تهران - ایرنا - رئیس بیمارستان فوق تخصصی ولی عصر(عج) نیروی انتظامی با بیان اینکه بیمارستان های ناجا در همه حال به ویژه شرایط بحران در کنار کارکنان و عموم مردم هستند از آمادگی این مرکز درمانی برای خدمت رسانی به بیماران کرونایی خبر داد.

به گزارش روز سه شنبه پایگاه خبری پلیس آیت اله عبادی افزود: در جریان گزارش موارد اولیه شیوع ویروس کرونا در کشور، جلسات متعدد مدیریت  و هماهنگی مقابله با ویروس کرونا با تدابیر معاون بهداد ناجا در بیمارستان تشکیل شد و تمهیدات مراقبتی و پیشگیرانه در برابر شیوع ویروس کرونا اعم ازآموزش های چهره به چهره و مستمر به مراجعین، بیماران و کارکنان، تامین امکانات، مواد مصرفی و تجهیزات مراقبتی در دستور کار قرار گرفت.

وی اضافه کرد: در همین راستا دستگاه چهره نگاری جایگزین دستگاه انگشت نگاری حضور و غیاب کارکنان شد و گندزدایی و ضدعفونی مستمر اماکن عمومی، تشدید نظارت ها و تمهیدات بهداشتی در خصوص روند تهیه، پخت و توزیع غذا در آشپزخانه بیمارستان و توزیع ماسک ودستکش بین کارکنان خدماتی و درمانی به اجرا درآمد.

رئیس بیمارستان فوق تخصصی ولی عصر(عج) ناجا با اشاره به کمبود و افزایش قیمت ماسک درنتیجه افزایش تقاضا در بازار و سوء استفاده دلالان بیان کرد: با همت و ابتکار همکارانم در این مرکز درمانی، یک نمونه ماسک طبی سه لایه با ایمنی لازم و قابلیت اتوکلاو طراحی شده است  که روزانه به طور متوسط ۲۰۰ الی ۲۵۰ عدد از این نمونه ماسک در خیاط خانه بیمارستان تولید و در اختیار کارکنان درمانی و خدماتی قرار می گیرد.

سرهنگ عبادی با اشاره به هم زمانی شیوع بیماری کرونا با شیوع سرماخوردگی و آنفلوآنزای فصلی در کشور و افزایش مراجعات به اورژانس بیمارستان گفت: به منظور کنترل ترددها به اورژانس و در راستای تدابیر مراقبتی و پیشگیرانه از شیوع بیماری، چادر تریاژ(سطح بندی بیماران) در محوطه بیمارستان برپا شده است و بیماران با علائم سرماخوردگی و آنفلوآنزا به صورت سرپایی در این چادر تحت غربالگری و پایش قرار می گیرند.

دکتر عبادی ادامه داد: در صورت برخورد با موارد مشکوک به بیماری کرونا این بیماران تحت تدابیر مراقبتی و بهداشتی از طریق آمبولانس کدگذاری شده ویژه حمل بیماران مشکوک به کرونا به مراکز درمانی پذیرش کننده انتقال می یابند.

رئیس بیمارستان فوق تخصصی ولی عصر(عج) ناجا با تصریح این که بیمارستان های ناجا در همه حال به ویژه شرایط بحران در کنار کارکنان و عموم مردم هستند اظهار کرد: آمادگی داریم در صورت نیاز با همه ظرفیت ها در امر پذیرش و درمان بیماران کرونا با سایر بیمارستان های معین همکاری کنیم.

وی با اشاره به روحیه جهادی کارکنان درمانی و خدماتی و ظرفیت های آزمایشگاهی این مرکز درمانی بیان کرد: در صورت تخصیص تجهیزات و کیت های تشخیصی، آماده همکاری با وزارت بهداشت در زمینه ارائه خدمات تشخیصی و درمانی بیماری کرونا هستیم.

عبادی با تاکید بر این که هر علامتی اعم از عطسه، سرفه و آبریزش نشانه بیماری کرونا نیست گفت: افراد با داشتن این علائم لزوما به کرونا مبتلا نشده اند بنابراین بهتر است در منزل بمانند، استراحت کنند و مایعات گرم بنوشند و در صورت عدم بهبودی به پزشک مراجعه کنند.

وی یادآور شد: بهترین راه پیشگیری از بیماری کرونا رعایت اصول اولیه بهداشت فردی به ویژه شست و شوی مرتب و با دقت دست‌ها  و خودداری از رفت و آمدهای غیر ضروری در شهر و حضور در اجتماعات است.

ویروس کرونا از اوایل دی ماه در «ووهان» واقع در استان «هوبی» چین پدیدار شد و تاکنون به حدود ۵۰ کشور از جمله آمریکا،  فرانسه، استرالیا، تایلند،  مالزی،  کره جنوبی،  ژاپن،  کانادا، سوئد، اسپانیا و امارات گسترش یافته و تا کنون جان حدود سه هزار نفر را گرفته است.

مقامات وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی نیز روز چهارشنبه ۲۳ بهمن ماه از ابتلا و درگذشت دو شهروند قمی بر اثر ابتلا به ویروس کرونا خبر داد.

با اعلام همه گیری ویروس کرونا در کشور، حجت الاسلام والمسلمین حسن روحانی رییس جمهوری در حکمی به وزیر بهداشت درمان و آموزش پزشکی دستور داد ستاد ملی مدیریت بیماری کرونا تشکیل شود.       

همچنین رییس جمهوری در صدور حکم و ابلاغ جدیدی به وزیر بهداشت ماموریت داد تا ضمن تشکیل جلسات مستمر این ستاد، از تمام توان مجموعه‌های ذی‌ربط به منظور کمک به جلوگیری از شیوع و ریشه‌کنی هر چه سریع‌تر این بیماری بهره گرفته و به طور مستمر به وی گزارش دهد.

روحانی در این حکم دستگاه‌های کشور را مکلف به اجرای مصوبات ستاد ملی مدیریت بیماری کرونا کرد.

از زمان تشکیل این ستاد با همراهی و هماهنگی همه دستگاه های دولتی اقدات مناسبی برای شیوع ویروس کرونا از جمله تعطیلی مراکز دانشگاهی و مدارس و کاهش ساعات اداری صورت گرفته است.      در آخرین اقدام برای مقابله با شیوع ویروس کرونا،  سعید نمکی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی روز یکشنبه هفته جاری اعلام کرد: ۳۰۰ هزار اکیپ با همکاری بسیج و مراکز درمانی برای غربالگری کرونا و بیماریابی خانه به خانه مردم از دو روز آینده به تک تک خانه های مردم مراجعه می کنند.  

علی رضا رئیسی معاون بهداشت وزارت بهداشت روز گذشته (دوشنبه) گفت: تاکنون هزار و ۵۰۱ نفر به طور قطعی در کشور به ویروس کرونا مبتلا شده و ۶۶ نفر فوت کرده‌اند.

با این حال پزشکان توصیه می کنند با خود مراقبتی،  قرنطینه خانگی، پرهیز از سفر و رعایت بهداشت فردی می توان مانع از ابتلا و سرایت به ویروس کرونا شد.