بیرجند - ایرنا - معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی بیرجند گفت: کمبود ماسک داریم و مواد ضد عفونی کننده توزیع شده در داروخانه‌ها پاسخگوی نیاز مردم استان نیست.

غلامرضا آهنی روز شنبه با اشاره به کمبود اقلام بهداشتی نظیر ماسک و مواد ضد عفونی کننده در داروخانه‌های استان گفت: حداقل کاری که توانسته‌ایم انجام دهیم این است که از ظرفیت یکی از کارخانه‌های استان درخصوص تهیه مواد ضد عفونی استفاده کنیم تا الکل مورد نیاز را برای استان تامین کنند و مواد ضد عفونی کننده دست نیز در این کارخانه تولید و عرضه می‌شود اما حجم آن پاسخگوی نیاز مردم نیست.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند، وی با اعلام اینکه به طور میانگین روزانه ۳ هزار اسپری ضد عفونی دست بین داروخانه‌های استان توزیع شده و در هر داروخانه بین ۴۰ تا ۱۰۰ عدد این محصولات تحویل داده می‌شود افزود: هفته گذشته حدود ۳ تا ۴ هزار ژل ضد عفونی نیز از طریق شرکت‌های پخش ژل توزیع شده و تاکنون حدود ۲۳ هزار اسپری ضد عفونی و حدود ۴ هزار ژل ضد عفونی دست توزیع کرده‌ایم اما نیاز استان بیش از این است.

وی با بیان اینکه همچنان پیگیر سهمیه ماسک استان هستیم و تاکنون هیچ ماسکی در داروخانه‌ها توزیع نشده است گفت: در صورت تهیه ماسک قرار بر این است از طریق شرکت‌های پخش ماسک‌ها توزیع شود که اولویت با کسانی است که در خط مقدم مبارزه با بیماری کرونا مانند بیمارستان‌ها، اورژانس‌ها و مراکز بهداشتی درمانی و واقعا دچار مشکل هستند بنابراین اگر ماسکی هم موجود باشد ابتدا اولویت با این مراکز  است و سپس اگر به اندازه کافی این اقلام تهیه و تأمین شود می‌توانیم در خدمت مردم استان باشیم.

معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی بیرجند با اشاره به اعلام آمادگی شرکت‌های دانش بنیان درخصوص تهیه ماسک اظهار داشت: تمامی کسانی که آمادگی تهیه و توزیع ماسک را دارند می‌توانند به معاونت غذا و دارو دانشگاه مراجعه کنند و ما می‌توانیم مجوز لازم در این خصوص را صادر کنیم اما واقعیت این است که تا الان نمونه‌های بسیاری زیادی به عنوان نمونه به این معاونت ارجاع داده شده اما هیچ کدام از این نمونه‌ها کیفیت لازم برای پارچه تهیه ماسک را نداشته است.

وی تاکید کرد: اگر کسی می‌تواند این کار را انجام دهد با کمال میل در هر ساعت شبانه روز آمادگی پاسخگویی را داریم.

آهنی درباره کشف اقلام احتکار شده توسط محتکرین گفت: جا دارد از تمامی سربازان گمنام امام زمان (عج) و کسانی که با تلاش شبانه‌روزی توانسته‌اند از احتکار اقلام بهداشتی جلوگیری کنند به سهم خود و از طرف دانشگاه تقدیر و تشکر کنم.

وی افزود: بخشی از این اقلام کشف شده به قدری نیست که بتواند قابلیت عرضه داشته باشد و برخی از این کالاها تاریخ مصرف آنها به پایان رسیده است، برخی دیگر از این اقلام دستکش بوده که در حال حاضر در انبار موجود است و می‌توان آن را برای مراکز درمانی ارسال کرد.

وی گفت: همچنین تعداد ماسک n۹۵ بین این اقلام کشف شده موجود بوده که در واقع بین مراکز بهداشتی در حال توزیع است و با توجه به اینکه هر حکمی که از سوی قضات مراجع قضایی صادر شود آن دستور را اجرا خواهیم کرد اما حجم کشفیات که در استان صورت گرفته بسیار اندک است و به عنوان نمونه تاکنون یک هزار عدد ماسک کشف شده که این تعداد بسیار ناچیز در مقابل نیاز استان است و اگر چنانچه اقلام کشف شده بتواند نیاز استان را تاحدودی برطرف کند علاوه بر مراکز بهداشتی درمانی می‌توان آن را میان مردم استان توزیع کرد.

براساس اعلام روز شنبه سخنگوی وزارت بهداشت، تعداد مبتلایان به کرونا در خراسان جنوبی بدون تغییر ماند و همان ۱۸ مورد مثبت است.