ارومیه- ایرنا- معاون امور معادن و صنایع معدنی سازمان صنعت، معدن و تجارت آذربایجان‌غربی گفت: ١١٧ واحد فرآوری مواد معدنی سنگ، شن و ماسه با هدف جلوگیری از خام فروش مواد معدنی در این استان فعال است.

پریسا عابدپور روز سه‌شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: ٣٩ واحد از این تعداد در بخش سنگ‌بری انواع سنگ تزیینی فعال بوده و برای ۵١٩ نفر در این بخش اشتغال‌زایی شده‌است.

وی ادامه داد: ظرفیت تولید این تعداد واحد سنگ‌بری بیش از ٨٢٧ هزار تن انواع سنگ تزیینی در سال برآورد می شود.

وی بیان کرد: همچنین ٧٨ واحد در حوزه فرآوری شن و ماسه در آذربایجان‌غربی فعال است که در این واحدها ٨۴٧ نفر به صورت مستقیم مشغول فعالیت هستند.

معاون امور معادن و صنایع معدنی سازمان صنعت، معدن و تجارت آذربایجان‌غربی گفت: ظرفیت تولید این تعداد واحد فرآوری شن و ماسه بیش از هشت میلیون و ٣٢٣ هزار تن در سال است.

عابدپور بیان کرد: همچنین با هدف جلوگیری از خام فروش مواد معدنی این استان واحد کنسانتره سنگ آهن و واحد فرآوری خاک نسوز با سرمایه‌گذاری ١٨٠ میلیارد ریال در آذربایجان‌غربی راه‌اندازی می‌شود.

وی تاکید کرد: ١٣٠ میلیارد ریال از این میزان برای احداث واحد کنسانتره سنگ آهن درنظر گرفته شده است و با راه‌اندازی این واحد برای ١٠٠ نفر اشتغال‌زایی می‌شود.

وی ادامه داد: مواد اولیه واحد فرآوری کنسانتره سنگ آهن از پنج معدن آهن موجود در استان تامین خواهد شد.

وی با اشاره به ظرفیت‌های خوب موجود در منطقه در زمینه فرآوری خاک نسوز، گفت: برای راه‌اندازی این واحد ۵٠ میلیارد ریال سرمایه در نظر گرفته شده است.

معاون امور معادن و صنایع معدنی سازمان صنعت، معدن و تجارت آذربایجان‌غربی با اشاره به اجرای طرح‌های فرآوری معدنی طی سال‌های اخیر در استان اظهار داشت: در حال حاضر سه واحد فرآوری در شمال و جنوب استان فعال است که چینی پیرانشهر، تراورتن تکاب و مرمریت پلدشت را شامل می‌شود.

بخش معدن و صنایع پایین دستی آن محور توسعه آذربایجان‌غربی به شمار می‌رود ولی معادن سنگ این استان با مشکلات عدیده‌ای چون خام فروشی و نبود بازار مواجه است.

اعطای تسهیلات با بهره بانکی پایین جهت سرمایه در گردش و همچنین نوسازی ماشین آلات معدنی برای بهبود عملکرد معادن این استان ضروری است.

آذربایجان‌غربی از وضعیت مناسبی در زمینه ذخایر معدنی برخوردار است اما هنوز تا بهره‌برداری مطلوب از ظرفیت‌های بخش معدن و صنایع معدنی راهی طولانی در پیش دارد.

محدوده آذربایجان‌غربی تحت پوشش سه زون از زون های بیست گانه اکتشاف سیستماتیک کشور شامل ' اشنویه – خوی'، 'مریوان – مهاباد' و شاهین دژ – ماهنشان' قرار گرفته است.

برچسب‌ها