نیویورک- ایرنا- فروشگاه های زنجیره‌ای آمریکا در پی تشدید نگرانی از ویروس کرونای جدید، شاهد انبوهی از مردم بود که به دنبال اقلام بهداشتی همچون دستمال کاغذی، آب آشامیدنی و مواد شوینده ضد باکتری و ویروس بودند.

با گسترش ویروس کرونا در ایالات متحده آمریکا، مردم که از شرایط ایجاد شده در کشورهای دیگر به خوبی اطلاع دارند و بیم آن می دهند که مجبور به قرنطینه و خانه نشینی شوند، به فروشگاه ها هجوم آورده و تلاش می کنند محصولات مهم زندگی در این شرایط را برای چندین روز فراهم سازند.

تا کنون آمار مبتلایان به کرونا ویروس در ایالات متحده به ۱۰۷ نفر رسیده است که از این تعداد ۹ نفر کشته شده‌اند. آمار جهانی مبتلایان به این ویروس هم تا کنون به ۹۲ هزار مورد رسیده است.

این نگرانی و اضطرابی که در سایه رقابت‌های انتخاباتی دموکرات‌ها و جمهوریخواهان بیشتر هم شده، شهروندان آمریکایی را روانه بازار کرده است تا از بیم ایزوله شدن، مایحتاج خود را تامین کنند و نیازی به تردد بی مورد در سطح شهر نباشند.

روز شنبه در ایالت نیویورک هم نخستین مورد کرونایی شناسایی شده که طبق اظهارات اندور کومو فرماندار این ایالت، تحت نظر است و حال عمومی وی بد نیست که نیازمند بستری در بیمارستان باشد.

اما نگرانی ها در این ایالت روز دوشنبه تشدید شد که فرماندار کومو در یک نشست خبری تلویزیونی از شناسایی دومین مورد کرونا خبر داد که حال مناسبی ندارد و در بیمارستان بستری است.

وی گفت در حال شناسایی افراد مرتبط با این دو نفر هستند تا تمام آنها تحت مراقبت قرار گیرند و به همین دلیل در منطقه ای که این شخص حضور داشته است یکی از مدارس تعطیل شده و مدارس دیگر به صورت داوطلبانه می توانند تعطیل کنند.

از این رو، نیویورکی ها به فروشگاه های بزرگی همچون کاستکو رفتند و همین مساله باعث شد که ذخیره دپو شده دستمال کاغذی، دستمال توالت، مواد شوینده ضد باکتری و ویروس، آب آشامیدنی بسته بندی شده به شدت کاهش یابد و دستمال های مربوط با قدرت کشندگی بالای میکروب‌ها در هیچ قفسه ای یافت نشود.

در گفت وگو با چند نفر از شهروندان که به خرید این وسایل مبادرت ورزیده بودند، اظهار کردند به خاطر نگرانی از ویروس کرونا است و مجبوریم این‌ها را تهیه کنیم که اگر شرایط اضطراری اعلام شود، مشکلی نداشته باشیم.

اگر چه دونالد ترامپ همچون سایر موارد ادعایی خود ،ابتدا سعی کرد خطر این ویروس را ضعیف جلوه دهد اما با گذشت زمان و افزایش آمارها، مجبور شد سطح مدیریت بحران را از وزیر بهداشت به معاون اول خود تغییر دهد و از تلاش برای دستیابی به واکسن خبر دهد تا به این ترتیب جو روانی کشور را در ماه های منتهی به انتخابات آرام نگاه دارد.

برخی از شهروندان معتقدند مرکز کنترل بیماری‌های آمریکا حقیقت را درباره میزان آلودگی و انتشار ویروس کرونای جدید در این کشور مطرح نمی کند و سعی دارد آمار واقعی را پنهان کند.

به گفته برخی از کاربران آمریکایی، آزمایش کرونا در بیمارستان‌ها انجام نمی شود و اگر هم انجام دهند، هزینه سه هزار دلاری برای مردم دارد.

در کنار این مسایل، نگاهی به رشد ارزش سهام شرکت های تولید کننده مواد بهداشتی در این روزها هم قابل تامل است به گونه ای که ارزش سهام شرکت "کلراکس" از ۱۴۴.۱۲ در اکتبر ۲۰۱۹ به ۱۷۴.۹۸ واحد در ماه مارس ۲۰۲۰ رسیده است.

این در حالی است که بازار سهام آمریکا به طور کلی سقوط قابل توجهی داشته است. بازار سهام داو بیش از ۷۸۵ واحد، بازار سهام نزدک ۲۶۸ واحد و بازار اس اند پی بیش از ۸۶ واحد افت ارزش را تجربه کرده اند.