خالد جعفری روز دوشنبه در هشتمین جلسه هیات نظارت ماده ۳۳ قانون حفاظت از جنگلها و مراتع کشور(کمیسیون نظارت بر طرحهای ماده ۲و ماده ۲۱) اظهار داشت: از ابتدای امسال تا کنون وضعیت ۱۰۰ پرونده سرمایه گذاری غیر کشاورزی در این استان برای واگذاری اراضی ملی بررسی شده است.
وی اضافه کرد: این طرحها در بخشهای مختلف از جمله واحد پذیرایی بین راهی، گردشگری، مجتمع خدمات رفاهی، احداث نیروگاه خورشیدی، بسته بندی آب معدنی، جمع آوری ضایعات سنگبریها، توسعه باغات ، مرغداری گوشتی ، پرورش بوقلمون، گاوداری شیری و تولید کود مرغی فعالیت خواهند داشت.
رییس سازمان جهاد کشاورزی کردستان با بیان اینکه فسخ قرارداد اجاره، تمدید قرارداد اجاره و تعیین مهلت از جمله تصمیماتی بوده که در خصوص واحدهای سرمایه گذاری اتخاذ شده است.
وی افزود: در بررسیهای امروز ۱۹فقره پرونده اراضی ملی که در سنوات گذشته برای اجرای طرحهای کشاورزی، وابسته به کشاورزی و غیرکشاورزی به مساحت تقریبی ۱۱۲ هکتار مترمربع بررسی شد تا با ۸۱ پرونده هفت جلسه گذشته میزان تعیین تکلیفی های امسال به ۲۳۸ هکتار برسد.
کردستان با داشتن بیش از یک میلیون و ۲۲۰ هزار هکتار زمین قابل کشت مرغوب و مستعد دیم و آبی، یکی از قطب های تولید محصولات کشاورزی بوده که کردستان دارای ۴۳ هزار هکتار باغ است که سالانه ۳۳۰ هزار تُن انواع محصول در آن تولید و برداشت میشود.
میزان کل تولیدات استان کردستان دارای سه میلیون تن انواع محصول است که وزارت کشاورزی در نظر دارد با توسعه فعالیتهای مختلف این میزان را به حدود پنج میلیون تُن برساند.