دو مهاجم مسلح ساعت ۱۱ و ۲۰ دقیقه پیش ازظهر روز جمعه با کلاشینکف و راکت به مراسم یادبود عبدالعلی مزاری رهبر حزب وحدت حمله کردند و تعدادی را کشته و محروح کردند.
پس از پایان حمله مشخص شد که شمار مهاجمان دو نفر بودند و دو گروه متفاوت مسئولیت این حمله را به عهده گرفتند.
داعش اولین گروهی بود با انتشار تصویری مسئولیت این حمله را به عهده گرفت اما در کنار آن گروه جدیدی به نام «جنبش ملی افغانیت و اسلامیت» نیز در اطلاعیه ای مسئولیت این حمله را پذیرفته و گفته است که این حمله را علیه «چنگیزیون، فاطمیون و رافضیون» انجام داده ایم.
این گروه هشدار داده است که این حمله اولین و آخرین آن نیز نخواهد بود و پس از این هزاره ها و شیعیان افغانستان را هدف قرار خواهند داد.
روز گذشته پس از این حمله تروریستی شماری زیادی از سیاستمداران و مقامات دولتی این حمله را مشکوک خواندند و خواستار تحقیق در خصوص این حمله شدند.
«محمدکریم خلیلی» رئیس شورای عالی صلح افغانستان گفت که نیروهای امنیتی وعده تأمین امنیت داده بودند و باید نیروهای امنیتی در خصوص این حمله پاسخگو باشند.
خلیلی از دولت خواست روشن کند که آیا مردم می توانند برنامه های خود را مطابق قانون اساسی برگزار کنند و یا نه .
«محمدمحقق» معاون ریاست اجرایی نیز گفت که بسیاری پیش از برگزاری این مراسم نگران تامین امنیت آن بودند.
دولت افغانستان از مردم خواسته است که وحدت و یکپارچگی خود را حفظ کنند و اجازه ندهند که برخی از گروه ها در شرایط حساس به روند صلح آسیب بزنند.
عبدالله عبدالله رئیس اجرایی دولت وحدت ملی افغانستان هم گفته است که این حمله باید بطور جدی پیگیری و روشن شود که چه کسانی در پشت پرده این حمله قرار داشته و چرا این مراسم را هدف قرار داده اند، باید روشن ساخته شود.
«اسدالله سعادتی» معاون دوم تیم انتخاباتی ثبات و همگرایی به رهبری عبدالله عبدالله نیز این حمله را مشکوک خوانده و گفته است که باید برسی شود که دست چه کسانی در پشت این حمله است.
«شاه حسین مرتضوی» مشاور رئیس جمهوری افغانستان پس از بیانیه ای ذبیح الله مجاهد سخنگوی طالبان گفت که طالبان با یک اطلاعیه نمی تواند خود را از چنین جنایتی تبرئه کند و آنها فرصت فعالیت تروریست ها را زیرچتر خود فراهم کرده است.
شماری زیادی از کاربران و فعالان اجتماعی روز گذشته طالبان را مسئول این حمله دانسته و تأکید کردند که صلح با این گروه افراطی و قاتلان مردم بی فایده است و آنها هرگز دست از کشتار و ویرانی برنخواهند داشت.
این در حال است که بتازگی منابع خبری افغانستان به نقل از دستگاه اطلاعاتی آمریکا (سیا)نوشته اند که طالبان قصد صلح در این کشور را ندارد بلکه می خواهد از توافق نامه صلح آمریکا و طالبان برای حمله به نیروهای دولتی استفاده کند.
این اظهارات و نگرانی ها همه بیانگر آن است که دولت، سیاستمداران و مردم افغانستان ،طالبان را در گفت وگوهای صلح صادق نمی دانند.
از سوی دیگر گفته های مقامات امریکایی نیز نشان دهنده تردید مقامات این کشور نسبت به دستیابی به صلح است به گونه ای که ترامپ گفته است که نمی داند نمی داند پس از خروج نظامیان آمریکایی وضعیت افغانستان چگونه خواهد شد.