

مقامات وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی نیز روز چهارشنبه ۲۳ بهمن ماه از ابتلا و درگذشت دو شهروند قمی بر اثر ابتلا به ویروس کرونا خبر دادند.

با اعلام همه گیری ویروس کرونا در کشور، حجت الاسلام والمسلمین حسن روحانی رییس جمهوری در حکمی به وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی دستور داد ستاد ملی مدیریت بیماری کرونا تشکیل شود.      

همچنین رییس جمهوری در صدور حکم و ابلاغ جدیدی به وزیر بهداشت ماموریت داد تا ضمن تشکیل جلسات مستمر این ستاد، از تمام توان مجموعه‌های ذی‌ربط به منظور کمک به جلوگیری از شیوع و ریشه‌کنی هر چه سریع‌تر این بیماری بهره گرفته و به طور مستمر به وی گزارش دهد.

روحانی در این حکم دستگاه‌های کشور را مکلف به اجرای مصوبات ستاد ملی مدیریت بیماری کرونا کرد.

از زمان تشکیل این ستاد با همراهی و هماهنگی همه دستگاه های دولتی اقدات مناسبی برای مقابله با شیوع ویروس کرونا از جمله تعطیلی مراکز دانشگاهی و مدارس و کاهش ساعات اداری صورت گرفته است.     

در آخرین اقدام برای مقابله با شیوع ویروس کرونا، سعید نمکی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی روز گذشته (یکشنبه) اعلام کرد: ۳۰۰ هزار اکیپ با همکاری بسیج و مراکز درمانی برای غربالگری کرونا و بیماریابی خانه به خانه مردم از دو روز آینده به تک تک خانه های مردم مراجعه می کنند.  

علی رضا رئیسی معاون بهداشت وزارت بهداشت امروز (دوشنبه) گفت: تاکنون هزار و ۵۰۱ نفر به طور قطعی در کشور به ویروس کرونا مبتلا شده و ۶۶ نفر فوت کرده‌اند.

با این حال پزشکان توصیه می کنند با خود مراقبتی، قرنطینه خانگی، پرهیز از سفر و رعایت بهداشت فردی می توان مانع از ابتلا و سرایت به ویروس کرونا شد.