علی عسگر پور روز جمعه در حاشیه ویژه برنامه روز درختکاری در محوطه سپاه ناحیه سمیرم با گرامیداشت یاد و نام سردار شهید حاج قاسم سلیمانی، اظهارداشت: سرو، اُرس، داغداغان، زازالک، زبان گنجشک، بنه، سنجد و مهلب از انواع این تعداد نهال ها هستند.
به گفته وی بیشتر این نهال ها کم آبخواه و سازگار با اقلیم منطقه هستند و نمونه هایی مانند ارس در دامنه ها و کوه هاو سرو در مناطق شهری و روستایی بازدهی و رشد بهتری دارند.
رییس اداره منابع طبیعی سمیرم با بیان اینکه درختان مناطق کوهستانی بویژه در سمیرم باید سازگار با محیط های سرد و مرتفع باشند، تصریح کرد: شعار امسال هفته درختکاری «نهال کاری همگانی» است بنابراین خود مردم نیز باید درختان و نهال ها را مراقبت و حفظ کنند.
عسگرپور به وجود و اهمیت ذخیره گاه های جنگلی و دنا در سمیرم اشاره کرد و گفت: ذخیره گاه های جنگلی و مراتع، محل رشد و نمو درختان، درختچه ها، علف های کوهی و زیست گاه حیات وحش مانند خرگوش، لاک پشت، کبک و سایر پرندگان و خرندگان هستند.
وی ادامه داد: منطقه بکر سمیرم به عنوان اولین ذخیره گاه درخت و درختچه «اُرس» در کشور در جوار زاگرس مرکزی با افزون بر ۵۲۷ هزار هکتار مساحت، ۴۵۵ هزار هکتار عرصه ملی، مرتعی و جنگلی و ۸۱ هزار هکتار رویشگاه جنگلی به عنوان حوزه الگویی سازمان جنگل ها محسوب می شود.
رییس اداره منابع طبیعی سمیرم چالقفا را دیگر ذخیره گاه دارای اُرس هایی با طول عمر بیش از ۵۰۰ سال عنوان کرد و افزود: این محل در کنار ذخیره گاه هایی مانند داغباشی و تنگ خشک از سرمایه های طبیعی و خدادای این شهرستان و استان اصفهان محسوب می شوند که باید در حراست از آنها کوشید و تلاش کرد.
منطقه حفاظت شده دنا از مهمترین ذخیره گاههای زیست کره جهان ظرفیتی مهم برای حفظ بیش از ۳۲۰ گونه جانوری در جنوب این شهرستان واقع شده که هر چند مدیریت اداری و زیست محیطی آن با استان کهگیلویه و بویراحمد است اما بخش وسیعی از آن در محدوده استان اصفهان و شهرستان سمیرم قرار گرفته است.
سمیرم با افزون بر ۵۲۷ هزار هکتار مساحت جغرافیایی، ۴۵۵ هزار هکتار عرصه ملی، مرتعی و جنگلی و ۸۱ هزار هکتار رویشگاه جنگلی بعنوان حوزه الگویی سازمان جنگل های کشور و همچنین تولید کننده عمده سیب درختی از انواع مختلف گلاب، گلدن و رِد در حدود ۱۸ هزار هکتار باغ سیب، در ۱۶۰ کیلومتری جنوب اصفهان قرار دارد.