ایلام - ایرنا - عضو هیات مدیره خانه روانشناسان، مشاوران و حرف یاورانه ایلام گفت: با انتشار ویروس کرونا در کشور نگرانی ها افزایش یافته است اما آرامش روحی و روانی می تواند سیستم ایمنی بدن را در برابر این این ویروس افزایش دهد.

دکتر ایوب همتی روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: هنگام شیوع یک بیماری ناشناخته در جامعه، معمولا موجی از ترس، نگرانی، اضطراب و استرس ایجاد می شود اما چنانچه از محدوده منطقی خارج شود موجب مختل شدن زندگی روزانه و شخصی افراد می شود.

به گفته وی، نگرانی شدید از ابتلا شدن به این بیماری و یا احتمال ناقل بودن، ترس از وضعیت سلامت خود یا اطرافیان و یا تجربه علایم خفیف سرماخوردگی، نگرانی و استرس افراد در جامعه را دوچندان می کند.

این دکتر روانشناس گفت: اضطراب، نگرانی، استرس، تمایل به گریه و بروز اختلال در خواب از جمله علائمی هستند که نشان می دهد سلامت روان افراد بخاطر دغدغه ذهنی حول موضوع اخبار مربوط به کرونا دچار اختلال شده است.

ترس بیش از حد موجب تفسیر نادرست علائم بدنی می شود

عضو هیات مدیره خانه روانشناسان، مشاوران و حرف یاورانه ایلام گفت: ترس و استرس زیاد موجب حساسیت بیش از حد افراد شده و این امر موجب تفسیر نادرست از علایم بدنی خود می شود.

همتی افزود: طبق پژوهش های علمی، استرس سبب ترشح هورمون کورتیزول (هورمون استرس) می شود و این هورمون سیستم ایمنی بدن را ضعیف و مختل می کند و همین امر زمینه را برای ابتلا به کرونا مساعدتر می کند.

وی یادآور شد: در واقع خطر ابتلا به بیماری کرونا بیشتر بستگی به قدرت سیستم ایمنی بدن دارد، هرچند گروه های خاصی از جامعه در معرض آسیب بیشتری قرار دارند و باید مراقبت های بیشتری توسط این گروه ها انجام شود.

همتی اظهار داشت: در واقع ترس از کرونا تا آن اندازه مفید است که سبب شود ما با این موضوع بصورت منطقی و اصولی با رعایت اصول علمی پیشگیری که از سوی کارشناسان مربوطه توصیه می شود، برخورد کنیم.

به شایعات دامن نزنیم

این روانشناس گفت: به شایعات دامن نزنیم و این ویروس را به هیولایی برای غلبه بر ذهن جامعه تبدیل نکنیم چرا که سیستم بهداشتی و درمانی کشور و حافظان سلامتی و بهداشت که امروزه درخط مقدم مبازه با این بیماری هستند با تمام توان وتلاش برای مهار و ریشه کنی، شبانه روز در حال مبارزه اند و ما قدردان این سربازان سلامتی وطن هستیم و به کار، تلاش و توصیه ها و اقداماتشان اعتماد کنیم.

افراد در معرض خطر را دچار تشویش نکنیم

دکتر همتی تاکید کرد: یکی از توصیه های مهم این است مراقب باشیم هنگام صحبت کردن پیرامون موضوع کرونا کودکان، سالمندان و افراد در معرض خطر را دچار تشویش و نگرانی بی مورد نکنیم و به آنان آرامش دهیم.

وی افزود: همه ما باید در کنار هم با آرامش خاطر و به دور از هیجانات غیر منطقی به موضوع بنگریم و اصول اولیه پیشگیری از ابتلای به کرونا را رعایت کرده تا بتوانیم به سلامت از این بحران عبور کنیم.

دکتر همتی ضمن اشاره به رعایت نکات بهداشتی تاکید کرد: از اخبار ضد و نقیض که در فضای مجازی و یا شایعاتی که از منابع غیر رسمی با هویت نامعلوم منتشر می شوند، پرهیز کنیم.

وی افزود: خانه بهترین مکان امن برای مقابله با ویروس است، وقتی در خانه هستید ارتباطات شما محدود و سلامتی شما بیشتر تضمین می شود.

همتی تاکید کرد: تعطیلاتی که از سوی مسوولان کشوری یا استانی اعلام می شود بدلیل رعایت اصول ایمنی و پیشگیری از ابتلای به کروناست، این تعطیلات را فرصتی برای دید و بازدید، تفریح و مسافرت در نظر نداشته باشیم.

وقت بیشتری را در خانه با اعضای خانواده، فرزندان و همسر بگذرانید

عضو هیات مدیره خانه روانشناسان، مشاوران و حرف یاورانه ایلام گفت: اوقات فراغت خود را در خانه با خواندن کتاب های مورد علاقه، تماشای فیلم و بازی های سرگرم کننده سپری کرده و با تمرینات سبک ورزشی در طول روز در خانه محیطی شاد و مفرح را ایجاد کنید.

دکتر همتی اضافه کرد. سعی کنید انجام امور خارج از منزل را به حداقل برسانید و تا آنجایی که مقدور است از طریق فضای مجازی با منبع موثق پیگیر امور خود باشید.

وی تاکید کرد: تغذیه مناسب داشته باشید و با توصیه پزشکان و متخصصان تغذیه از ویتامین های آ، سی، و دی وغذاهایی که حاوی موادی برای بالابردن سطح ایمنی بدن هستند ،استفاده کنید.

دکتر همتی تصریح کرد: همدلی، همیاری و کمک به یکدیگر برای آرامش روحی و روانی خود و سایر افراد جامعه فرهنگی غنی بین ما ایرانیان است و در این ایام باید با دلگرمی به یکدیگر زمینه ساز انتشار محبت و نوعدوستی باشیم و جامعه را به سوی آرامش هدایت کنیم.

در حال حاضر آمار رسمی مبتلایان به ویروس کرونا در استان ایلام ۹ نفر است و ۱۷ بیمار مشکوک به کرونا نیز در بیمارستان شهید مصطفی خمینی ایلام بستری و قرنطینه هستند.