شیوع کرونا، تأثیرات اقتصادی فراگیری داشته است برخی از کسبوکارها، مانند سالنهای سینما، کنسرت، تئاتر و حتی هتلها در برخی استانهای کشور، به کلی تعطیل شدهاند. تعطیلی این کسبوکارها، ضرر بسیاری برای صاحبان آنها به همراه داشته است. علاوه بر موارد فوق برخی دیگر از کسبوکارها، مانند رستورانها، آژانسها، کافیشاپها و...نیز بعد از شیوع کرونا، وضعشان کساد شده است. مشتریان این کسبوکارها به شدت کاهش یافته و آنها بخش بزرگی از فروش خود را از دست دادهاند همچنین صنعت گردشگری کشور نیز به سبب شیوع کرونا آسیب بسیاری دیده است اما باید گفت که اگر بحران کرونا طولانی شود، خسارتهای ناشی از آن نیز بهصورت تصاعدی افزایش خواهد یافت و حتی برخی از کسبوکارهای خُرد را به تعطیلی خواهد کشاند. علی ربیعی، سخنگوی دولت، در خصوص تاثیر کرونا بر اقتصاد کشور گفته است: بسته شدن مرزهای ما با همسایگانمان، به دلیل خطر شیوع کرونا، برای اقتصاد کشور «زیانبار» بوده است. اعمال محدودیت از طرف کشورهای همسایه برای واردات کالاها از ایران، تنها یکی از تبعات اقتصادی شیوع ویروس کرونا در کشور است.
رسانه های اصلاح طلب
با کرونا علمی برخورد کنیم
روزنامه آرمان ملی در یادداشتی به قلم محمدتقی فاضل میبدی استاد حوزه و دانشگاه نوشت:روزنامه آرمان ملی:هر کشوری که با این نوع بحرانها مواجه میشود تمام تدابیری که به کار میگیرد در جهت در امان بودن جان مردم است و هیچ نوع مصلحت سیاسی هم نباید بر حفظ جان مردم حاکم شود. متاسفانه در کشور ما گاهی پارهای از مصلحتهای سیاسی بر حفظ جان و مصلحت مردم حاکم میشود. اگر با مساله ویروس کرونا از روزی که وارد کشور شد به طور علمی و کارشناسی بدون هیچ تعللی برخورد میشد، شاید آنقدر فراگیر نمیشد اما ظاهرا برخی از مصلحتهای سیاسی جلو آمده و نگذاشته این مساله به طور شفاف از همان روز اول مطرح شود. میبدی استاد حوزه بر این باور است:مصلحت مهم در مورد کرونا، خرافات است. یکی از جاهای مستعد آلودگی، اماکن مذهبی هستند که باید ملاحظه رعایت بهداشتی شود، مردم میخواهند دست خود را به ضریح برسانند و ببوسند. یکی از جاهایی که امکان سرایت ویروس وجود دارد در بقاع متبرکه است اما هیچکس به طور هشداردهنده وارد میدان نشد. یا سایر جاهای دیگر نظیر نماز جمعهها، سینماها و استخرها و اماکن عمومی را باید از روز نخست پیش بینی میکردند و کارشناسانه با آن برخورد میکردند. یکی بگوید حرم دانشگاه است و دیگری بگوید نمازجمعه در این شرایط نباید تعطیل شود، این نوع مواجههها که پایه و اساسی ندارد متاسفانه مشکل کشور را در این مساله دوچندان کرده است. اکنون هم نحوه مبارزه با کرونا باید از هر لایحه سیاسی خارج شود و فقط دست کارشناسان باشد. آنچه مهم است مصلحت و حفظ جان مردم است که بر هر چیزی مقدم است. به قول فلاسفه قدیم اگر دین هست، حکومت هست و سیاست هست همه برای خیر عمومی و مصلحت مردم است. مادامی که مصلحت مردم و خیر عمومی فنا شود دیگر سیاست به چه دردی میخورد؟ اگر باید شهری قرنطینه شود، اقدام گردد و اگر باید بعضی از مجامع عمومی مذهبی تعطیل شود هم بشود. تعطیلی نماز جمعه در بعضی استانها در شرایط کنونی کار درستی است و اشکالی هم بهوجود نمیآید. از طرفی بدتر از ویروس کرونا، ویروس گرانی و احتکار است که اخیرا اتفاق افتاده است. مردم ایران که در طول تاریخ بهعنوان مردمانی با گذشت معرفی شدهاند در این شرایط حساس هم باید گذشت کنند نه اینکه در مورد افرادی که در معرض ابتلا هستند اینطور دست به احتکار و گرانی بزنند. قیمت برخی اقلام مورد نیاز مردم افزایش داشته و متاسفانه مسئولان هم در امر مبارزه با گرانفروشی و احتکار هر اقدامی میکنند باز این منکر اتفاق میافتد. اگر دولت به مایحتاج اولیه مردم فکر اساسی نکند، احتمال بروز مشکلات معیشتی در سال جدید وجود دارد. اگر این وضع جلو برود، دولت در کنار مساله ریشه کنی کرونا به مساله تنظیم بازار هم بیندیشد تا بازار را تحت کنترل خود بگیرد. درمجموع کرونا یک مساله علمی و پزشکی و کاملا غیرسیاسی است. چنانچه خواسته باشیم یک پدیده مثل کرونا را سیاسی کنیم ممکن است مشکل چند برابر شود. بنابراین هرچه در این کارها علمیتر برخورد شود وبرای مردم شفاف سازی و با صداقت گفته شود تاثیرات مثبتی به همراه دارد. اکنون که قرار است اکیپ چندهزار نفری به خانهها مراجعه کنند باید کارشناسی و علمی انجام شود. بهتر است قبل از هرگونه تبلیغات با کارشناسان این حوزه مشورت نمود و با این قضیه کاملا علمی برخورد کنند و نه شعاری.
تلاش ملی برای مهار کرونا
روزنامه آرمان ملی در یادداشتی دیگر به قلم هادی حق شناس استاندار گلستان نوشت:موضوع ویروس کرونا را از چند جنبه باید نگاه کرد. جنبه اول موضوع درمانی و بهداشتی است که طبیعتا درحوزه وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی است که آنها هم به صراحت اعلام کردند هنوز شیوه درمان یا واکسن این ویروس کشف نشده است و نکته مهم تر اینکه این ویروس در ایران منتشر نشده که ما در خصوص روش درمان آن فقط به ایران متکی باشیم. ویروسی که تقریبا دارد جهانشمول میشود و طبیعتا اگر هر یک از کشورهای جهان راهکارهایی برای آن پیدا کند وزارت بهداشت و درمان هم آن راهکار را اجرائی خواهد کرد. حال اینکه مثلا شهری قرنطینه بشود یا نشود، درست است یا نه در حیطه تخصص کسانی است که در بخش درمان صاحب نظر هستند. اما یک واقعیت و یا یک فرض بدیهی وجود دارد که این بیماری جدید است و هنوز واکسن آن وجود ندارد و کشورهای مختلف شیوههای مختلف برای درمان این ویروس به کار گرفته اند. بخش دوم این است که تقریبا یک تقاضای بیش از نیاز برای مواد ضدعفونی، ماسک و دستکش ایجاد شده است درحالی که از منظر وزارت بهداشت کسانی باید از این لوازم استفاده بکنند که یا مبتلا شدهاند و یا اینکه در آستانه مبتلا شدن قرار دارند یا با بیماران سروکار دارند و به طور مشخص کادر درمانی بیش از دیگران در صف استفاده از این گونه لوازم هستند. آنچه مسلم است امروز اگر مردم ایران بهعنوان یک مثال خیلی ساده بخواهند هر کدام یک بطری آب از مغازهها بخرند، یقینا ما ۸۰ میلیون بطری آب نداریم یا هر کالای دیگری به تعداد مردم ایران به سختی شاید بتوان پیدا کرد. حتی اگر آن کالا بهعنوان مثال نان باشد و اگر به خاطر استرس یا اضطراب افراد بخواهند بیش از نیاز خود هم درخواست بکنند باز آن کالا موجود نیست. همچنان که امروز در کشورهای صنعتی و پیشرفته موادضدعفونی کننده و ماسک وجود ندارد. نه تنها ایران بلکه همه کشورهای دنیا این آمادگی را نداشتند که به تعداد افراد لوازم ضدعفونی کننده یا ماسک و دستکش داشته باشند. لذا این یک موضوع غیرقابل هضم نیست که چرا این لوازم کمیاب شده است. فرض کنیم از حدود ۲۵ میلیون خانوار ایرانی تقریبا ۲۰ درصد خانوار به ماسک دسترسی دارند و چون این ماسکها حداکثر مصرف یک روز هست، اگر امروز مصرف کنند باز فردا ماسکی نخواهد بود. اما نکته سوم که مهمتر از دو نکته اول است اینکه ابتدا باید به فکر کادر پزشکی و پرستاران باشیم. آنها در معرض این بیماران و آلودگی این ویروس هستند. ما هر قدر بتوانیم همه تجهیزات را در اختیار کسانی که در صف مقدم مبارزه با این ویروس هستند، قرار دهیم حتما نتایج بهتری خواهیم گرفت. به نظر میرسد مجموع امکانات پزشکی در ایران اعم از امکانات متعلق به وزارت بهداشت و درمان یا سازمان تامین اجتماعی یا بخش خصوصی یا همچنین نیروهای نظامی اگر پای کار بیاید، جوابگوی مهار این ویروس کرونا خواهد بود و وحدت فرماندهی و وحدت مدیریت امکانات موجود کشور میتواند یک عامل موثر برای ارائه خدمت به افراد مبتلابه ویروس کرونا باشد. در پایان از این نکته نباید غفلت کرد که هم کیتهای آزمایشگاهی طبیعتا در آینده فراوان خواهد بود برای اینکه هرکس به هر دلیل سرماخوردگی احساس نکند که کرونا دارد و هم اینکه در روزهای آینده مدیریت بهتری برای ارائه سرویس به بیماران مبتلا به ویروس کرونا انجام خواهد گرفت.
در مقابل کرونا با کنترل هیجان از دامنزدن به شایعات پیشگیری کنید
خبرگزاری ایسنا در گزارشی به گفت و گو با فرانک قدسی مدیرکل دفتر امور اجتماعی و فرهنگی استانداری کردستان پرداخته و آورد:در شرایط کنونی استفاده از توانایی علمی و تخصصی مشاوران و روانشناسان برای ارائه برنامههای آموزشی در راستای تقویت مهارتهای روانی، اجتماعی و بهبود عملکرد در مقابله و کنترل بحران کرونا ویروس ضروری است. در شرایط بحرانی و در مقابل ویروس کرونا با کنترل هیجان از دامنزدن به شایعات پیشگیری کنید. استرس و نگرانی از ابتلای به ویروس کرونا و نگرانی ناشی از اخبار کاذب در بعضی از شبکههای اجتماعی منجر به فشارهای روانی و در نتیجه اختلال در فعالیتها می شود. با توجه به ضرورت موضوع باید در راستای پشتیبانی از خدمات پزشکی و درمانی با هماهنگی دانشگاه علوم پزشکی و ظرفیت صدا و سیما از روانشناسان و مشاوران متخصص برای آموزش تقویت مهارتهای روانی، اجتماعی و بهبود عملکرد خانوادهها در مقابله و کنترل و درمان کرونا استفاده شود که خوشبختانه هماهنگیهای لازم برای اجرای این امر به عمل آمده است.
افرادی که بیشتر معرض کرونا هستند
خبرگزاری برنا در گزارشی اعلام کرد: محققان ۷۲۳۱۴ پرونده از مرکز کنترل و پیشگیری بیماری چین را مورد بررسی قرار دادند. براساس این تحقیقات، اکثر قریب به اتفاق موارد تائید شده در افراد ۳۰ تا ۶۹ ساله ثبت شده است که بیشتر آنها در ووهان بودهاند، در حالی که ۸۱ ٪ موارد تایید شده در دسته ابتلا خفیف طبقه بندی شدهاند. طبق یافتهها کرونا تعداد زیادی از افراد را به خود مبتلا میکند که کودکان، افراد مسن بالای ۶۵ سال و بیماریهای مزمن ریوی، قلبی و دیابت بیشتر در معرض ابتلا به کرونا قرار دارند. از آنجایی که کادر درمانی بیمارستانها برای بهبود وضعیت جسمانی بیماران در تلاش هستند. بنابراین؛ به نسبت سایر مشاغل بیشتر در معرض ابتلا به کرونا قرار میگیرند و طبق آمار چند تن از پرستاران بر اساس ابتلا به کرونا جان خود را از دست داده اند. آرایشگرها شاغلان دیگری در جامعه هستند که به علت ارتباط مستقیم و تماس با پوست مشتری امکان ابتلا شدن به کرونا را دارند. از آنجایی که ویروس کرونا از ۲ تا ۹ روز روی لباس باقی میماند بنابراین کارمندان بانک با رد و بدل کردن اسناد، قلم، کاغذ و مدارک بانکی یا فیشهای حقوقی شانس ابتلا خود به ویروس کرونا را بالا میبرند. افرادی که در محیطهای آلوده و پرخطر مانند رستوران ها، ساختمان ها، اماکن شلوغ و... فعالیت میکنند به علت ارتباط زیاد با عامه مردم و تماس با اجسام آلوده شانس ابتلا به ویروس کرونا را افزایش میدهند. فروشندگان، نانوایان و رانندگان تاکسی، رانندگان اتوبوس و وسایل نقلیه هنگام دریافت پول از مشتری و دادن کالا به آنها ممکن است در معرض ابتلا به این ویروس خطرناک و کشنده قرار بگیرند. بهتر است برای پیشگیری از ابتلا شدن به ویروس کرونا دستان خود را مرتب با آب، صابون و مایع بشویید. تا حدامکان از مکانهای عمومی پرتردد پرهیز کرده و از روبوسی با دوستان و آشنایان خود پرهیز کنید.
نتیجه تست پرستار فداکار ۷روز پس از فوت آمد!
روزنامه آفتاب یزد در گزارشی نوشت: نرجس خانعلیزاده یکی از پرستاران فداکار بیمارستان میلاد لاهیجان بود که ششم اسفندماه بر اثر بیماری کرونا درگذشت. در خصوص علت مرگ این پرستار جوان گفته میشد که اسم این پرستار در لیست فوتیهای مبتلا بر اثر کرونا گزارش نشده و احتمال مرگ او بر اثر آنفلوانزا وجود دارد. حال پس از هفت روز از مرگ نرجس خانعلی زاده، سازمان نظام پرستاری شرق گیلان از تشخیص مثبت نتیجه تست کرونای او خبر داده است. این در حالی است که مسئولان با کوچکترین سرفه که از علائم بیماری کرونا است به سرعت تست داده و سریعا نتیجه تستشان مشخص میشود اما به نظر میرسد در مورد مردم همچون این پرستار لاهیجانی که پس از هفت روز از مرگش مشخص شد که مبتلا به کرونا است، این گونه نیست. همانطور که آفتاب یزد در گزارشی تحت عنوان «آیا امکانات مقابله با کرونا و درمان آن با عدالت توزیع شده است؟» آورده است: «همین که زمزمههای ابتلاء چند تن از مسئولین به کرونا ویروس منتشر شد به یکباره همه مسئولان، حتی آنها که علائم ابتلا به این بیماری را نداشتند در صف آزمایش کرونا ایستادند؛ وقتی این ویروس به مجلس راه یافت روابط عمومی مجلس از اعضا خواست به سرعت تست بدهند و اعلام کرد «بنا بر اعلام اداره کل سلامت، کارشناسان در بهداری پارلمان برای انجام تست ویروس کرونا مستقر هستند. لطفا جهت انجام تست مراجعه فرمایید.» بعد هم شاهد بودیم کارشناسان بهداری بلافاصله برای انجام تست ویروس کرونا به مجلس رفتند! پیش از آن هم خبر ابتلای اعضای شورای شهر به این بیماری منتشر شده بود که درپی آن اعضای شورای شهر تست کرونا دادند، نمونه آن محسنهاشمی، رئیس شورای شهر و الهام فخاری، عضو این شورا بود که در حالیکه هنوز علائمی از ابتلا به کرونا را نداشتند این آزمایشها را پشتسر گذاشتند بعد هم اعلام شد که هیچ یک مبتلا به کرونا ویروس نبودند. ماجرای ابتلای علی ربیعی به ویروس کرونا نیز از دیگر مواردی بود که در روزهای اخیر شاهد آن بودیم و در نهایت هم این مقام مسئول در حالی که هیچ علائمی از کرونا نداشت تست مربوطه را انجام داد و بعد هم اعلام کرد که جواب تست منفی است. سوال اینجاست که آیا دیگر اعضای جامعه نیز میتوانند به همین راحتی تست کرونا بدهند؟ مسئولین وزارت بهداشت بارها بر این موضوع تاکید کردهاند که هر نوع سرما خوردگی کروناویروس نیست، بنابر این مردم در صورتی که علائم این بیماری نظیر تب بالای ۳۷ درجه و سرفههای خشک داشتند باید به مراکز درمانی برای گرفتن تست کرونا اقدام کنند. دلیل این موضوع هم کمبود کیت آزمایشگاهی و گرانی آزمایشهای مربوط به کرونا اعلام شد؛ بنابراین این طور که معلوم است خون مسئولان از خون مردم رنگینتر است که آنها میتوانند به راحتی تست کرونا بدهند اما مردم عادی توانایی و اجازه این کار را ندارند.»
تب کرونا خفیفتر از آنفلوآنزاست
خبرگزاری برنا در گزارشی به گفت و گو با یاسر مرآتی، متخصص ریه و گوارش پرداخته و آورد:این روزها بسیاری از اشخاص با پدیدار شدن کوچکترین علائمی از نشانههای سرماخوردگی با ترس از ابتلا به ویروس کرونا به پزشک مراجعه میکنند. این موضوع باعث شده علاوه بر اینکه پایگاههای سلامت شلوغ و پرجمعیت شود، خدمات درمانی نیز به درستی ارائه نشود. از این رو داشتن اطلاعات در خصوص تفاوت بیماریهایی چون سرماخوردگی، آنفلوآنزا و کرونا ضروری به نظر میرسد. در این بیماری سر و تمام اندام بدن درد میکند، سرفه خشک و خشکی گلو دارید. از طرفی احساس درد در گلو و تب ۴۱ درجه و غالباً همراه لرز از نشانههای این بیماری است. در خصوص سرماخوردگی نیز باید گفت آبریزش بینی معمولا از علائم سرماخوردگی است اما علائم مشترکی مانند سرفه، گلودرد و سردرد بین سرماخوردگی و آنفلوآنزا مشترک است. این متخصص در خصوص نشانههای ویروس کرونا توضیح داد: ویروس کرونا به ویروس آنفلوآنزا و سرماخوردگی شبیه است اما مهمترین ویژگی این ویروس سرفههای خشک است. از طرفی اصلیترین علائم ابتلا به ویروس کرونا تب، سرفه و تنگی نفس است و تنها تعداد کمی از مبتلایان با آب ریزش بینی و گلودرد را تجربه می کنند. این درحالی است که خانواده این ویروس تا پیش از این تنها بخش فوقانی دستگاه تنفس را درگیر و عفونت خفیفی را ایجاد می کرد. در ویروس آنفلوآنزا تب بالای ۴۰ درجه داریم و گاهی با درد عضلانی رو به رو هستیم اما علائم ویروس کرونا تب خفیفتر به همراه تنگی تنفس و سرفههای مداوم و عمیق است.
کمک امریکا به ایران برای مقابله با کرونا یاوهگویی سیاسی است
خبرگزاری ایسنا در گزارشی به گفت و گو با علاءالدین بروجردی عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی پراخته و آورد: صحبتهای رئیس جمهور امریکا درباره کمک به ایران برای مقابله با کرونا صرفاً یک یاوهگویی اگر واقعاً دونالد ترامپ دلسوزی برای ملت ایران دارد تحریمهای ظالمانه را بردارد تا مردم دسترسی به داروهای مورد نیازشان را داشته باشند. همه دنیا شخصیت متناقض و متضاد ترامپ را در گفتار، رفتار و تصمیماتش دیدهاند. او واقعیت را کتمان میکند و همه به این حقیقت پی بردهاند. وی با بیان اینکه کرونا در بیشتر کشورهای دنیا شیوع پیدا کرده است، ادامه داد: ایران به صورت شفاف با کرونا مقابله کرده و آمارها را اعلام میکند، اما در امریکا تمامی بیانیهها و موضعگیریها درباره کرونا باید صرفاً از طریق معاون دونالد ترامپ کنترل و تأیید شود این یعنی مقامات امریکایی، کرونا را کتمان کرده و آنگاه ادعای کمک به جمهوری اسلامی را دارند که در اوج شفافیت با کرونا مبارزه میکنند. این نماینده مجلس شورای اسلامی با تأکید بر به کار گرفتن امکانات کشور و وجود عزم ملی برای مقابله با کرونا اظهار کرد: اظهارات ترامپ برای کمک به ایران صرفاً یک یاوهگویی سیاسی بیش نیست، اگر دونالد ترامپ دلسوز ملت ایران است، ملت ما را تحریم نمیکرد و آنقدر بیشرفانه عمل نمیکرد که مردم دسترسی به داروهای مورد نیازشان را نداشته باشند. اینها همه نشان میدهند که صحبتهای ترامپ فاقد هرگونه ارزشی است و نباید به آن اعتنایی کرد. اخیراً دونالد ترامپ رئیس جمهور امریکا در اظهاراتی غیرواقعی اعلام کرد که اگر ایران درخواست کمک کند امریکا به ایران برای مقابله با کرونا کمک خواهد کرد.
خفاشهای آلوده
روزنامه آفتاب یزد در گزارشی نوشت: در جلسه قبل در مورد واکسن مهربانی مطالبی عرض کردم. اینکه باید در این شرایط چه در داخل چه در جهان همه ملتها با هم برعلیه کرونا متحد شوند. مردمان در شهرهای خود باید با هم مهربانتر باشند باید از کرونا فرصتی برای مهربانی ساخت نه دلالی و جیب مردم را زدن. این درست نیست به محض اینکه اعلام میشود: فلان میوه یا محصول برای کرونا مفید است دلالان همیشه در صحنه سودجویی دست به کار شوند و در حرکتی جادوئیسم قیمت برخی ادویه جات را نجومی کنند در شرایطی که جامعه نیازمند واکسن مهربانی است با مهربانی میتوان به جنگ کرونا رفت دشمنی هیچ جایز نیست هر که در این زمینه اهل دشمنی با مردم است اصلا از این دیار برود. الان توجه بسیاری به ویروس کرونا جلب شده مارک "کرونا" برند اول تیترهای خبری شده ذهن همه حتی بیش از آنکه به گرانی و تحریمها درگیر باشد متوجه کرونا شده است. به قول یکی از دوستان طنز نویس الان ذهن من منطقه پر آشوب و پراز درگیری است باید کاری برای آتش بس در آن بکنم. آری ذهنها ناآرام است و نیاز به آتش بس دارد. ذهنها به قدری درگیر است که بسیاری از مسائل دیگر زیر سایه کرونا پنهان شده. برخی از دغدغهها و مطالبات زیر سایه کرونا مانده است. فعلا اولین مطالبه جنگ با کروناست. باید مهربان بود و فرهنگ دلالی وسودجویی احتکار و زیرآبی رفتنهای اقتصادی نابود شود. بدون مهربانی و همدلی نمیتوان کرونا را شکست داد. با لشکر غیر متحد و ناهمگون که نمیشود به جنگ دشمن رفت. باید نفسهای در هم تنیده، انگیزههای مشترک داشت. ساموئل بکت در یکی از داستان هایش درباره همدلی در شرایط بحرانی به کنایه میگوید: یه وقتهایی مورچهها دست هم را میگیرند گاهی وقتها حلزونها هم دست هم را میگیرند" آری ما این جمله را باور میکنیم و باید ما هم دست یکدیگر را بگیریم. احتکار، گرانفروشی، دلالیسم ویروس خطرناکتر از کروناست. بیانصافی و بیوجدانی ویروسی بدتر است. روحهای آلوده خفاشهای آلوده که از دل غارهای تاریک اضطراب و ترس به سمت ما هجوم آوردند و میخواهند فضای شهر را غار گونه و خفاش محور کنند باید نابود شوند. به موازات کرونا باید با بیوجدانی سودجویان و خفاشهای آلوده هم جنگید که بیگمان جنگ سختی است.
رسانه های اصولگرا
رسانههای معاند؛ کاسبان «کرونا»
سایت خبری دفاع پرس در یادداشتی به قلم سمانه حسنخانی آورد:سایت خبری دفاع پرس:رسانههای وابسته به رژیم تروریست آمریکا به مرکز اصلی انتشار ویروس «کرونا هراسی» تبدیل شدند و از این ویروس برای جنگ سیاسی و اقتصادی با ایران بهره میبرند. آنها که همیشه دنبال سوژهای برای حاشیه سازی در کشور ایران هستند با عملیات رسانهای لحظه به لحظه در حال شانتاژ انرژی منفی از طریق رسانههای خود برای ملت ایران هستند. این کاسبان پس از روزهای اولیه شیوع این ویروس، کار اصلیشان تولید ترس، اضطراب و نگرانی است و با دامن زدن به حس بیاعتمادی میان مردم و مسئولین و تزریق نارضایتی و ناامیدی در میان مردم میخواهند به اهداف شومشان برسند. رسانههای بیبیسی فارسی، ایران اینترنشنال، صدای آمریکا، من و تو و سایتهای معاند و به دنبال آنها فضای مجازی به مخاطبانشان القا کردند که ویروس کرونا مدت زیادی به ایران آمده و دلایل مضحکی از قبیل راهپیمایی ۲۲بهمن و یا انتخابات مجلس را مانع انتشار اخبار آن می دانستند. رسانههای جمهوری اسلامی دقیقا در آستانه انتخابات مجلس یازدهم خبر ابتلای دونفر به ویروس کرونا در شهر قم را منتشر کردند. جالب است این شانتاژ خبری در حالی توسط رسانههای معاند منتشر میشد که در کشورهای مختلف جهان ویروس کرونا آمده بود اما این کشورها بهخاطر منافع اقتصادی مانع انتشار خبر آن شدند. آمریکا (شیطان بزرگ) همزمان با خبر شیوع کرونا به سرعت تلاش کرد تا از این فرصت علیه ایران بیشترین استفاده رسانهای را ببرد. «مایک پمپئو» وزیر خارجه آمریکا گفت: «آمریکا عمیقا نگران است که ایران اطلاعات مربوط به شیوع ویروس کرونا را پنهان کرده و از همه کشورها خواست در مورد این اپیدمی حقایق را بگویند.»وی مدعی شد: «ایالات متحده عمیقا نگران اطلاعاتی است که حاکی از احتمال مخفی کردن جزییات حساس در مورد شیوع بیماری در این کشور توسط ایران است. همه کشورها، از جمله ایران، باید حقیقت را درباره ویروس کرونا بگویند و با سازمانهای کمکرسانی بینالمللی همکاری کنند.»ادعاهای مقامات آمریکایی و رسانههای ضد ایرانی در سانسور اخبار مبتلایان کرونا در حالی است که طبق گزارشهای منتشر شده در سالهای ۲۰۱۹ و همچنین ۲۰۲۰ نزدیک به ۱۹ میلیون آمریکایی به آنفلوآنزا مبتلا شدند. از زمان شیوع ویروس کرونا از ووهان چین، اخبار آنفلوآنزا در آمریکا سانسور شد و به کمک شبکه بزرگی از انواع رسانه به بزرگنمایی از کرونا پرداخت و آنفلوآنزا بیشتر در سایه قرار گرفت و رسانههای وابسته به رژیم تروریست آمریکا به مرکز اصلی انتشار ویروس «کرونا هراسی» تبدیل شدند و از این ویروس برای جنگ سیاسی و اقتصادی با ایران بهره میبرند. رسیدن کرونا به ایران یکی دیگر از مراحل دشمنی مقامات رژیم تروریست آمریکا است. «مارک دوبوویتز» مدیر اجرایی بنیاد دفاع از دموکراسیها مدعی شد: «ویروس کرونا کاری کرد که تحریمهای اقتصادی آمریکا نتوانست انجام دهد؛ قطع صادرات غیرنفتی ایران.» «عباس عراقچی» معاون وزیر امور خارجه کشورمان در واکنش به ابراز خرسندی مقام آمریکایی از شیوع کرونا در ایران در توئیتر خود نوشت: «خوشحالی از شیوع کرونا و خوشحالی از دیدن رنج مردم واقعا شرم آور و غیرانسانی است. حداقلش این است که مارک دوبوویتز فهمید که تحریمهای اقتصادی آمریکا تاثیر نداشته و تاثیر آن کمتر از کرونا بوده است.»
حتی دولتمردان شیاد آمریکا هم برای مهار کرونا دست به دعا شدند
روزنامه وطن امروز در گزارشی نوشت:با وجود پنهانکاری گسترده دولت آمریکا درباره تلفات گسترده کرونا در این کشور، شبکه تلویزیونی سیانان دیروز از آمار ۹۰ نفری مبتلایان به این بیماری در آمریکا خبر داد. همچنین دیروز مرگ دومین قربانی کرونا در آمریکا به صورت رسمی تایید شد. نفر دوم مانند نخستین مورد، ساکن ایالت واشنگتن بود. مقامات این کشور گفتند دومین فرد فوتشده ۷۰ساله بوده است. اولین قربانی کرونا در آمریکا هم ۵۰ سال داشت. به گزارش سیانان، موارد ابتلا به ویروس کرونا در کالیفرنیا، ماساچوست، واشنگتن، آریزونا، ایلینوی، ویسکانسین، اورگان، رود آیلند، نیویورک و فلوریدا تأیید شده است. بر اساس گزارشات رسمی دولت ۹۰ مورد ابتلا به ویروس کرونا در آمریکا تأیید شده است که شامل ۴۴ نفر خارجشده از کشتی تفریحی دیاموند پرنس در ژاپن و همچنین ۳ نفر از شهر ووهان چین میشود. در همین حال، ۱۹ مورد به دلیل مسافرت به ویروس ابتلا شدهاند و ۱۸ نفر نیز از دیگران گرفتهاند و دلیل چند مورد دیگر در ایالتهای ایلینوی و رود آیلند هنوز مشخص نشده است. دولت آمریکا در چند هفته اخیر سانسور گستردهای را در اطلاعرسانی میزان تلفات کرونا انجام داده که مورد انتقاد برخی رسانهها هم قرار گرفته است. به چند دلیل باید در آمار اعلامشده از سوی رسانهها یا دولت آمریکا تشکیک کرد. اولین دلیل ادامه پروازهای آمریکا به چین و بالعکس است که با ادعای ترامپ در محدود کردن ورود مسافران از کشورهایی که کرونا در آنها شیوع پیدا کرده در تناقض است. دومین دلیل برای زیر سوال بردن آمار ۹۰ نفری اعلام شده از سوی رسانههای آمریکایی گران بودن مراجعه به پزشک و آزمایش کرونا در این کشور است که سبب شده بسیاری از مردم آمریکا حتی در صورت بیمار بودن یا داشتن نشانههای کرونا به دلیل فقر تمایلی به مراجعه به آزمایشگاهها نداشته باشند. در حالی که تست کرونا در ایران برای مردم رایگان اعلام شده، در آمریکا بیمار باید ۱۴۰۰ دلار بپردازد، تازه اگر از قبل بیمار بوده بیمه به او تعلق نمیگیرد و برای یک تست ساده باید ۳۲۷۰ دلار بپردازد! برخی معتقدند شاید علت آمار پایین مبتلایان به کرونا در آمریکا [۹۰ نفر] به همین هزینهها ارتباط پیدا کند و افراد کمتری حاضر به انجام تست باشند، چراکه آمارهای غیررسمی عددهای بسیار بالاتری از مبتلایان به کرونا در آمریکا را گزارش میدهد. عامل آخری که برای زیر سوال بردن آمار رسمی دولت آمریکا باید به آن استناد کرد ایجاد محدودیت شدید همراه با مجازات برای اطلاعرسانی درباره کرونا در آمریکا برای مقامات دولتی است به طوری که دیروز رویترز گزارش داد دولت آمریکا بخشنامه کرده هر کس اطلاعات کرونا را افشا کند به ۱۰ سال انفصال از خدمت محکوم میشود. همین موضوع سبب شده تا کسی در بین آنهایی که از این موضوع خبر دارند، جرات نکند حرفی بزند که مبادا با جریمهای بزرگ مواجه شود.
آخرین وضعیت از تلفات کرونا در جهان
خبرگزاری آنا در گزارشی نوشت:درحالیکه چینیها با تلاش شبانهروزی موفق به کاهش چشمگیر کرونا در کشورشان شدهاند، این ویروس در سایر نقاط جهان قربانیان جدیدی میگیرد. کشورگشایی ویروس کرونا، همچنان سرخط اخبار روز جهان است. در همین راستا رئیس سازمان بهداشت جهانی اعلام کرد: «با گسترش بیماری کرونا جهان به وضع نامعلومی دچار شده ولی توقف افزایش آمار دچار شدگان تازه در برخی کشورها، نشان میدهد روش کنترلی مؤثر بوده و میتوان این ویروس را مهار کرد اما باید سریعتر و مؤثرتر کار کرد؛ راه دیگری نداریم. هر کشوری باید راه خود را در پیش گیرد و یک نسخه برای کنترل کرونا در همه کشورها نداریم اما گام نخست باید این باشد: مهار گسترش آن.» «تدروس آدهانوم» شمار مبتلایان جدید به ویروس کرونا در خارج از چین را ۹ برابر شمار بیماران در چین اعلام و اظهار کرد که یکی از کارمندان این سازمان در ایران کرونا گرفته ولی نشانههای بیماریاش خفیف بوده است. این در حالی است که در استان هوبی، اولین کانون کرونا در چین و جهان، ۴۲ نفر دیگر به دلیل ابتلا به این بیماری جان باختند و در خارج از استان هوبی هم تنها هشت نفر به شمار دچار شدگان کرونا افزوده شدند که نشانهای از موفق بودن تلاش چین برای کنترل این بیماری به شمار میآید. در کره جنوبی ۲۸ نفر دیگر براثر این بیماری درگذشتند و با این حساب، آمار مبتلایان به کرونا در این کشور به بیش از ۴ هزار نفر رسید. تنها کشور اروپایی که آمار کرونا در آن از همه کشورهای قاره سبز بیشتر است - شمار جانباختگان کرونا به ۵۲ نفر و آمار مبتلایان به هزار و ۸۳۵ نفر رسید. در این کشور، اگر کسی از قرنطینه خانگی تخطی کند، دستگیر و زندانی میشود. فرانسویها هم از کرونا در امان نماندند و تعداد بیماران این ویروس خطرناک در این کشور به ۱۹۱ نفر رسید. سه فرانسوی تاکنون براثر این بیماری درگذشتهاند. در آمریکا، دولت این کشور مدعی است که تعداد دچار شدگان تنها ۶ نفر است و دو نفر هم تاکنون براثر این بیماری فوت کردهاند. دولتهای ارمنستان، تونس، اردن، ایسلند، پرتغال، آندروا و سنگال نیز اولین مورد از ابتلا به کرونا را اعلام کردهاند.
«کرونا» جهان عرب را فراگرفت
خبرگزاری تسنیم در گزارشی آورد:با ثبت اولین موارد ابتلا به کرونا در عربستان، تونس، مراکش و اردن٬ این ویروس همه جهان عرب را فراگرفت. عربستان، اردن، تونس و مراکش از اولین مورد ابتلا به کروناویروس در این کشورها خبر دادند تا این ویروس در جهان عرب گسترش یابد. مقامات سعودی روز گذشته اعلام کردند که یکی از شهروندان این کشور که از طریق بحرین از ایران بازگشته بود مبتلا به کرونا شده است. در اردن نیز «سعد جابر» وزیر بهداشت این کشور از اولین مورد ابتلا به کرونا خبر داد و فرد مبتلا اواسط ماه گذشته از ایتالیا بازگشته بود. «عبداللطیف المکی» وزیر بهداشت تونس نیز خبر داد که اولین مورد ابتلا به کروناویروس در این کشور مشاهده شده که این فرد به تازگی از ایتالیا بازگشته و نکته قابل توجه این است که هواپیمایی که او با آن به کشورش برگشته حاوی ۲۵۴ مسافر بوده که همه آنها در حال حاضر در قرنطینه به سر میبرند. وزارت بهداشت مراکش نیز دیروز گزارش داد که اولین مورد ابتلا به ویروس کرونا در این کشور ثبت شده که فرد مبتلا از شهروندان مراکشی مقیم ایتالیا است. همچنین در الجزایر نیز ۲ مورد جدید ابتلا به کرونا به ثبت رسید تا آمار مبتلایان به کرونا در این کشور در مجموع به ۵ نفر برسد. در قطر نیز وزارت بهداشت این کشور از ثبت ۴ مورد جدید ابتلا به کرونا ویروس خبر داد و در مجموع تعداد مبتلایان به این ویروس به عدد ۷ رسید. در کویت نیز ۱۰ مورد جدید ابتلا به کرونا ثبت شد تا آمار کلی مبتلایان در این کشور به ۵۶ نفر برسد. به گزارش وزارت بهداشت عراق نیز تعداد مبتلایان به کروناویروس به ۲۶ نفر رسیده و هزاران نفر نیز در اقلیم کردستان عراق در قرنطینه هستند. وزارت بهداشت لبنان نیز از ثبت ۳ مورد جدید ابتلا به «کرونا ویروس» خبر داد تا آمار مبتلایان به کرونا در این کشور به عدد ۱۳ برسد. این وزارتخانه طی بیانیهای اعلام کرد که این موارد جدید ابتلا به کرونا مربوط به کسانی است که قبل از این با مبتلایان در ارتباط بودهاند و درحال حاضر نیز در بیمارستان دولتی رفیقحریری در اتاق ایزوله هستند که وضعیت عمومی همه آنها پایدار است. سازمان بهداشت جهانی اعلام کرد که در خلال ۲۴ ساعت گذشته٬ تعداد مبتلایان به کرونا در خارج از چین٬ ۹ برابر مبتلایان در داخل این کشور بوده است.
موج دوم کرونا در راه سمنان
خبرگزاری افکارنیوز در گزارشی به گفت و گو با نوید دانایی رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان سمنان پرداخته و آورد: سمنان در حصار استانهای در معرض جدی کرونا است. با وجود تمهیدات اندیشیده شده در استان، اما استان سمنان در حصار استانهایی است که در معرض جدی کرونا هستند و از همین رو باید در خصوص ترددهای بین شهری هوشیاری لازم را داشته باشیم. دبیر ستاد مقابله با کرونا ی استان با بیان اینکه در حال حاضر بزرگترین کانونهای کرونا در استانهای تهران، قم و گیلان بوده و کرونا در استانهای مازندران و خراسان رضوی هم در حال گسترس است ادامه داد: تمامی این استانها به گونهای در همجوار استان سمنان قرار دارند و از این رو برای مقابله با کروناویروس باید تمهیدات ویژهای برای تردد بین این استانها اندیشیده شود. براساس قراردادی که با یکی از شرکتها انعقاد شده در روزهای آینده ۱۰ هزار ماسک در بین اقشار مختلف مردم در استان توزیع میشود. وی با تقدیر از تلاشهای استاندار سمنان برای رفع نیازهای این استان اظهار امیدواری کرد: کمبود برخی اقلام و از جمله ماسک در استان سمنان در کمترین زمان ممکن رفع شود. دانایی از مطلوب بودن روند بهبود افراد مبتلا به کرونا در بیمارستانهای استان خبر داد و از مردم استان خواست: برای مقابله با شیوع کرونا ویروس در استان امیدوار باشند این فوقتخصص از پیگیری جدی درمان مبتلایان در استان خبر داد و خاطرنشان کرد: پنج بیمار مبتلا به کرونا در روزهای گذشته در سمنان بهبود یافتند که این آمار بسیار قابل توجه است. وی بر ضرورت آمادگی دستگاهها برای همکاری با مسوولان حوزه سلامت تاکید و تصریح کرد: تمامی سالنهای چند منظوره برای مقابله با بیماری کرونا در صورت لزوم باید در اختیار دانشگاههای علوم پزشکی استان قرار گیرد و دستگاههای اجرایی آمادگیهای لازم را داشته باشند. هعمچنین تمامی سالنها و سولهها باید در صورت نیاز و اگر شرایط وخیم شد به تختهای بیمارستانی مجهز شود تا پذیرش بیماران تسهیل شود. دکتر دانایی با اشاره به قدرت بالای شیوع این ویروس بر ضرورت کاستن از اجتماعات در استان تاکید و اظهار کرد: مدیران کل دستگاههای اجرایی باید از برگزاری جلسههای غیرضرور پرهیز کنند و نشستهای مختلف از طریق ویدئو کنفرانس انجام شود. رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان سمنان با اذعان به اینکه موج دوم کرونا ویروس در استان سمنان در راه است افزود: باید مردم نسبت به گسترش این ویروس خطرناک هوشیار باشند. وی با اشاره به عدم رعایت توصیههای متخصصان از سوی برخی از مردم گفت: با کاهش ساعت اداری، قرار بود که مردم در خانهها بمانند اما این امر موجب شد تا مردم در برخی از ساعات روز، تردد قابل توجهی در شهرها داشته باشند.
محدودیت خروج از استانهای پرخطر؛ بزودی
روزنامه وطن امروز در گزارش نوشت:آمارهای جدید وزارت بهداشت نشان میدهد همچنان تهران با ۵۷۳ قم با ۱۹۷، گیلان با ۱۶۳، مرکزی با ۸۵، البرز با ۵۶ و مازندران با ۵۵ مبتلا به کرونا، آسیبپذیرترین استانها در مقابل این ویروس هستند. هماکنون فقط محدودیت خروج از قم اعمال میشود و جدول کرونا نشان میدهد اگر این محدودیت ضروری است باید این اتفاق برای استانهای آسیبپذیر دیگر هم انجام شود. دیروز وزیر بهداشت از فرمانده نیروی انتظامی خواست این نیرو در کنترل کرونا در مرزها به وزارت بهداشت کمک کند. سعید نمکی در نشست مشترک با سردار حسین اشتری، فرمانده نیروی انتظامی، بر همکاری و تعامل بیش از پیش دستگاهها و سازمانها برای کنترل کرونا در کشور، گفت: از نیروی انتظامی درخواست داریم برای کنترل کرونا در مرزها، به وزارت بهداشت کمک کند. وی ادامه داد: پلیس میتواند به وزارت بهداشت کمک کند تا ورودی و خروجی شهرها کنترل شود. باید از تردد ماشینهایی که از شهرهای آلوده به خارج این شهرها سفر میکنند جلوگیری شود. به طور مثال مازندران یکی از مناطق پاک از ویروس کرونا بود که حالا دارد به یکی از مناطق آلوده به ویروس کرونا تبدیل میشود. نیروی انتظامی و پلیس راهور میتوانند به عنوان یک مجموعه کارساز به وزارت بهداشت کمک کنند تا بتوانیم هر چه سریعتر سفره این بیماری را در کشور جمع کنیم. البته دیروز مدیرکل همکاریهای وزارت بهداشت در نامهای اعلام کرد در تمام مبادی ورودی و خروجی اعم از مسافری و تجاری، تمام افراد از نظر علائم مربوط به بیماری ویروس کرونا کنترل میشوند. به گزارش فارس، وی در نامهای خطاب به رئیس مرکز اطلاعرسانی وزارت بهداشت اعلام کرد وزارت بهداشت، در تمام مبادی ورودی و خروجی اعم از مسافری و تجاری تمام افراد را از نظر علائم مربوط به بیماری ویروس کرونا کنترل میکند و با تمام افراد مشکوک بر اساس پروتکل جهانی بهداشت رفتار خواهد شد.