حجت الاسلام شهاب مرادی به مناسبت سالروز میلاد امیرمومنان علی (ع) روز یکشنبه ضمن گفت و گو با خبرنگار معارف ایرنا به جوانان سفارش کرد تا کتاب نهج البلاغه را مطالعه کنند و در ادامه افزود: بهترین جایی که می توان جمال حضرت علی (ع) را تماشا کرد، خطوط نهج البلاغه است.
وی افزود: کتاب شریف نهج البلاغه مانند پنجره و ضریحی است که از لابلای مشبک های این ضریح می توان به تماشای جمال علی (ع) نشست. خداوند، سیدرضی را رحمت کند که سخنان امیرمومنان را جمع آوری کرد و این کتاب بهترین یادگار حضرت علی (ع) است.
جوانان برای مطالعه نهج البلاغه از نامه ها شروع کنند و برخی خطبه ها را بخوانند و این کتاب شریف را ورق بزنند و بخوانند و اگر به متون سنگینی رسیدند، آن بخش بخش را بخوانند و نکات مبهم را یادداشت کنند و بعدا با جستجو در اینترنت و با کمک کتاب های شرح و تفسیر نهج البلاغه و نیز مقالات پژوهشی به آن موارد بپردازند.
وی پیشنهاد کرد که علاقه مندان به این کتاب شریف به مطالعه حکمت ها و وصیت ها و همچنین برخی خطبه های نهج البلاغه بپردازند و تاکید کرد: اگر این مطالعه ما برای رضای الهی باشد، خدا به انسان کمک می کند تا بیشترین بهره را از کلام امیرمومنان (ع) داشته باشد.
مرادی همچنین به دختران و پسران جوان سفارش کرد تا به پدران خود احترام مضاعف بگذارند و ثواب این احترام ویژه را به امیرمومنان علی (ع) هدیه کنند.
وی افزود: به پدر و پدربزرگتان چه زنده باشند یا فوت کرده باشند، احترام بگذارید. مثلا در نزد پدرتان از مرحوم پدربزرگتان به عظمت یاد کنید و به پدرتان بگویید که مثلا زیارت عاشورا یا سوره یاسین را برای پدرش خوانده اید و این کار نه تنها ریا نیست که موجب شاد کردن پدر است و برکت و ثواب آن را به پدر واقعی و اصلی مان یعنی امیرمومنان (ع) هدیه کنید.
نَهجُ البَلاغه، برگزیدهای از گفتهها و نوشتههای ادبی امیرالمومنین(ع)،که سید رضی در اواخر قرن چهارم قمری آنها را جمع آوری کرده است. این کتاب توسط گروهی از علما به دلیل محتوی غنی و همچنین بلاغتش، به «اخ القرآن» برادر قرآن نامگذاری شده است. برخی از ادیبان عرب، فصاحت و بلاغت نهجالبلاغه را ستودهاند. این کتاب در سه قسمت خطبهها، نامهها، کلمات قصار دسته بندی شده است.