دهلی نو-ایرنا- اس جایشانکار وزیر امور خارجه هند روز شنبه در پاسخ به سوالی در خصوص خشونت های پایتخت و از دست دادن دوستان این کشور خاطرنشان کرد دهلی نو در حال شناسایی دوستان واقعی خود در جهان است .

به گزارش شبکه خبری "ایندیا تودی"  در این برنامه از وزیر امور خارجه هند در مورد انتقاد برخی از کشورها از سیاست هند اظهار داشت در گذشته هند با توانایی های کمتر و ریسک های بیشتر  راهبرد مدیریت جهان از راه دور را اتخاذ کرده بود. اکنون با توجه به اقتصاد  در حال رشد و تغییر هویت جهان، ما دیگر نمی توانیم  یک نظاره گر  از راه دور باشیم. هند در واقع در حال شناسایی دوستان واقعی خود است.

در خشونت های دو هفته گذشته در دهلی نو بیش از ۵۰ نفر کشته و ۲۰۰ نفر دیگر مجروح شدند. بر اساس گزارش کمیته اقلیت های دهلی نو، این خشونت ها یک جانبه و برنامه ریزی شده بودند و دارایی های مسلمانان بیشترین صدمه را دیده اند.

فعالان اجتماعی هند با مراجعه به دادگاه عالی این کشور سعی کرده اند علیه کاپیل میشرا یکی از رهبران حزب حاکم بهارتیا جانتا پارتی (بی جی پی) شکایت کنند. این رهبر سیاسی هند پیش از آغاز خشونت ها در شمال شرق دهلی نو به پلیس پایتخت اولتیماتوم داده بود تا معترضان را از خیابان ها جمع آوری کرده و مسیر های مسدود شده را بازگشایی کند.

معترضان به اصلاحات قانون شهروندی هند بیش از دو ماه است که در قسمت هایی از جنوب این کلان شهر در اعتراض به این اصلاحات اقدام به مسدود کردن دو خیابان کرده اند.

حزب مخالف کنگره خواستار استعفای آمیت شاه وزیر کشور هند شده و از پارلمان این کشور بررسی فوری خشونت های شمال شرق دهلی را تقاضا کرده است. در یک هفته گذشته احزاب مخالف در پارلمان هند به خشونت های دهلی اعتراض کرده اند.

نخست وزیر سابق هند: عدم تحمل در جامعه هند افزایش یافته است

مان موهان سینگ نخست وزیر سابق هند در مصاحبه خود با روزنامه "هندو" اعلام کرد: هند با سه خطر  ناسازگاری اجتماعی، رکود  اقتصادی و بحران بهداشت جهانی روبرو است.

سینگ با انتقاد شدید از شورش های دهلی گفت: تنش های جمعی برانگیخته شده است و به شعله های عدم تحمل مذهبی توسط بخش های غیرقانونی جامعه از جمله طبقه سیاسی دامن زده شده است.

وی افزود: نارندرا مودی نخست وزیر هند باید با عمل گرایی ملت هند را متقاعد کند که او می تواند جامعه هند را از خطرات پیش رو نجات دهد. فضای دانشگاه ها، اماکن عمومی و خانه های مسکونی،  متحمل خشونت های اجتماعی هستند که یادآور دوره های تاریک در تاریخ هند است.

بارندگی های دهلی مشکلات قربانیان خشونت ها را بیشتر کرد

در دو روز گذشته پایتخت هند شاهد بارندگی های شدید بوده است که این امر نگرانی و مشکلات قربانیان خشونت های دهلی را افزایش داده است.

بیش از یک هزار نفر در اردوگاه های ایجاد شده در شمال شرق دهلی حضور دارند. این افراد اکثرا خانه های خود را از دست داده اند یا به دلیل ترس از وقوع دوباره خشونت ها به این اردوگاه ها پناه آورده اند.

اما بارش های سنگین باعث تخریب چادر های نجات و به زیر آب رفتن محوطه این اردوگاه ها شده که بر مشکلات این افراد افزوده است.

شورای وقف دهلی به قربانیان خشونت های دهلی کمک می کند

امان الله خان رییس شورای وقف دهلی اعلام کرد که این شورا یک بودجه ۵ میلیون روپیه ای برای جبران خسارت های وارده به قربانیان خشونت های دهلی در نظر گرفته است و عملیات تعمیر خسارت ها از امروز آغاز می شود.

وی افزود: مغازه ها و خانه های افراد آسیب دیده، بدون توجه به مذهب آنها، تعمیر خواهد شد. یک بازارچه و ۲۲۵ مغازه در آتش سوخته اند. شورای وقف دهلی همچنین عملیات تعمیر ۱۹ مسجد را آغاز کرده است.

خشونت ها در دهلی نو از  ماه گذشته  پس از آنکه معترضان به اصلاح قانون شهروندی هند اقدام به مسدود کردن خیابان در نزدیکی ایستگاه مترو جعفر آباد واقع در شمال شرق دهلی نو کردند آغاز شد.

کاپیل میشرا یک رهبر حزب حاکم بهارتیا جانتا پارتی (بی جی پی) از طرفداران این حزب خواست تا در حمایت از این اصلاحات قانون شهروندی در این منطقه حضور یابند.

اما پس از اجتماع گروه زیادی از مردم که اکثر آنها چهره خود را پوشانده بودند، حامیان اصلاحات قانون شهروندی با چوب، سنگ، چاقو و اسلحه به سوی مخالفان اصلاحات قانون شهروندی هند هجوم بردند.

تصاویر منتشر شده نشان می دهد که این اعتراضات به سرعت به یک درگیری میان گروه های هندو و مسلمان تبدیل شده و در مواردی  پلیس دهلی نیز همراه با گروه های هندو، به جمع کردن سنگ جهت حمله به گروه های مسلمان کمک کرده اند.

اصلاح قانون  شهروندی هند  در تاریخ  ۲۰ آذر (۱۱ دسامبر) در این کشور به تصویب رسید. بر اساس این قانون پناهجویان کشورهای بنگلادش، افغانستان و پاکستان در هند که بدون اوراق معتبر پیش از سال ۲۰۱۵ میلادی وارد این کشور شده‌اند می‌توانند شهروندی این کشور را دریافت کنند اما این قانون شامل حال مسلمانان نمی‌شود. مسئولان هند در باره علت این اقدام گفته‌اند که مسلمانان کشورهای همسایه تحت پیگرد نیستند.

اما گروه های منتقد به این اصلاحات معتقدند که هدف واقعی از قوانین جدید تحت فشار قرار دادن بیشتر مسلمانان و تبعیض علیه آنان برای راضی نگاه داشتن احزاب هندو می باشد.