یزد- ایرنا - کارشناس مواد غذایی مرکز بهداشت یزد گفت: جمعی از گروه‌های بهداشت سلامت با حضور در برخی مغازه‌ها در ۱۰ شهرستان‌ استان نسبت به ارائه آموزش حضوری به فروشندگان در چارچوب پیشگیری از بیماری کووید ۱۹ اقدام کردند.

نقی زمانی عصر یکشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: این افراد با حضور در مغازه ها به صورت چهره به چهره و عملی به  تشریح چگونگی رعایت نکات بهداشتی برای مقابله با این بیماری پرداختند.

وی ادامه داد: شیوه چگونگی تعامل با مشتریان و رعایت نکات بهداشتی برای جلوگیری از انتقال و سرایت ویروس از مهمترین فعالیت‌های این گروه‌هاست.

کارشناس بهداشت سلامت استان یزد اظهار کرد: در این طرح بر خرید و فروش نکردن با دریافت اسکناس و همچنین تمرکز بر استفاده از کارت بانکی آموزش داده شد.

زمانی خاطرنشان کرد: استفاده کارت عابر بانک از سوی مشتری از جمله مسائلی است که این گروه‌ها به صاحبان صنف‌های مختلف توصیه کردند.

وی اظهار کرد: نحوه دقیق ضدعفونی مغازه‌ها،  ارائه خوردنی‌های پاستوریزه و کیفیت ورود وسایل خریداری شده به خانه باید مدنظر قرار گیرد.

کارشناس مواد غذایی بهداشت سلامت  استان گفت: به خاطر اهمیت موضوع  آموزش حضوری صنوف در همه مناطق با همکاری کسبه ادامه می یابد.

زمانی یادآور شد: برای پیشگیری از بیماری‌ها به خصوص کرونا اگر همه آموزش‌های لازم را بدانند و عمل کنند بسیاری از مشکلات رفع می‌شود.

اسنان یزد افزون بر ۵۰ هزار واحد صنفی دارد.

مبتلایان به بیماری کووید -۱۹ در استان یزد  تا ظهر روز یکشنبه به ۸۷ نفر رسید که ۱۳ نفر جان جان خود را از دست دادند.

به گفته دکتر کیانوش جهانپور سخنگوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی از ظهر دیروز تا امروز یکشنبه و بر اساس نتایج آزمایشگاهی، ۷۴۳ مورد بیمار جدید مبتلا به کووید ۱۹ در کشور شناسایی شد و  تعداد مبتلایان به این بیماری به ۶ هزار و ۵۶۶ نفر رسید.
وی افزود: در ۲۴ ساعت گذشته، ۴۹ نفر از مبتلایان جدید کووید ۱۹ جان خود را از دست دادند و مجموع جان باختگان این بیماری در کشور به ۱۹۴ مورد رسید.

وی  اظهار کرد: بیش از ۸۰ درصد اقدام برای کنترل ویروس کرونا به مردم و جامعه بر می‌گردد، مداخله نظام سلامت بر اساس همه الگوهای جهانی حدود ۲۰ درصد کار را شامل می‌شود و مردم باید شرایط را درک کرده و با خود مراقبتی و دیگر مراقبتی، به نظام سلامت کمک کنند.

در نظام سلامت رویکرد ما اقناعی است و اگر اقلیتی در جایی نخواهند نکات بهداشت عمومی و توصیه‌ها را رعایت کنند، می‌توان از ابزارهای قانونی استفاده کرد. آمار و اطلاعات روزانه نیز برای ایجاد هوشیاری نسبی و افزایش آگاهی عمومی ارائه می‌شود.

رئیس مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت گفت: همچنان استان تهران در صدر ابتلا به ویروس کرونا قرار دارد و بعد از آن استان های قم، گیلان، مازندران و اصفهان بیشترین موارد ابتلا را دارند. از مردم می خواهیم به سفر نروند. امن‌ترین مکان برای پیشگیری از ابتلا به این ویروس منازل و خانه‌های افراد است. امیدواریم هر عضو خانواده به عنوان یک سفیر سلامت و هر خانه یک پایگاه سلامت باشد.

استان یزد یک میلیون و ۲۰۰ هزار نفر جمعیت دارد که ۸۷ درصد در ۲۱ شهر و بقیه در روستاها زندگی می کنند.