مشهد- ایرنا- رییس سازمان کتابخانه‌ها، موزه‌ها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی گفت: کتابخانه مرکزی آستان قدس رضوی با وجود تعطیلی فیزیکی و منع حضور مراجعه‌کنندگان به دلیل پیشگیری از شیوع ویروس کرونا، خدمات خود را از طریق پایگاه کتابخانه دیجیتال به صورت فراگیر ادامه می‌دهد.

حجت‌الاسلام سید جلال حسینی روز سه‌شنبه در جمع خبرنگاران افزود: با توجه به لزوم تعطیلی کتابخانه‌های عمومی به دلیل پیشگیری از شیوع بیماری‌های ویروسی نظیر کرونا و آنفلوآنزا، بسته خدمات ویژه این سازمان به اقتضای شرایط موجود تا ۱۵ فروردین ماه سال آینده ارایه می‌شود که بر این اساس پایگاه کتابخانه دیجیتال آستان قدس رضوی با آدرس الکترونیک https://digital.aqr.ir به صورت شبانه‌روزی به نیازهای مختلف متقاضیان پاسخ می‌دهد.

وی با اشاره به نسخه الکترونیک ۱۰ هزار جلدی کتاب به صورت تمام‌ متن در پایگاه کتابخانه دیجیتال آستان قدس رضوی ادامه داد: این کتاب‌ها از امکان امانت رایگان به متقاضیان به صورت الکترونیک برخوردار است.

وی گفت: خدمات دریافت الکترونیک منابع منتخب به صورت رایگان از طریق این پایگاه ارایه می‌شود و متقاضیان می‌توانند منتخب نسخه‌های خطی، چاپ‌سنگی، اسناد، عکس‌ها و کتاب‌های چاپی را به صورت رایگان دریافت کنند.

حجت‌الاسلام حسینی پاسخ به پرسش‌های علمی از طریق سامانه پرسش از کتابدار کتابخانه دیجیتال به صورت آنلاین و آفلاین را یکی دیگر از خدمات پایگاه کتابخانه دیجیتال آستان قدس رضوی ذکر کرد و افزود: تمدید خودکار منابع در دست امانت تا ۱۵ فروردین ماه سال آینده، معرفی کتاب با امکان مطالعه چکیده، نمایشگاه تصویری آثار برگزیده، پایگاه موضوعی منابع مرتبط با ماه‌های مبارک رجب و شعبان و ایجاد پایگاه نشست‌های علمی و فرهنگی این سازمان همچون نشست‌های ادبی شمس و خوانش متون کهن و نشست‌های آموزشی و تخصصی از دیگر بخش‌های بسته خدمات ویژه این سازمان است.

وی همچنین از برگزاری آنلاین برنامه‌های سه‌شنبه‌های فرهنگی این سازمان خبر داد و اظهار داشت: در این مدت نفایس گنجینه رضوی طبق روال گذشته در قالب برگزاری سه‌شنبه‌های فرهنگی، معرفی و رونمایی خواهد شد که در این مدت این برنامه به صورت دیجیتال برگزار می‌شود.

سازمان کتابخانه‌ها، موزه‌ها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی دارای بیش از ۲۳ میلیون منبع مطالعاتی است که از این تعداد تاکنون بیش از هشت میلیون به صورت اسکن شده، صوتی، ای بوک و الکترونیکی به متقاضیان عرضه می شود. ایجاد کتابخانه دیجیتال در سازمان کتابخانه های آستان قدس رضوی از سال ۱۳۹۰ آغاز شده و از سال ۱۳۹۵ نیز دسترسی به این کتابخانه برای همگان میسر شده است.

سازمان کتابخانه ها، موزه ها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی علاوه بر کتابخانه مرکزی با ۲۸ هزار و ۸۰۰ متر مربع فضای فرهنگی ـ مطالعاتی، حدود چهار میلیون جلد کتاب چاپی، بیش از ۸۸ هزار جلد کتاب خطی منحصر به فرد، حدود ۵۰ هزار جلد کتاب چاپ سنگی، ۳۸ کتابخانه وابسته و ۱۰ کتابخانه تخصصی دارد.