به گزارش شبکه تله سور، طبق بیانیه وزارت ارتباطات ونزوئلا، هدف اصلی دیدار نیکلاس مادورو در کاخ میرافلورس (مقر ریاست جمهوری) با مقامات دولتی و برخی اعضای مخالفین، تقویت توافق هایی به منظور دست یابی به صلح و آرامش در کشور است.
در جلسه روز گذشته، خورخه رودریگز، معاون رئیس جمهور و شماری دیگراز مسئولان دولتی حضور داشتند. این در حالی است که خوان گوایدو، رهبر مخالفان در میان هیات مخالفان شرکت کننده در نشست مشترک با مقامات دولتی، حضور نداشت.
مادورو در صفحه شخصی خود از این جلسه با «میز مذاکره ملی» به عنوان نشستی فوق العاده نام برد و نوشت: ما با قدمی محکم و پایدار در گفت و گو با بخش های مختلف سیاسی کشور که در دستیابی به توافق های بزرگ به منظور تقویت دموکراسی و صلح سهیم هستند، جلو می رویم.
دیدار روز گذشته به دنبال درخواست های مکرر رئیس جمهوری ونزوئلا صورت گرفت که این نشان از عزم مادورو برای حل و فصل مسائل و دستیابی به ثبات کشور از مسیر مذاکره و گفت و گو میان دو جبهه موافق و مخالف دولت دارد. این در حالی است که خوان گوایدو، رهبر مخالفان هنوز با ایجاد آشوب و دعوت مردم به اعتراضات خیابانی به دنبال دستیابی به اهداف خود است.
کلائودیو فرمین، یکی از سخنگویان مخالفان پس از پایان نشست اعلام کرد که یکی از موضوع های مورد بحث کاهش آرای ممتنع در انتخابات پارلمانی آینده و ایجاد تغییرات مطلوب در کشور بر پایه توافقات انجام شده بود.
خورخه رودریگز، معاون رئیس جمهوری و وزیر ارتباطات و اطلاعات نیز با اشاره به برگزاری انتخابات مجلس ملی در سال آینده، از آمادگی دائمی دولت برای پذیرش هرگونه پیشنهادی از سوی «میز مذاکره ملی» متشکل از مقامات دولتی و اعضای مخالفان خبر داد.
پس از آنکه خوان گوایدو رهبر مخالفان دولت ونزوئلا، خود را به عنوان رئیس جمهوری ونزوئلا خواند و آمریکا و چند کشور او را به رسمیت شناختند، او تلاش کرد با جلب حمایت ارتش، کنترل کشور را در دست بگیرد اما در این مسیر شکست خورد چون بیشتر مقامهای ارشد ارتش همچنان از نیکلاس مادورو رئیس جمهوری قانونی این کشور حمایت میکردند.
ونزوئلا در دو سال اخیر سختترین شرایط سیاسی و اقتصادی چند دهه گذشته خود را تجربه کرده است. این کشور که از زمان حضور دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا در کاخ سفید با شدیدترین فشارها و تحریمهای واشنگتن مواجه شده، در دو سال گذشته توانسته در برابر این فشارها مقاومت کند.
شرایط نامساعد اقتصادی ونزوئلا زندگی را برای مردم این کشور سخت کرده و سبب مهاجرت بیش از چهار میلیون نفر از این کشور در سال ۲۰۱۹ شده است.