اصفهان - ایرنا - معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان هشدار داد که استفاده از الکل متانول برای ضد عفونی کردن اماکن و واحدهای صنفی برای مقابله با ویروس کرونا، می‌تواند مسمومیت شدید ایجاد کند.

معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان روز دوشنبه با هشدار دادن درباره استفاده کسبه از الکل متانول برای ضد عفونی کردن، اعلام کرد: با توجه به شرایط کنونی و لزوم پیشگیری و مقابله جدی با ویروس کرونا، این الکل به شدت سمی است و از طریق جذب پوستی و یا استنشاق بخار می‌تواند باعث مسمومیت شدید در حد کوری و مرگ افراد شود.

بر این اساس، توصیه می‌شود از هرگونه مصرف الکل متانول برای ضدعفونی کردن خودداری و فقط از ضدعفونی کننده‌های مجاز توزیعی در داروخانه‌ها استفاده شود.

پیش از این نیز برخی از کارشناسان و مسوولان هشدار دادند که استفاده از الکل متانول یا همان الکل چوب به عنوان الکل ضدعفونی کننده در برخی مراکز و مغازه‌ها، نه تنها اثربخشی ندارد بلکه در صورت جذب پوستی بسیار خطرناک است و کوری و عوارض شدید کبدی به‌همراه خواهد داشت.

مدیر بهداشت محیط مرکز بهداشت استان اصفهان نیز به ایرنا گفت که این نوع الکل برای سیستم تنفسی بدن بسیار خطرناک است و نباید از آنها برای ضدعفونی کردن سطوح در خانه، مغازه و واحدهای صنفی استفاده شود.

سیدمهدی میرجهانیان با تاکید بر اینکه اقدام های لازم برای رفع کمبود مواد ضدعفونی کننده در داروخانه ها در حال انجام و امید است که به زودی برطرف شود، افزود: اگر مردم به مواد ضد عفونی کننده مجاز یا با پایه الکل با ۷۰ درصد خلوص دسترسی ندارند می توانند از محلول های دیگر مانند آب ژاول برای ضد عفونی کردن سطوح استفاده کنند.

مسوولان وزارت بهداشت نیز اعلام کرده اند که بر اساس برنامه طراحی شده برای تامین نیاز مصرفی عموم در همین روزها الکل در سطح داروخانه‌ها توزیع شده و در اختیار مردم قرار می‌گیرد، توزیع ژل و محلول‌های ضدعفونی کننده دست و سطوح نیز آغاز شده و به مرور موجودی داروخانه ها بیشتر می‌شود.

با این وجود، اصفهان همچنان با کمبود شدید مواد ضد عفونی کننده در داروخانه ها و فروشگاه ها مواجه است.