خسرو شهبازی در آستانه روز درختکاری با کاشت یک اصله نهال گفت: خوشبختانه امسال کشور از شرایط آب و هوایی خوبی برخوردار بود و میزان بارندگی بویژه در فصل پاییز بسیار مناسب بود و از این رو نهالکاریها را با مشارکت مردم از چهاردهم آذرماه آغاز کرده و از این روز تا کنون بالغ بر ۱۳ میلیون نهال در کشور کاشته شده است.
وی با بیان اینکه هفته درختکاری هر ساله از روز ۱۵ تا ۲۱ اسفندماه در کشور آغاز میشود این اقدام را نماد و سر آغاز یک اقدام همگانی در کشور دانست و افزود: خوشبختانه با توجه به اقلیمهای مختلف و متنوع در کشور، کاشت نهال متناسب با شرایط آب و هوایی استان ها و مناطق در طول سال ادامه و استمرار دارد.
شهبازی به مردم و همیاران طبیعت توصیه کرد: هنگام ورود به طبیعت هر یک از ما می توانیم با یک اقدام ساده و سنگ چین کردن دور یک درخت برای آن سامانه آبگیر درست نماییم.
وی گفت: با توجه به قرار گرفتن کشور ایران در کمربند خشک و نیمه خشک هر میزان نهال در کشور کاشته شود باز هم کم است زیرا درختان گرد و غبار و دی اکسید کربن موجود در فضا را جذب کرده و اکسیژن تولید میکنند.
این مسوول منابعطبیعی کشور در ادامه درباره کاشت درختان مثمر در عرصههای منابع طبیعی و اظهار نظرهایی که پیرامون آن وجود دارد گفت: هیچ درختی در منابع طبیعی غیر مثمر نیست و همه درختان به اشکال مختلف ثمربخش هستند.
وی افزود: گونههایی مثل بادام، انجیر، گلابی وحشی، کنار، اکالیپتوس، بنه و بلوط از جمله درختان جنگلی مثمری هستند که همچنان میتوان این درختان را در عرصه های مختلف کاشت و از میوه و ثمره آن بهره جست.
شهبازی در ادامه یادآوری کرد: نهال های مورد نیاز مردم در طول هفته درختکاری از سوی ادارات کل منابع طبیعی استانها توزیع میشود و سازمان جهاد استان ها نیز در طول این هفته نهال های میوه و یارانه دار برای باغات در اختیار مردم قرار می دهند.
سرپرست سازمان جنگل ها در پایان از افتتاح ۸۶۳ پروژه آبخیزداری، مرتعداری، بیابان زدایی و جنگلکاری با اعتباری معادل ۴۴۲ میلیارد تومان در هفته منابع طبیعی خبر داد و یادآور شد: در ایام دهه فجر امسال ۴۹۹ پروژه منابع طبیعی به بهرهبرداری رسیده است.