به گزارش پایگاه خبری ساینس دیلی، این نانوذرات در شیوهای موسوم به هایپرترمی مایع مغناطیسی مورد استفاده قرار میگیرند که در آن ابتدا یک ماده حاوی نانوذرات را به تومور وارد کرده و سپس آن را در معرض یک میدان مغناطیسی متغیر قرار میدهند. در نتیجه این اقدام، نانوذرات گرم شده و سلولهای سرطانی را غیرفعال میکنند. اغلب نانوذراتی که تاکنون در این شیوه مورد استفاده قرار گرفتهاند، برای بدن سمی بوده و دمای آنها بیش از حد افزایش مییابد و در نهایت موجب آسیب بافت سالم میشود.
به اعتقاد محققان روس بهترین راه حل این مشکلات، استفاده از نانوذراتی است که با افزایش دما خواص مغناطیسی آنها تغییر میکند و به همین علت نانوذرات هیدروکسید روی- منگنز را ساختند که در اثر میدان مغناطیسی متغیر، حداکثر تا ۶۰ درجه سانتیگراد گرم میشود.
خاصیت مغناطیسی این نانوذرات در آزمایشگاه مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفته و اکنون محققان در حال بررسی نحوه عملکرد آنها در بافت زنده هستند. به گفته محققان در صورت موفقیتآمیز بودن این آزمایشها، بررسی عملکرد این نانوذرات روی حیوانات آغاز خواهد شد.
گزارش کامل این تحقیقات در نشریه Journal of Sol-Gel Science and Technology منتشر شده است.
تاریخ انتشار: ۱۹ اسفند ۱۳۹۸ - ۰۸:۴۷
تهران – ایرنا - گروهی از محققان نانوذراتی از جنس هیدروکسید روی- منگنز ساختند که امکان درمان سرطان را فراهم میکند. این نانوذرات به دلیل خواص مغناطیسی منحصربه فرد، به عنوان عاملی برای غیرفعال کردن سلولهای سرطانی، بدون هرگونه اثر منفی بر بافت سالم کاربرد دارد.