نیویورک– ایرنا–سردبیر تارنمای نظامی "کهنه سربازان امروز" گفت به دلیل ضعف فرماندهی طالبان و چند دستگی در آن، توافق آمریکا با این گروه با مشکل روبرو خواهد شد.

"جیم دابلیو دین" روز دوشنبه در گفت‌وگوی اختصاصی با ایرنا درباره توافق میان دولت آمریکا و گروه طالبان افزود با وجود مشکلات بزرگ، رئیس جمهوری آمریکا برای نهایی شدن توافق تلاش خواهد کرد تا از آن به عنوان برگ برنده‌ای در انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۰  بهره‌برداری کند.

وی با اشاره به درگیری‌ها در چندین ولایت افغانستان میان طالبان و نیروهای دولتی، اظهار کرد: این وضعیت جای تعجب ندارد، زیرا ما شاهد بوده‌ایم که این دست اتفاق‌ها پس از هر "توافق صلحی" در افغانستان رخ داده است.

این کارشناس نظامی ادامه داد: بخشی از این مشکل، ناشی از عدم سیطره کامل طالبان بر تمام نیروهای خود در این کشور است. برخی از جناح‌های آن از مذاکره با دولت کابل خودداری می‌کنند. اکنون آنها نارضایتی خود را به محض امضای توافق با انجام این حملات نشان می‌دهند.

دین درباره ارزیابی خود از تلاش جدی ترامپ برای توافق با طالبان و اینکه آیا عوامل نظامی و سیاسی این توافق را به وی تحمیل کرده است، گفت: من قبول ندارم که او مجبور به امضای چیزی شده باشد.

وی اضافه کرد: ترامپ انگیزه‌های سیاسی روشنی برای انجام این کار داشته است. امضای این توافق، بخشی از برنامه مبارزات انتخاباتی اوست که در داخل، خود را به عنوان یک نابغه سیاست خارجی نشان بدهد.

سردبیر تارنمای کهنه سربازان امروز، با بیان اینکه ترامپ وانمود می‌کند که همه اشتباهات فاجعه بارش تقصیر دیگران بوده است، تصریح کرد: در مقابل، او برای هر چیزی که می‌تواند کسب اعتبار کند و در چشم رای‌دهندگان خوب جلوه داده شود، تلاش می کند.

خبرنگار ایرنا پرسید برخی از ناظران می‌گویند که معامله ترامپ با طالبان، علامت بدی را به گروه‌هایی چون القاعده و داعش می فرستد. آیا این دیدگاه را درست می دانید؟

 دین پاسخ داد: من فکر نمی کنم زیرا که شما همیشه باید برای صلح تلاش کنید، در غیر این صورت روی آرامش نخواهید دید. پایان دادن به درگیری و جنگ، کار بسیار دشواری است، به خصوص اینکه  بسیاری از بازیگران خارج از کشور درگیر باشند.

وی در عین حال از شیوه اجرایی توافق آمریکا و طالبان انتقاد کرد و گفت که سرعت اجرایی کردن برخی بندهای آن، مساله ساز خواهد بود.

وی با اشاره به یکی از بندهای توافق که بر اساس آن قرار است پنج هزار  زندانی طالبان توسط دولت افغانستان در همین هفته آزاد شوند، اظهار کرد: این کار همچون یک بمب ساعتی با زمان انفجار بسیار کوتاه است. آزادی تدریجی این زندانی‌ها، روش مناسب‌تری برای دو طرف و جلوگیری از تبعات خطرناک آن است.