توزیع برنج در شهر بجنورد، در روزهای اخیر با ازدحام شهروندان و ایجاد صف های طولانی برای دریافت این کالا همراه بوده که همین امر خود به نگرانی دیگر شهروندان دامن زده است. مردم می گویند در این اوضاع که مدارس، دانشگاه ها، باشگاه های ورزشی و هرگونه حرکت و برنامه تجمعمحور تعطیل و ممنوع اعلام شده، توزیع برنج همچنان در حال انجام است و متاسفانه مردم، بدون توجه به رعایت نکات بهداشتی، برای دریافت این محصول، صف بسته اند.
یکی از شهروندان در این باره گفت: متاسفانه مردم به ناچار و برای تامین نیاز خود، گاه بی خیال نکات بهداشتی شده و در صف دریافت کالا می ایستند.
زهره محمودی اظهار داشت: در کنار بی توجهی مردم به رعایت نکات بهداشتی، اقدام مسوولان و غفلت از تهدیدهای کرونا، هم در این زمینه قابل تامل است.
توزیع متوقف شد یا نشد؟
یکی از مسوولان سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان شمالی در این خصوص گفت: مسوولان این سازمان از یک طرف مکلف به تامین مایحتاج مردم و کالاهای اساسی هستند و از سوی دیگر مردم از کرونا، ابراز نگرانی می کنند.
این مسوول که خواست نامش ذکر نشود، گفت: این سازمان منتظر دستور و تعیین تکلیف استانداری برای ادامه توزیع و یا توقف آن است.
یکی دیگر از مسوولان سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان شمالی هم با اشاره به اینکه در چند روز گذشته، توزیع شکر و برنج در بازار استان در حال انجام بوده است، گفت: هنوز در خصوص توقف توزیع این کالاها تصمیم گیری نشده است.
وی نیز با درخواست عدم افشای نام خود، اظهار داشت: تلاش این است که توزیع این کالاها، بدون صف باشد و البته امشب درباره نحوه توزیع و گسترده کردن شبکه، تصمیم گیری می شود.
وی افزود: تصمیم بر این است که محموله های دیگر برنج به استان برسد و این کالاها با برنامه ریزی برای توسعه شبکه های توزیع، بدون تشکیل صف به دست مردم رسانده شود.
شبکه توزیع گسترده می شود
معاون امور بازرگانی و توسعه تجارت سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان شمالی هم گفت: توزیع برنج، در چند روز گذشته انجام شده و متاسفانه با تشکیل صف همراه بوده است.
امین قربانی اظهار داشت: با توجه به موضوع بیماری کرونا، توزیع برنج امروز متوقف شد.
وی با بیان اینکه ۹۶ تن برنج پاکستانی آماده توزیع در بازار است که البته امروز متوقف شده است، افزود: در حال برنامه ریزی هستیم تا ۹۶ تن برنج و نیز محموله ۴۶۶ تن برنج دیگر، بدون تشکیل صف در استان توزیع شود.
وی اظهار داشت: با رسیدن محموله ۴۶۶ تنی، با توسعه شبکه توزیع، از تشکیل صف جلوگیری خواهد شد.
معاون امور بازرگانی و توسعه تجارت سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان شمالی گفت: امسال، هزار و ۵۰۰ تن برنج پاکستانی با قیمت مصوب در بازار این استان توزیع شده است که این روند تا پایان سال همچنان ادامه دارد.
قربانی اظهار داشت: هیچ نگرانی در تامین برنج مورد نیاز استان وجود ندارد و اکنون بازار این محصول اشباع شده است.
معاون امور بازرگانی و توسعه تجارت سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان شمالی گفت: در استان ۱۷۰ واحد صنفی، فروشگاه بزرگ و زنجیره ای در سطح شهرستان بجنورد و همچنین ۳۷ شرکت تعاونی مصرف در سطح روستاهای استان نسبت به توزیع اقلام اساسی و کالاهای مورد نیاز برای تنظیم بازار، اقدام می کنند.
هرگونه تجمع ممنوع است
مدیرکل دفتر مدیریت بحران استانداری خراسان شمالی هم گفت: اجرای همایش ها و هر گونه برنامه ای که با تجمع مردم همراه باشد در استان ممنوع است.
جواد نظری اظهار داشت: گزارش صف برنج، امروز به من اعلام شده است و در این زمینه به رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان اعلام کرده ایم تا موضوع را مدیریت کند.
وی افزود: توزیع کالاها یا باید متوقف شود و یا تدبیری صورت گیرد که با تشکیل صف همراه نباشد.
دانشگاه علوم پزشکی دور از دسترس
این در حالی است که مسوولان دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی، به عنوان اصلی ترین نهاد متولی حوزه بهداشت استان، که باید در این شرایط بحرانی از خود تحرک بیشتری نشان دهند، همچنان دور از دسترس هستند و حتی به تلفن های خبرنگاران پاسخ نمی دهند.
یکی از دست اندرکاران حوزه روابط عمومی این دانشگاه، نیز با اظهار اطلاعی از ماجرای اجتماع و ازدحام مردم در صف های طولانی برنج، گفت: البته این موضع در حیطه کاری سازمان صمت است و چندان با دانشگاه علوم پزشکی مربوط نیست که نیاز به ورود ما باشد.
استان خراسان شمالی با ۸۶۳ هزار نفر جمعیت، که ۴۴ درصد آنها در نواحی روستایی سکونت دارند، از نظر درآمدی یکی از فقیرترین استان های کشور محسوب می شود.
میزان مصرف برنج در این استان، ۳۵ هزار تن در سال و میزان مصرف شکر نیز ۲۸ هزار تن در سال است.