تهران- ایرنا- معاون دانشجویی دانشگاه شهید بهشتی گفت: پس از شیوع ویروس کرونا حدود ۵۰ دانشجوی غیر ایرانی که بلیت بازگشت به کشورشان بسیار گران بوده و از لحاظ مالی امکان بازگشت نداشته اند، در واحدهای جداگانه خارج از خوابگاه اصلی، استقرار داده شده اند.

صمد حاج جباری روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار گروه دانشگاه و آموزش ایرنا افزود: دانشجویان غیرایرانی دانشگاه شهید بهشتی پس از شیوع ویروس کرونا در ایران، به حداقل ممکن رسیده و دیگر در خوابگاه ها مستقر نیستند و در محل دیگری که به صورت سوئیت های جداگانه و با نام خوابگاه خودگردان دانش پژوهان، اسکان داده شدند.

وی اظهار داشت: ۲۰ دانشجوی غیرایرانی دختر و ۳۰ دانشجوی غیر ایرانی پسر که از جمله دانشجویان آفریقا هستند، پس از شیوع ویروس کرونا در ایران مانده اند.

مسوول کمیته اجرایی تدابیر پیشگیرانه از شیوع ویروس کرونا در دانشگاه شهید بهشتی گفت: تدابیری اندیشیده شد تا برخی از آنها که مجبور بودند اینجا بمانند، از جریان زندگی عمومی در خوابگاه، فاصله بگیرند.

حاج جباری همچنین گفت: در راستای پیشگیری از شیوع بیماری کرونا پایش سلامت و ارزیابی اولیه دانشجویان غیرایرانی این دانشگاه از نظر ابتلا به این بیماری انجام شد و اخیرا نیز این دانشجویان، مجددا مورد پایش قرار گرفتند.

وی با بیان اینکه البته دانشگاه از لحاظ حضور فیزیکی دانشجویان تعطیل است، اما آموزش تعطیل نشده است، توضیح داد: با توجه به زیرساخت های مطلوب فناوری اطلاعات در دانشگاه شهید بهشتی، اکنون کلاس های درس به صورت الکترونیکی برگزار می شود و فعالیت های آموزشی ادامه یافته و دایر است.

حاج جباری ادامه داد: پیش از آنکه بیماری کرونا در کشور شیوع یابد و از زمان گسترش در چین؛ مرکز بهداشت و درمان دانشگاه شهید بهشتی، یک سری تدابیر پیشگیرانه را در نظر گرفت و برای کل خوابگاه ها اطلاعیه هایی در زمینه رعایت بهداشت فردی و محیطی صادر کرد.

به گفته وی، در تمام ۱۵۰۰ اتاق خوابگاهی، قبل از شیوع ویروس در ایران، موارد پیشگیرانه و بهداشتی الزامی مطرح و در خوابگاه ها به دانشجویان ابلاغ شد.

 معاون دانشجویی دانشگاه شهید بهشتی ادامه داد: پس از آن نیز شاهد بودیم شرایط به گونه ای شد که دانشگاه ها برای ضدعفونی کردن مجبور به تخلیه خوابگاه ها شدند. 

حاج جباری توضیح داد: ستادی در این زمینه با عنوان کمیته «مدیریت پیشگیری از آلودگی با ویروس کرونا» در دانشگاه شهید بهشتی تشکیل شد. همان روز ایجاد کمیته، با مدیریت های مختلف دانشگاه مکاتباتی انجام و برای هرکدام موارد اجرایی ابلاغ شد که دقت در نظافت و شستشوی محیط و گندزدایی سرویس ها از آن جمله بود.

به گفته وی، حتی پیش از اینکه این اتفاق ها رخ دهد، از همان روزها، ورود به خوابگاه ها با اثر انگشت دانشجویان، متوقف شد.

حاج جباری گفت: تا زمانی که خوابگاه ها را تخلیه کردیم، هیچ مورد ابتلا به کرونا در دانشگاه وجود نداشت. حتی مورد مشکوک نیز در دانشگاه شهید بهشتی مشاهده نشد.

معاون دانشجویی دانشگاه شهید بهشتی توضیح داد: ما حتی در ابتدای اعلام شیوع ویروس کرونا در ایران، فهرست دانشجویان اهل قم را احصا کردیم و قبل از اعلام وزارتخانه،‌ به دنبال تماس با این دوستان بودیم که اگر آخر هفته را به قم سفر داشتند آنها را کنترل کنیم که خود وزارت علوم چارچوبی را برای تخلیه خوابگاه ها تعیین کرد.

ویروس کرونا که رسما کووید – ۱۹ نام دارد، نخستین بار در شهر ووهان چین شناسایی شد تاکنون به بیش از ۱۰۰ کشور سرایت کرده و سازمان بهداشت جهانی را برآن داشته است تا وضعیت فوق العاده اعلام کند.

رییس مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت با ارائه آخرین آمار اعلام کرد: تاکنون ۶ هزار و ۵۶۶ نفر در کشور به ویروس کرونا مبتلا شده و ۱۹۴ نفر به علت ابتلا به این ویروس فوت کرده‌اند و همچنین تعداد بهبود یافتگان به ۲ هزار و ۱۳۴ نفر رسیده است.