دکتر محمداسماعیل اکبری روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار علمی ایرنا تاکید کرد: اگر محققان ما به طور جدی وارد این میدان علمی نشوند، دیگران اعداد مخدوش علیه ما تهیه و در مجلات معتبر بین المللی، منتشر می کنند که این موضوع به نفع نظام نیست.
اکبری اعلام کرد: داده های لازم برای تهیه مقالات علمی آماده است و محققان باید هرچه زودتر مقالات را تهیه و در مجلات معتبر داخلی و بین المللی منتشر کنند.
نحوه انتقال دادههای بیماری کرونا را علمیتر کنیم
مشاور عالی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: نحوه انتقال دادهها و اطلاعات بیماری کرونا را باید علمی تر کنیم، به طور مثال آن چیزی که در گزارشات روزانه به مردم ارائه میشود، مورتالیتی (مرگ و میر روزانه) است که بجای آن باید درصد کشندگی بیماری بیان شود.
اکبری با اشاره به اینکه مورتالیتی به موضوع درصد کشندگی بیماری ارتباطی ندارد، اظهار داشت: در دنیا درصد کشندگی بیماری را اعلام میکنند، در حالی که ما تعداد فوتی ها را منتشر می کنیم.
درصد کشندگی بیماری از جمله کرونا براساس تمام افراد مبتلا شده اعم از بستری شدگان در بیمارستانها، منازل و نیز کسانی که به صورت سرپایی درمان می شوند، محاسبه می شود.
وی با اشاره به اینکه این عدد را با محاسبات دقیق اپیدمیولوژیک میتوان تعیین کرد، گفت: ما از موضوع تعیین الگوی اپیدمیولوژیک غفلت کردیم و جای آن بسیار خالی است و با ثبت صحیح دادهها میتوان الگوی اپیدمیولوژیک بیماری را به دست آورد.
چرخه انتقال ویروس کرونا در کشور فراگیرتر شده است
وی با اشاره به اینکه چرخه انتقال ویروس کرونا در کشور فراگیرتر شده است، گفت: شناسایی بیماری در حال افزایش است، قبلا یک آزمایشگاه در این زمینه وجود داشت که در حال حاضر به ۲۲ آزمایشگاه رسیده و با افزایش تعداد آنها به حدود ۴۰ مورد خواهد رسید.
اکبری بر لزوم مدیریت استراتژیک این بیماری در کشور اشاره کرد و گفت: اپیدمی شدن یک بیماری به منزله یک جنگ نظامی است و برای پیشگیری، کنترل و درمان بیماری باید مدیریت استراتژیک طراحی شود، به همین منظور تولیت کار در حوزه کرونا به وزارت بهداشت واگذار شده است.
وی ادامه داد: اولین وظیفه متولی این کار ارتقاء سطح علمی و بروز شدن علم است که به نظر می رسد این اتفاق خوب در کشور رخ داده است و به دنبال آن باید تحلیلهای علمی در حوزه ستادی به نحو مطلوبی انجام گیرد.