این نهاد انگلیسی از فروشندگان خواسته تا در تعیین قیمت ها مسئولانه برخورد کنند و از شیوع کرونا برای اخاذی از مردم سوء استفاده نکنند.
در این بیانیه، همچنین به فروشندگان کالاهای تقلبی ضد عفونی کننده و آنهایی که با قیمتهای گزاف در فضای مجازی معامله میکنند هشدار داده است.
به رغم تلاش مقامهای انگلیسی برای کنترل وحشت مردم و اظهارنظرهایی که با توجه به سرعت شیوع کرونا چندان با واقعیت منطبق نیست، بسیاری از فروشگاهها بدلیل هجوم مردم با مشکل کمبود موجودی روبه رو شدهاند.
تا هفته گذشته که مجموع ابتلا به کرونا ۱۶ نفر بود صرفا مواد بهداشتی نایاب بود، اما از روزهای گذشته تا به امروز که آمار بیماران به ۱۱۵ نفر رسیده مردم برای خرید مواد غذایی هم هجوم برده و قفسه فروشگاهها را غارت کردهاند.
این مساله سبب شده تا برخی برای تامین مایحتاج خود به فضای مجازی روی آورده و کاسبی سودجویان و دلالان داغ شود.
به طور مثال ژل ضدعفونی کننده که تا دیروز به قیمت ۴۹ پنس (۴۹ صدم پوند) به فروش میرسید اینک در فروشگاه اینترنتی آمازون ۱۲۹ پوند یعنی ۲۸۵ برابر گران تر به فروش میرسد.
همین کالا هفته گذشته ۱۹ پوند به فروش میرسید و اگر شانس با کسی همراه باشد که زمان توزیع کالا در فروشگاه باشد، اینک به قیمت ۳ پوند ۴۹ پنس یعنی هفت برابر قیمت اول فروخته میشود.
عالی ترین مقام پزشکی انگلیس امروز با اشاره به سرعت افزایش آمار ابتلا به کرونا در این کشور اعلام کرد که دولت وارد فاز دوم عملیات مقابله با کرونا شده است.
بر اساس این فاز دولت لندن تلاش خواهد کرد تا ضمن مهار ویروس کرونا، سرعت شیوع بیشتر آن را کاهش دهد.
پروفسور "کریس ویتی" طی سخنانی در پارلمان انگلیس اذعان کرد که باید واقع بین بود [...] مهار ویروس کمی خوشبینانه است.
وی افزود: ما از فازی که تمرکز روی مهار ویروس بود عبور کرده و وارد عملیات تاخیر شده ایم.
نخست وزیر انگلیس هفته گذشته گفت؛ اگر مهار کرونا از کنترل خارج شود، دستورالعملی که دولت برای بدترین شرایط در نظر گرفته به اجرا گذاشته و ارتش وارد عمل خواهد شد.