اخبار منتشر شده از انتخابات رژیم صهیونیستی حاکی از پیروزی حزب لیکود به رهبری بنیامین نتانیاهو است. بر اساس این برآوردها حزب لیکود با بدست آوردن ۳۶ تا ۳۷ کرسی مجلس کنست نسبت به رقیب اصلی خود یعنی ائتلاف آبی و سفید به رهبری بنی گانتس دستکم ۳ کرسی برتری دارد. این سومین بار است که در یک سال گذشته رژیم صهیونیستی انتخابات برگزار می کند. پیش از این در آوریل و سپتامبر گذشته انتخابات برگزار شده بود.
نتانیاهو در حالی از پیروزی خود در انتخابات خبر داده است که هنوز پیروزی وی قطعی نیست. لیکود و مجموعۀ احزاب متحد آن در انتخابات روز دوشنبه ۵۹ کرسی از ۱۲۰ کرسی پارلمان را به خود اختصاص دادند و این بدان معناست که اکثریت لازم را برای تشکیل دولت در دست ندارند و مجبورند با دیگر احزاب ائتلاف کنند. در عین حال احزاب دیگر شرط پیوستن به ائتلاف تحت رهبری لیکود را کنارهگیری نتانیاهو از رهبری این حزب و انصرافش از تلاش برای به دستگیری پست نخستوزیری اعلام کردهاند.
نتانیاهو که طولانیترین دوران حضور در قدرت را به خود اختصاص داده، بیش از یک سال است که در سایه حمایتهای بیشائبه ترامپ به عنوان نخست وزیر موقت همچنان در قدرت حضور دارد. در چنین شرایطی و در حالی که نتانیاهو برای جلوگیری از مرگ سیاسی اش دست و پا می زند حمله به ایران ظاهرا ابزار کارآمدی برای بقای بی بی بوده است.
در تازه ترین اتفاق نتانیاهو که از طریق ویدئوکنفرانس در اجلاس لابی صهیونیستی آیپک شرکت کرده بود، تکرار ادعاها علیه ایران و تمجید ترامپ پرداخت و به برنی سندرز حمله کرد. نامزد انتخابات ریاست جمهوری آمریکا که با وجود یهودی بودن، حاضر نشد در اجلاس آیپک حضور پیدا کند و در سخنانی انتقادی علیه نتانیاهو اظهارداشت: «از اینکه یهودی هستم بسیار افتخار میکنم. من واقعا چند ماه در اسرائیل زندگی کردم. ولی چیزی که الان به آن اعتقاد دارم این است که متاسفانه اسرائیل توسط نتانیاهو که یک نژادپرست مرتجع است، اداره و مدیریت میشود.»
بنیامین نتانیاهو در سخنرانی آیپک با تمجید از مواضع دولت ترامپ در مسائل مختلف به ویژه طرح موسوم به «معامله قرن» پرداخت و این طرح ضد فلسطینی را برای صهیونیستها «فرصت قرن» نامید. نتانیاهو در سخنرانی برای آیپک، تلویحا به مواضع سندرز اشاره کرد و در رد آن گفت: «نشست امسال آیپک به داشتن تعصب متهم شده است. این اتهامزنیها و افتراها، شنیع و زشت هستند. بهترین راه برای پاسخ دادن به این حرفها این است که کاری را بکنیم که ما کردهایم و آن اینکه با تمام قوا در اجلاس امروز شرکت کنیم چه دموکراتها و چه جمهوریخواهان. شماها یک پیغام قوی برای همه آنهایی فرستادهاید که خواهان تضعیف ائتلاف و اتحادمان هستند و آن پیغام این است که آنها ناکام خواهند ماند».
او در سخنان خود بار دیگر علیه ایران سخنرانی کرد و مدعی شد که برنامه هسته ای ایران نظامی است. ادعای دروغینی که بارها علیه ایران مطرح شده است. نتانیاهو ادعا کرد که مانع دستیابی ایران به سلاح هستهای خواهد شد و گفت: من به شما اطمینان میدهم تا زمانی که من نخستوزیر هستم، ایران هیچگاه به تسلیحات هستهای دست پیدا نخواهد کرد. من میدانم که در حفظ امنیت آیندهمان تنها نیستیم. ما از سراسر جهان دوستانی داریم که کنار ما هستند و دوستانی بهتر از شما اعضای سربلند آیپک نداریم که برای اتحاد به واشنگتن آمدهاید. اتحاد آمریکا و اسرائیل قویتر از همیشه است و من خبرهایی برای افراط گراهایی دارم که در پی تضعیف آن هستند. بهترین روزهای اتحاد آمریکا و اسرائیل در راه است.
این اظهارات و ادعاهای تکراری در حالی مطرح می شود که ایران و جامعه جهانی بعد از مدت ماهها مذاکرات سخت و نفسگیر توانستند به توافقی دست یابند که نگرانیهای جامعه جهانی را رفع می کرد و در عین حال میتوانست تبدیل به سنگ بنای سیستمی شود که مانع از اشاعه سلاحهای کستار جمعی شود با این حال در سایه اقدامات مخرب نتانیاهو و لابی آپیک و تبعیت چشم و گوش بسته ترامپ از آنها این توافق را به مرز فروپاشی کشانده است. اکنون و بعد از کاهش تعهدات برجامی ایران تقریبا همه چیز به نقطه اول بازگشته است هر چند ایران همواره راه بازگشت به توافق و احیای آن را باز گذاشته است. با این حال واضح است که نتانیاهو در ایفای نقش مخرب خود در مناسبات خارجی آمریکا موفق عمل کرده است.
یکی از وعدههای ترامپ در زمان تبلیغات انتخابات ریاست جمهوری، این بود که نقش و اثرگذاری لابیها را فرایند تصمیمگیری آمریکا را کاهش خواهد داد. با این حال امروز میتوان مدعی شد ترامپ نتوانسته در این جهت گامی بردارد چرا که از زمان حضور ترامپ در کاخ سفید، لابی صهیونیستی آپیک قطبنما و راهنمای سیاست خاورمیانهای آمریکا بوده است و تمام تلاشها و هزینههای آمریکا صرف تامین منافع اسرائیل و نه آمریکا شده است. اتحاد نامیمون و نامبارک ترامپ نتانیاهو با کارگردانی لابی آیپک در سالهای اخیر کارزار گسترده ای علیه ایران به راه انداخته و شوربختانه در اجرای این سیاست از حمایتهای آشکار و نهان برخی کشورهای اسلامی هم بهره میبرد. آن هم در شرایطی که برونداد این لابی و اتحاد شوم اتفاقاتی همچون الحاق جولان به رژیم صهیونیستی و انتقال سفارت آمریکا به بیت المقدس، قراردادن نام سیپاه در لیست گروههای تروریستی و در نهایت ترور سردار سلیمانی فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران اشاره کرد. نکته قابل تامل اینکه موضوع فلسطین و بیت المقدس طی چند دهه اخیر به عنوان یکی از محوری ترین موضوعات و ارکان عربیت به شمار می رفته است و رفتارهای اخیر برخی دولتهای عربی حاکی از فروکش کردن عصبیت عربی در میان آنهاست با این حال به نظر میرسد اتحاد شوم نتانیاهو - ترامپ با وجود متزلزل بودن جایگاه این دو کماکان بقا دارد و دولتهای اسلامی و عربی باید به فکر راه عاجلی برای مواجهه درست و منطقی با این اتحاد و جلوگیری از نیات شومآن باشند.