بغداد - ایرنا - به دنبال اعلام نخستین مورد مرگ بر اثر ابتلا به «ویروس کرونا» در «سلیمانیه»، نگرانی در شمال عراق از امروز (چهارشنبه) از شیوع این ویروس در این منطقه بیشتر شده است.

نامعلوم بودن چگونگی ابتلای متوفی به کرونا به ویژه اینکه مسجل شده او به خارج از کشور تردد نداشته، بیش از پیش به این نگرانی ها در شمال عراق دامن زده است.

اکنون این پرسش نزد افکار عمومی و دستگاه های بهداشتی عراق مطرح است که امام جماعت ۷۰ ساله اهل سلیمانیه از کجا به این ویروس آلوده شده است.

«یاد نقشبندی» سخنگوی اداره بهداشت استان سلیمانیه گفته است که هنوز به طور مشخص معلوم نیست که فرد متوفی به کشورهای کانون شیوع ویروس کرونا سفر داشته است یا خیر.

در عین حال پسر متوفی تاکید کرده که پدرش به خارج از عراق رفت و آمد نداشته است.

این در حالی است که تا کنون در عراق ادعا می شد همه مبتلایان به ویروس کرونا در اثر تردد به خارج از این کشور به این ویروس آلوده شده اند.

نخستین مورد ابتلا به ویروس کرونا در عراق در ۲۴ فوریه گذشته (۵ اسفند ماه) در نجف اشرف شناسایی شد.

طبق گزارش رسمی وزارت بهداشت عراق پنج مورد ابتلای جدید به این بیماری دیروز (سه شنبه) در عراق شناسایی شد تا به این ترتیب تعداد مبتلایان به کرونا در این کشور به ۳۲ نفر برسد.

بر اساس این گزارش، پنج مورد ابتلای جدید شامل یک مورد در بغداد، دو مورد در استان واسط و در نجف و کربلا نیز هر کدام یک مورد است.

وزارت بهداشت عراق امروز در واکنش به مرگ فرد مبتلا به ویروس کرونا در سلیمانیه بیانیه ای رسمی منتشر و اعلام کرد که هنوز به طور قطعی معلوم نیست که مرگ وی در اثر اتبلا به ویروس کرونا بوده و باید در انتظار نتایج آزمایشگاهی بود.

بیانیه اضافه کرد که فرد یاد شده به دلیل کهولت سن از بیماری های مزمن قلبی و ریوی رنج می برد و شرایط جسمانی باثباتی نداشت و پس از نمونه برداری از او، شرایط جسمانی اش رو به وخامت گذاشت.

این درحالی است که سخنگوی اداره بهداشت سلیمانیه در گفت وگو با چند رسانه داخلی و خارجی تاکید کرد که علت مرگ امام جماعت یکی از مساجد سلیمانیه ابتلا به ویروس کرونا بوده است.

نقشبندی بر بیانیه وزارت بهداشت عراق که متوفی از پاره ای بیماری های مزمن از جمله قلبی رنج می برده، صحه گذاشته و افزود که فرد یاد شده پیش از مرگ تحت مراقبت شدید بهداشتی قرار داشت.

طبق اعلام وزارت بهداشت دولت اقلیم کردستان عراق هم اکنون دو هزار ۵۶۴ فرد مشکوک به ابتلا به ویروس کرونا در این اقلیم در قرنطینه به سر می برند.

بر اساس این گزارش، یک هزار و ۱۷۴ نفر در اربیل، ۵۳۵ نفر در سلیمانیه، ۴۴۹ در دهوک، ۸۲ نفر در حلبچه، ۲۰۸ نفر در گرمیان، ۱۰۴ نفر در رابرین و ۱۲ نفر در کوی سنجق در قرنطینه بهداشتی قرار داده شده اند.

در عراق بر اثر انتشار بیماری کرونا در چند استان مختلف شمال، جنوب و مرکز این کشور، به مدت ۱۰ روز مدارس و دانشگاه ها را تعطیل کرده و از ساعات کار اداری در تمامی ادارات ۵۰ درصد کاسته  است.

عراق برای مقابله با این ویروس یک اتاق عملیات ویژه ایجاد کرده است.

برچسب‌ها