سیدمجتبی حسینی روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: از تاریخ اول تا ۱۴ بهمن ماه یکهزار و ۴۹ نفر برای اهدای خون به مراکز انتقال خون مراجعه کردند که در این آمار در مدت مشابه اسفندماه امسال ۷۳۱ نفر مراجعه کردند.
وی به افزایش شیوع ویروس کرونا اشاره کرد و گفت: با شیوع این ویروس رفت و آمدها در خصوص اهدا خون به این پایگاه کاهش یافته است که این امر باعث کاهش خونگیری در استان شده است.
حسینی،با اشاره اینکه نیاز خون در بیمارستانها، بیماران تالاسمی و شیمی درمانی به صورت روزانه است، افزود: بانک خون نیاز به بروزرسانی دارد.
وی اظهار داشت: تاریخ انقضاء پلاکت قابل استفاده برای بیماران شیمی درمانی ۳ روز، خون مورد نیاز برای بیماران تالاسمی زیر ۱۰ روز و نوزادانی که به خون تعویضی و تزریقی دارند، ۵ روز است.
سرپرست اداره انتقال خون چهارمحال وبختیاری به چرخش خون در استان اشاره کرد و گفت: مصرف گلبول خون در استان ۵۰ واحد در روز، پلاکت ۳۰ تا ۴۰ واحد در روز و پلاسمای تازه و منجمد ۳۰ واحد در روز است.
به گفته وی، بیشترین مصرفکننده خون در استان بیماران تالاسمی هستند که روزانه حدود ۵۰ بیمار تالاسمی خون دریافت میکنند.
حسینی اظهار داشت: ذخیره خون در استان ۶ روز است که در صورت بروز حادثه از جمله زایمان پرخطر، تصادف، درگیری که نیاز به خون داشته باشد این میزان خون جوابگوی نخواهد بود.
وی، به رعایت اصول بهداشتی در پایگاههای انتقال خون اشاره کرد و گفت: با توجه به شیوع ویروس کرونا ، هر اهدا کننده که برای اهدا خون به پایگاههای انتقال خون مراجعه میکند دستکش یکبار مصرف و ماسک داده میشود و ملحفههای تختها نیز یکبار مصرف است و تمامی استانداردها و پروتکلهای بهداشتی در این زمینه رعایت میشود.
حسینی افزود: از حضور مراجعهکنندگان و همچنین پرسنلی که علائم سرماخوردگی داشته باشند نیز به محل خونگیری جلوگیری میشود.
وی تعداد اهداکنندگان خون در سال در استان را ۲۳ هزار نفر عنوان کرد و گفت: اهداکنندگان خون در استان اهداکنندگان مستمر هستند و از اهداکنندگان بار اول خونگیری پس از ۳ ماه از مراجعه نخست انجام میشود.
وی اظهارداشت: خونگیری در استان در شهرستانهای فارسان شنبه و چهارشنبه صبح، در بروجن همه روزه در نوبت صبح و در شهرکرد همه روزه صبح و روزهای یکشنبه، دوشنبه و سهشنبه بعد از ظهر نیز انجام میشود.
به گزارش ایرنا، ویروس کرونا که کووید ۱۹ نام دارد، نخستین بار در شهر ووهان چین شناسایی شد.
این ویروس اکنون به حدود ۷۵ کشور سرایت کرده است و سازمان بهداشت جهانی را بر آن داشت تا در مورد بهداشت جهانی؛ وضعیت فوقالعاده اعلام کند.
تاکنون ۱۴ نفر در چهارمحال و بختیاری به ویروس کرونا مبتلا شدهاند.
شستوشوی دستها با آب و صابون، رعایت بهداشت فردی، خودداری از دست دادنهای مکرر نکاتی است که پزشکان متخصص برای پیشگیری از شیوع این ویروس توصیه میکنند.