تهران- ایرنا- معاون شورای عالی آموزش و پرورش گفت: آموزش از راه دور نمی‌تواند جای آموزش رسمی کشور را بگیرد، این نوع از آموزش در واقع می‌‎تواند یک برنامه مکمل آموزشی باشد تا در مواقع اضطراری از آن بهره‌مند شد.

احمد عابدینی روز جمعه در گفت و گو با خبرنگار گروه دانشگاه و آموزش، درباره آموزش از راه دور به دانش آموزان اظهار داشت: اکنون برای آموزش دانش آموزان از ظرفیت صدا و سیما استفاده می شود، درواقع صدا و سیما یکی از نهادهایی است که بسیار می تواند به موضوع آموزش از راه دور به آموزش و پرورش کمک کند.

وی افزود: پیشنهاد بنده این بود که در این ایام به هر پایه تحصیلی یک شبکه ویژه اختصاص داده شود، تعداد شبکه های صدا و سیما بسیار زیاد است و با توجه به تعداد و تنوع دروس و پایه ها، فعالیت شبکه آموزش به تنهایی کافی نیست.

معاون شورای عالی آموزش و پرورش با بیان اینکه در حال حاضر در شرایطی مانند شرایط جنگ قرار داریم، خاطرنشان کرد: فعالیت شبکه آموزش قابل تقدیر است، اما در نهایت باید یک حالت فوق العاده به لحاظ آموزشی ایجاد شود.

عابدینی خاطر نشان کرد:‌ صدا و سیما باید بخشی از برنامه های معمول خود را تعطیل کند و به آموزش دانش آموزان اختصاص دهد تا وقتی دانش آموزان امکان حضور در مدرسه را ندارند، در ساعت مقرر مدرسه، دروس را از تلویزیون بیاموزند.

به گفته وی، در حال حاضر شبکه های مجازی هم امکان مناسبی برای یادگیری دانش آموزان مهیا کرده است، اما در کل آموزش از راه دور نمی تواند جایگزین کلاس های درس زنده و بانشاط شود.

معاون شورای عالی آموزش و پرورش با اشاره به اینکه آموزش از راه دور باید فقط در مواقع ضروری مورد استفاده قرار گیرد، عنوان کرد: بی شک آموزش و پرورش به تنهایی نمی تواند بار این  مسوولیت سنگین را به عهده گیرد.

عابدینی ادامه داد: حتما باید نهادها و همچنین حوزه های مختلف از جمله مدارس، دانشگاه ها و موسسات به کمک آموزش و پرورش بیایند.

وی افزود: آموزش و پرورش در این موقعیت ویژه باید برای تقویت زیر ساخت ها تلاش کند تا آمادگی برای آموزش در منزل دانش آموزان مهیا شود، اما همه نهادها باید دست به دست هم دهند تا عزم ملی صورت گیرد.

عابدینی همچنین گفت: آموزش و پرورش تلاش می کند عقب ماندگی دانش آموزان در تعطیلی های الزامی و اجباری مدارس به دلایلی مانند آلودگی هوا، وقوع بلایای طبیعی و شیوع ویروس کرونا را جبران کند.

ویروس کرونا که رسما کووید- ۱۹ نام دارد، نخستین بار در شهر ووهان چین شناسایی شد تاکنون به بیش از ۵۰ کشور سرایت کرده و سازمان بهداشت جهانی را برآن داشته است تا وضعیت فوق العاده اعلام کند.

با توجه به تعطیلی مدارس به دلیل جلوگیری از انتشار ویروس کرونا در میان دانش آموزان، آموزش‌های مکمل از طریق شبکه آموزش در راستای استمرار فعالیت‌های یادگیری آغاز شده است.