اصفهان - ایرنا - نماینده اصفهان و عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی گفت: لازم است مراکز نقاهتگاه در شهرهای بزرگ برای پذیرش و مراقبت بیماران مبتلا به کرونا که شرایط بسیار حادی ندارند، ایجاد شود.

حیدرعلی عابدی روز یکشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: بیماران مبتلا به ویروس کرونا ۲ دسته هستند که یکی از آنها، شامل بیمارانی است که مشکلات شدید تنفسی دارند و باید در بیمارستان تحت مراقبت های تخصصی قرار گیرند اما دسته دیگر، شرایط حاد ندارند و می توان آنها را در مراکز نقاهتگاه پذیرش کرد تا دوران بیماری خود را طی کنند.

وی با تاکید بر اینکه این کار از حجم زیاد بیماران در بیمارستان های شهرهای بزرگ که بیشتر درگیر مسئله کرونا هستند، می کاهد، اظهارداشت: در مراکز نقاهتگاه نیاز کمتری به مراقبت های تخصصی است و بیماران به تدریج سلامت خود را باز می یابند و می توانند از آنجا ترخیص شوند.

عابدی درباره ایجاد بیمارستان صحرایی برای بیماران مبتلا به ویروس کرونا، توضیح داد: پیشنهاد این کار برای اصفهان شده بود اما با توجه به شرایطی که قم دارد، این موضوع در این شهر پیگیری و اجرا شد.

وی خاطرنشان کرد: کلانشهر اصفهان در زمان حاضر مشکلی برای بیماران مبتلا به کرونا از نظر فضا در بیمارستان ها ندارد و سه بیمارستان خورشید، عیسی بن مریم و غرضی برای این کار در نظر گرفته شده است.

نماینده مردم اصفهان در مجلس همچنین با بیان اینکه اقدام های وزارت بهداشت برای پیشگیری و مقابله با ویروس کرونا، دیرهنگام بود، تصریح کرد: اما در زمان حاضر همه مسوولان و کارکنان این مجموعه به شدت مشغول فعالیت به صورت شبانه روزی هستند، باید به آنها خدا قوت گفت و توصیه هایی را برای بهتر انجام شدن کارها به آنها داشته باشیم.

عابدی با بیان اینکه این انتظار وجود داشت که اقدام های بیشتر و سریع تری برای پیشگیری از شیوع ویروس کرونا و جلوگیری از غارت بیت المال، کمبود و احتکار صورت می گرفت، افزود: وزارتخانه های مرتبط می توانستند با تقویت سیستم توزیع و استفاده از پرونده های الکترونیک سلامت و کارت ملی، مانع از برخی نقصان ها و کمبودها شوند.

نماینده مردم اصفهان گفت: روزهایی که بیماری کرونا در چین فراگیر شد، وزارت بهداشت می توانست طرح کاملی را برای مواجهه با این بیماری در کشور آماده کند تا به محض شناسایی اولین نمونه مثبت ابتلا، همه دستورها و وظایف به بخش های مختلف ابلاغ می شد به عنوان مثال، وزارتخانه آموزش و پرورش از قبل آمادگی داشت که هنگام شیوع این بیماری باید چگونه اقدام کند و چه برنامه ریزی برای جبران تعطیلی مدارس و آموزش داشته باشد.

عضو کمیسیون بهداشت ودرمان مجلس، ادامه داد: در شرایط حاضر نیز ضروری است که وزارت بهداشت برای چند ماه و حتی سال آینده و پس از فروکش کردن بیماری، برنامه ریزی مناسبی برای مواجهه با شرایط پیش آمده داشته باشد.

وی، یکی از پیشنهادهای مطرح شده به وزارت بهداشت را توسعه مراقبت در منزل عنوان و اضافه کرد: می توان برای برخی خانواده هایی که نیاز به مراقبت دارند، پرستارانی را مستقر کرد تا از طریق مراکز سلامت آنها را پوشش دهند.

وی با اشاره به اینکه این کار در کشورهای پیشرفته، آزمایش شده است، توضیح داد: اگر بگوییم بخواهیم شهری را قرنطینه کنیم شاید مردم به راحتی این موضوع را نپذیرند اما اگر آنها بدانند که سیستم و پشتوانه قوی برای پوشش و مراقبت آنها وجود دارد، این مشکل حل می شود.

عابدی همچنین با تاکید بر لزوم آموزش های درست و کامل به مردم برای مقابله با بیماری کرونا، اضافه کرد: این روزها که با کمبود شدید ماسک در بازار مواجه هستیم چه خوب بود که آموزش هایی برای تهیه ماسک های پارچه ای به مردم در خانه داده می شد که لازم است این کار از طریق شبکه های تلویزیونی انجام شود.

وی ارائه آموزش های کامل درباره ضدعفونی کردن فضاهای عمومی، خانه ها و دست ها را نیز ضروری دانست و خاطرنشان کرد: در برخی موارد مردم به دلیل ناآگاهی و آموزش های نادرست، دچار وسواس شده اند درحالیکه ضد عفونی کردن و شست و شوی دست ها دارای مراحل و دستورهای خاص خود است.

وی درباره تهیه اقلام پزشکی پیشگیری از بیماری کرونا، توضیح داد: ماسک در بیمارستان ها و مراکز درمانی تامین شده است و استانداری اصفهان بسیار پیگیر تامین مواد ضد عفونی کننده است تا تولیدات صنایع در داخل استان باقی بماند و مصرف شود و در اختیار مردم نیز قرار بگیرد.

عابدی با بیان اینکه در جلسه های ستاد مقابله با بیماری کرونا در استانداری اصفهان بر ضد عفونی کردن فضاهای عمومی تاکید بسیار شده است، خاطرنشان کرد: بانک ها، مسوول ضد عفونی کردن عابربانک ها هستند و این کار باید به صورت مکرر انجام شود.

موارد ابتلای قطعی به ویروس کرونا در کشور تا ظهر شنبه شانزدهم اسفند جاری به چهار هزار و ۷۴۷ نفر و فوت ناشی از آن به ۱۲۴ نفر رسید و همچنین ۹۱۳ نفر بهبود یافته‌اند.

شمار بیماران مبتلا به کرونا در اصفهان به جز شهرستان های کاشان و آران و بیدگل، ۱۸۳ اعلام شده است که تاکنون ۱۱ نفر از بین آنها فوت کرده‌اند.