محمدرضا سیفی روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار گروه دانشگاه و آموزش همچنین درباره انتخاب معلمان برای آموزش در صدا و سیما اظهار داشت: زحمات تمام معلمانی که هفته گذشته با وجود تمام خطرات ناشی از شیوع کرونا، برای تدریس به دانشآموزان حاضر شدند، ستودنی است.
وی افزود: در حال حاضر چهار نفر از آقایان به طور قطعی آمادگی تدریس در شبکه آموزش را دارند و قرار است که از امروز یکشنبه ۱۸ اسفند ماه تدریس در این شبکه آموزش را آغاز کنند.
سیفی خاطرنشان کرد: در هفته گذشته ۱۰ معلم برای دوره ابتدایی در شبکه آموزش مشغول تدریس بودند، اما در هفته آینده این تعداد نیز دو برابر میشوند.
آموزش در تلویزیون، شبیه سازی مدرسه است
رابط معاونت آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش با صدا و سیما گفت: شیوه آموزش به دانش آموزان از راه دور و از طریق تلویزیون، تلاشی است برای شبیه سازی مدرسه تا دانش آموزان همراه با والدین از این آموزش ها استفاده و تکالیف خود را برای فردا آماده کنند.
وی درباره آموزش از راه دور به دانشآموزان ابتدایی اظهار داشت: دانش آموزان دوره ابتدایی مانند دوره متوسطه خودخوان نیستند و به صورت خودجوش به تماشای برنامههای آموزشی تلویزیون نمی نشینند، از این رو والدین نیز باید هنگام آموزش از صدا و سیما فرزندان را همراهی کنند.
رابط معاونت آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش با صدا و سیما افزود: قرار است هر روز برای هر شش پایه تحصیلی ابتدایی در شبکه آموزش برنامههای آموزشی پخش شود.
به گفته سیفی، تاکنون سه درس ریاضی، فارسی و علوم برای دانش آموزان ابتدایی در شبکه آموزش پخش میشد، اما قرار است که از این هفته دروس مطالعات اجتماعی، هدیههای آسمانی، قرآن، تفکر و پژوهش نیز در جدول آموزشی دانشآموزان قرار گیرد.
رابط معاونت آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش با صدا و سیما، با اشاره به اینکه دروس به صورت تلفیقی به دانشآموزان آموزش داده میشود، خاطرنشان کرد: قرار است دروس به صورت تلفیقی در یک جدول زمانی قرار گیرند؛ به طور مثال در کنار درس ریاضی، تربیت بدنی هم آموزش داده می شود.
سیفی با بیان اینکه آموزش همه درسها اهمیت دارد، ادامه داد: دروس ابتدایی در یک جدول زمانی در کنار هم قرار میگیرند، هر روز برنامه ها در ۶ بسته برای ۶ پایه ابتدایی پخش میشوند.
وی عنوان کرد: عملکرد معلمان از سوی والدین بازخوردگیری می شود، سامانه ای هم پیش بینی شده است تا اولیا اشکالات خود را در آن مطرح کنند و روز بعد این سوالات توسط معلمان رفع اشکال شود.
گزینش دروس بر اساس نظرسنجی
رابط معاونت ابتدایی با صدا و سیما در ادامه درباره گزینش سرفصل دروس آموزشی در صدا و سیما گفت: از ابتدای سال تحصیلی تا زمان تعطیلی مدارس بر اساس تقویم آموزشی ۷۰ درصد آموزشها در مدارس محقق شده است.
سیفی افزود: بی شک در برخی مدارس دروس آموزش داده شده به دانش آموزان جلوتر یا عقبتر از آموزش در صدا و سیما است اما بر اساس فراوانی کل کشور یک برآوردی شد که مشخص شود در شبکه آموزش از کدام قسمت کتابها شروع به تدریس شود.
وی ادامه داد: گزینش محتوای درسی آموزش داده شده در صدا و سیما بر اساس نظرسنجی کشور انجام میشود.
سیفی خاطرنشان کرد: در هفته اول آغاز این برنامه های آموزشی، هدف روحیه بخشی به جامعه بود و اینکه به خانواده ها نیز این پیام داده شود که آموزش و پرورش دانش آموزان را رها نکرده و برای آموزش این دانش آموزان برنامههایی دارد اما برای هفتههای آینده به آموزش و یادگیری هم اهمیت ویژهای داده می شود.
ویروس کرونا که رسما کووید- ۱۹ نام دارد، نخستین بار در شهر ووهان چین شناسایی شد تاکنون به بیش از ۵۰ کشور سرایت کرده و سازمان بهداشت جهانی را برآن داشته است تا وضعیت فوق العاده اعلام کند.
با توجه به تعطیلی مدارس به دلیل جلوگیری از انتشار ویروس کرونا در میان دانش آموزان، آموزشهای مکمل از طریق شبکه آموزش در راستای استمرار فعالیتهای یادگیری آغاز شده است.