تهران- ایرنا- شیوع ویروس کرونا در ایالات متحده، بهانه ای برای افزایش رفتارها و حملات نژادپرستانه در مدارس، مترو، رستوران ها و هتل ها علیه جامعه آمریکایی آسیایی تبار شده است.

به گزارش تارنمای شبکه سی بی اس نیوز، مشاغل متعلق به آمریکایی های آسیایی تبار، از خسارت های گسترده به دلیل رفتارهای نژادپرستانه خبر داده اند.

یک صاحب رستوران معروف در «چاینا تون» Chinatown در شهر نیویورک، اقدامات سیاستمداران برای مقابله با چنین رفتارهایی را بی اثر دانست و گفت که دیگر کار از کار گذشته است.

مرکز کنترل و پیشگیری بیماری در ایالات متحده در واکنش به چنین رفتارهایی اعلام کرد که نژاد، به هیچ عنوان عامل تعیین کننده ای در کاهش یا افزایش شیوع کرونا نبوده است.

با این وجود، صاحب رستوران معروف چینی در نیویورک گفت: ترس از این بیماری باعث افت ۵۰ درصدی مشتریانش شده و همین امر ۱.۵ میلیون دلار ضرر برای او به دنبال داشته است.

«کین لام» به سی بی اس نیوز گفت: "آنها می ترسند از چینی ها کرونا بگیرند. این در حالی است که در زمان شیوع آنفلوانزای خوکی ما هرگز چنین شرایطی نداشتیم.

لام با تاکید بر اینکه ویروس کرونا سبب فلج شدن مشاغل و جوامع شده است، اضافه کرد: هنوز باید منتظر شرایط بدتر از این هم باشیم.

جوامع آسیایی شهر نیویورک شاهد افزایش حملات نژادپرستانه در مکان های عمومی همچون مترو بوده اند. ویدئوهایی که در رسانه های اجتماعی دست به دست می شود، نشان می دهد مردم چگونه با خشم با آمریکایی های آسیایی تبار برخورد می کنند.

«پیتر کو» یک عضو شورای شهر از محله ای با جمعیت غالب آسیایی می گوید: "آمریکایی های آسیایی تبار دقیقا مانند سایر آمریکایی ها هستند و به یک اندازه مستعد ابتلا به ویروس کرونا.  

در مدرس هم مقامات در تلاش برای توقف حملات و لفاظی های نژادپرستانه هستند؛ مقام های مدرسه ای در مدیسون ایالت ویسکانسین می گویند که در حال تلاش برای توقف اظهارنظرهای نژادپرستانه نسبت به دانش آموزان آسیایی هستند.

اما کرونا ویروس تنها در ایالات متحده منجر به افزایش حملات نژادپرستانه نشده و دامنه آن به کشورهای دیگر نیز رسیده است؛  از جمله در انگلستان، دانشجویی از سنگاپور که در لندن تحصیل می کند به شبکه خبری بی بی سی گفت: در حالیکه در حال قدم زدن در خیابان بوده است، چهار نفر به او حمله کرده و یکی از آنها فریاد می زد: من ویروس کرونای تو را در کشورم نمی خواهم.

در ماه فوریه (بهمن) نیز مردی یک فیلم کوتاهی را در فیس بوک به اشتراک گذاشت که در آن دو کارمند هتلی در ایالت ایندیانا با هم گفت و گو می کنند. یکی از آنها به دیگری می گوید در مورد کرونا چیزی شنیده ای؟ دیگری پاسخ می دهد: پس دیگر هیچ آسیایی نمی تواند اینجا بماند؟

صاحبان هتل های ویندهام Wyndham؛ همان هتل مذکور ایالت ایندیانا در بیانیه ای گفتند: ما از این حوادث به شدت ناراحتیم زیرا گفت و گوی مطرح شده در ویدئوی ارسالی، منعکس کننده ارزش های ما نیست. در بیانیه هتل ویندهام همچنین آمده است: خط مشی این هتل با آنچه در ویدئو گفته می شود یکی نیست و ما به طور قطع با چنین موضوعی به صورت جدی برخورد می کنیم. ما همچنین به هتل های خود تذکر داده ایم که تبعیض یا قضاوت مهمانان را به هیچ طریقی تحمل نمی کنیم.

ویروس کرونا تاکنون در بیش از ۹۰ کشور جهان گسترش پیدا کرده و جان بیش از ۳ هزار و ۴۰۰ نفر را گرفته است. در ایالات متحده تاکنون ۲۳۷ نفر مبتلا شده و ۱۴ نفر نیز جان خود را در اثر این بیماری از دست داده اند.