قربان نباتیان روز شنبه به خبرنگار ایرنا اظهار داشت: به منظور استفاده کارگرانی که از کار بیکار شده اند از مقرری بیمه بیکاری مستلزم تصمیم گیری مراجع ذیصلاح در سطح کلان است.
وی افزود: به محض تصمیم گیری در این زمینه، اطلاع رسانی انجام و از کارگران، برای تشکیل پرونده و دریافت مقرری بیمه بیکاری دعوت به عمل خواهد آمد، لذا توصیه می گردد در حال حاضر به ادارات اجرایی مراجعه ای نداشته باشند،
معاون روابط کار اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی خراسان شمالی افزود: در استان هزار و ۱۸۰ نفر مقرری بیکاری دریافت می کنند.
وی درباره اقدامات انجام شده برای پیشگیری از کرونا گفت: با شیوع ویروس کرونا، با مکاتباتی که با واحدهای اجرایی داشتیم تا اطلاع ثانوی حضور و غیاب مقرری بگیران که قبل از شیوع ویروس کرونا به صورت اثر انگشت انجام می گرفت متوقف شده لذا نیازی به خروج از منزل و حضور در ادارات بابت این موضوع نیست.
معاون روابط کار اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی خراسان شمالی اظهار داشت: به منظور مقابله باشیوع کرونا، رسیدگی به اختلافات کارگری و کارفرمایی در هیات های حل اختلاف و تشکیل هر گونه مجامع تشکل های کارگری و کارفرمایی هم تا پایان فروردین ماه لغو شده است.
نباتیان افزود: برگزاری دوره های آموزش ایمنی در خصوص اجرای فرایند ایمنی پیمانکاری هم تا ۲۰ فروردین ماه متوقف شده است.
معاون روابط کار اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی خراسان شمالی گفت: در این زمینه برای پیشگیری از اختلال در فرآیند یاد شده، با اخذ تعهد مبنی بر حضور در دوره های آموزشی تعیین شده در زمان اعلامی از سوی مرکز تحقیقات و تعلیمات حفاظت فنی و بهداشت کار حسب مورد گواهینامه تایید صلاحیت ایمنی با معرفی نامه مشروط برای متقاضیان صادر می شود.
در خراسان شمالی سه هیات حل اختلاف و هفت هیات تشخیص به شکایت های کارگر و کارفرمایی رسیدگی می کند.
خراسان شمالی دارای بیش از ۲۶ هزار واحد صنفی دارای پروانه کسب است که در قالب هفت اتاق اصناف و ۱۳۶ اتحادیه فعالیت دارند.
با توجه به اینکه بر اساس میانگین کشوری هر واحد صنفی برای ۲.۵ نفر اشتغال ایجاد می کند می توان گفت اصناف خراسان شمالی برای ۶۵ هزار نفر اشتغال ایجاد کرده اند.