بندرعباس- ایرنا- این روزها زمان خوبی برای گردش و تفریح در سواحل خلیج‌فارس و جزیره‌های زیبای هرمزگان نیست؛ مردم ایران تا اطلاع ثانوی بیخیال دریا و شرجی شوید.

حضور تعداد زیادی مسافر در هرمزگان از نقاط مختلف کشور بعد از اعلام تعطیلی مدارس و دانشگاه‌ها در یک هفته اول این بیماری از یک سو و کنترل نشدن مبادی ورودی و خروجی از سوی دیگر نگرانی‌ها درباره افزایش احتمال شیوع کرونا در استان را افزایش داد.

هرچند هرمزگانی‌ها از دیرباز به مهمان‌نوازی و خونگرمی معروف هستند و هرساله مردم این استان پذیرای گردشگران، خویشان و مهمانانی از سایر استان‌ها بوده و به قول معروف هرکسی وارد بندر شود خاکش دامن گیر است و تا مدت‌ها بیخیال شهر و دیارش می‌شود،اما واقعیت این است که با وضعیت شیوع این بیماری خطرناک، سفرکردن چه سفرهای درون استانی وچه برون استانی به ویژه سلامتی افراد را به خطر می‌اندازد.

اما با اعلام تعطیلی مدارس و دانشگاه‌ها از قول وزیر بهداشت تا پایان سال، شاید برخی بخواهند از فرصت پیش آمده برای دور شدن از خانه‌نشینی و اخبار ریز و درشت کرونا به سفر بروند؛ درحالی که این روزها با شیوع ویروس کرونا در تمامی کشور زمان خوبی برای گردش و تفریح در فصل بهاری هرمزگان نیست.

از سوی دیگر با افزایش تعداد مبتلایان به ویروس کرونا و شیوع این بیماری در کنار پویشی مردمی (کمپین) با محتوای "ما مردم جزیره قشم، کیش و بندرعباس جهت کنترل ویروس کرونا، خواهان کنترل و محدودیت تردد مهمانان به استان هرمزگان هستیم"؛ مسوولان این استان جدی‌تر اما بر این مساله تاکید دارند.

مسافرت نکنید تا دامنه آلودگی کاهش یابد

مسوولان این استان در چند روز اخیر به طور مرتب توصیه و خواهش به سفر نرفتن و خانه‌نشینی دارند؛ اهمیت این مساله به قدری جدی است که استاندار هرمزگان پذیرش گردشگر و ارائه خدمات به گردشگران را تا اطلاع ثانوی را ممنوع اعلام است.

فریدون همتی روز پنجشنبه درنشست ستاد استانی مدیریت بیماری کرونا از مردم خواست برای حفظ سلامت خود و دیگران از انجام سفرهای درون وبرون استانی غیرضروری به طور جدی پرهیز کنند.

استاندار هرمزگان گفت: از مردم این استان می‌خواهیم تا به استان‌هایی که این ویروس در آنها آلودگی بیشتری دارد، مسافرت نکنند تا دامنه آلودگی این ویروس کاهش پیدا کند.

همتی البته اظهار امیدواری کرد که با همکاری، همدلی و رعایت تمامی مراقبت‌های بهداشتی این ویروس را شکست می‌دهیم.

در منزل بمانید

رییس دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان نیز چهارشنبه شب در زمان اعلام آخرین وضعیت بیماری کرونا در این استان به مردم توصیه کرد: سفرهای نوروزی نزدیک است و خریدهای نوروزی در راه است اما خواهش می‌کنم از عید و سفرهای غیرضروری در استان و کشور بپرهیزید.

حسین فرشیدی امن ترین مکان را برای سکونت را منزل شخصی افراد دانست و ابرازداشت: اگر افرادی که علامت این ویروس را نداشته باشند اما اگر از نظر کارشناسان بهداشتی مبتلا به کووید ۱۹ شناخته شده‌اند این افراد در منزل نیز با رعایت بهداشت فردی می‌توانند باشند.

وی ادامه داد: این را درنظر بگیرید که با هر تماسی و هر فردی که به نظر ما سالم است ممکن است این بیماری منتقل شود، زیرا ۸۰ درصد مواردی که کووید ۱۹ دارند علامت ندارند.

فرشیدی به بیان اینکه همه بیماران مبتلا شده یا به استان‌های آلوده سفر کرده‌اند و یا با مبتلایان در تماس بوده‌اند، گفت: حفظ مراقبت‌های بهداشتی اولیه و تردد نکردن بدون ضرورت در سطح استان بسیاری جدی است.

این مسوول البته هشدار داد:‌ به دلیل اینکه مراکز بیمارستانی آلوده‌ترین مراکز به کووید ۱۹ هستند، مردم تا جایی که ممکن است به بیمارستان‌ها مراجعه نکنند.

سفر نکردن مهمترین توصیه‌

ویروس کرونا برای چند گروه محدود (افراد پیر و سالخورده، افرادی که بیماری زمینه‌ای خاصی مانند فشار خون و دیابت دارند، بیماران مبتلا به بیماری‌های تنفسی و ریوی مانند آسم، کسانی که به هردلیلی سیستم ایمنی‌ بدن‌شان دچار نقص است؛ یا داروهای سرکوب کننده ایمنی دریافت می‌کنند و بیماران خاص) خطرناک است؛ بنابراین سفر نکردن این دسته از افراد و یا در تماس نبودن آنها با سایر افراد بسیار جدی است.

سفر نکردن مهمترین توصیه‌های بهداشتی برای جلوگیری از شیوع کروناست؛ پس با توجه به درپیش بودن ایام نوروز برای اینکه کرونا در روزهای آتی به سفر خود در استان‌های کشور ادامه ندهد و این همسفر در مقصد جا گذاشته شود، برای حفظ سلامتی خود و دیگران سفرنکردن و درخانه ماندن را بیش از هر زمان دیگری جدی بگیریم.

وزارت بهداشت ۳۰ بهمن ماه ابتلای دو شهروند قمی به ویروس کرونا را تایید کرد و اکنون به صورت روزانه آمار مبتلایان جدید را اعلام می‌کند؛ تاکنون استان‌های قم، گیلان، اردبیل، مازندران، خراسان رضوی، تهران، البرز، اصفهان، همدان، مرکزی، هرمزگان، یزد، سیستان و بلوچستان، کرمانشاه، لرستان، فارس، سمنان و کهگیلویه و بویراحمد مهم ترین استان های درگیر این بیماری هستند.

براساس گزارش مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت؛ از ۳۰ بهمن تا امروز ۱۵ اسفندماه و بر اساس نتایج آزمایشگاهی، ابتلای قطعی ۳۵۱۳ نفر به کووید۱۹ در ایران تایید شد.

براساس این گزارش، تا امروز ۱۰۷ نفر بر اثر ابتلا به کووید۱۹ جان خود را از دست دادند و بیشترین موارد ابتلا به این ویروس استان های تهران، گیلان، قم، اصفهان و مرکزی بوده‌اند.

اما آمار نهایی مبتلایان به این بیماری در هرمزگان تا شامگاه پنجشنبه ۱۷ نفر است؛ ۲۹۲ نفر از ۴۱۶ بیماری که از نخستین روز بستری به عنوان موارد مشکوک به کووید ۱۹ در سطح بیمارستان‌های استان بستری بودند، مرخص شدند.

درحال حاضر در سطح استان هرمزگان حدود ۹۵ مورد بستری هستند که سه نفر آنها بدحال هستند و یک نفر زیردستگاه تنفس مصنوعی قرار دارد.

از زمان شیوع بیماری کووید ۱۹ در کشور و برای نخستین بار در استان هرمزگان ۲ نفر از مبتلایان جان خود را از دست داده‌اند.

دلیل ابتلا مبتلایان که میانگین سن آنها بالای ۶۰ سال است، به دلیل سفر و تماس با بیماران خارج از استان ذکر شده است.