در سه روز اخیر کشورهایی چون سنگال، تونس، نیجریه، مغرب، ارمنستان، آندورا، افغانستان، کامبوج، اندونزی، جمهوری دومینیکن، استونی، ایرلند، اردن، لیتوانی، لوکزامبورگ، ، نپال، نیوزیلند، نیجریه، مقدونیه شمالی، عربستان، سن مارینو، سریلانکا، جمهوری چک و اسکاتلند اولین مورد ابتلا به ویروس کرونا را توسط شهروندانشان تایید کردند. اگرچه هنوز موردی از مرگ و میر ناشی از کرونا در این کشورها گزارش نشده اما آغاز شیوع این ویروس به ویژه در کشورهایی که از امکانات بهداشتی و درمانی کمتری برخوردارند، می تواند یک زنگ خطر جدی به شمار بیاید.
این آمار جدید در حالی منتشر شده که براساس جدیدترین اطلاعات رسمی تاکنون بیش از 90 هزار نفر در حدود 60 کشور جهان به کرونا مبتلا شده اند که جدیدترین آمار مرگ و میر ناشی از این ویروس نزدیک به 3200 نفر اعلام شده است.
خبر خوب درباره کرونا، افزایش بهبود یافتگان و کاهش نرخ مرگ و میر ناشی از بیماری در چین است. براساس آمارهای جدید بیش از 48 هزار نفر از مبتلایان بهبود یافته اند.
شمار مبتلایان در چین تاکنون ۸۰ هزار و ۱۵۱ و آمار تلفات در این کشور ۲ هزار و ۹۴۳ نفراعلام شده است.
کمیسیون بهداشت ملی چین می گوید که ۴۸ هزار و ۲ نفر از کل مبتلایان تاکنون درمان شده اند. شمار مبتلایان در کره جنوبی اما بشدت افزایش یافته و به ۴ هزار و ۸۱۲ نفر رسیده است و ۲۸ نفر تاکنون فوت کرده اند.
سومین کشوری که بیشترین گسترش کرونا را تجربه کرده ایتالیا بوده با حدود 2 هزار و 36 مورد ابتلا و 52 جان باخته.
در کشورهای اروپایی نیز فرانسه، آلمان و اسپانیا نیز بالاترین میزان مبتلایان را دارند. در فرانسه تا کنون چهار نفر از مبتلایان جان خود را از دست داده اند.
اما یکی از خبرهای ناگوار درباره کرونا، رسیدن این ویروس به مرزها آفریقا است؛ قاره ای که مردم بیشتر کشورهای آن از فقر، گرسنگی و نداشتن امکانات بهداشتی و درمانی کافی رنج می برند . چنین شرایطی را می تواند زمینه را برای تاخت و تاز سریع ویروس کرونا در قاره سیاه و عواقب ناگوار آن فراهم کند.