تهران- ایرنا- ایتالیا با اعلام نزدیک به یکهزار و ۵۰۰ مورد جدید ابتلا به بیماری کرونا و فوت ۱۳۳ نفر در ۲۴ ساعت گذشته، به دومین کشور درگیر با کرونا بعد از چین تبدیل شد.

به گزارش خبرگزاری رویترز، «اداره مراقبت مدنی» ایتالیا یکشنبه شب اعلام کرد که در ۲۴ ساعت گذشته آمار مبتلایان به کرونا در این کشور با ۲۵ درصد رشد به ۷ هزار و ۳۷۵ نفر رسید که بیشتر آمار ابتلا بعد از چین است.

همچنین این نهاد بهداشتی ایتالیا گفت که در ۲۴ ساعت گذشته ۱۳۳ نفر دیگر در این کشور در اثر ابتلا به کرونا فوت کردند و مجموع فوتی‌های این بیماری در این کشور به ۳۶۶ تن رسید.

بنابر اعلام رییس این نهاد، تاکنون ۶۲۲ نفر از مبتلایان در ایتالیا بهبود یافته‌اند و ۶۵۰ نفر نیز در وضعیت وخیم و تحت مراقبت‌های ویژه قرار دارند.

امروز همچنین اعلام شد که «ژنرال سالواتوره فارینا» رییس ستاد کل ارتش ایتالیا نیز به کرونا مبتلا شده و در منزل خود در قرنطینه قرار گرفته است.

تاکنون کره جنوبی با ۶ هزار و ۵۶۶ مورد ابتلا به کرونا پس از چین بیشترین مبتلایان را داشت، اما ایتالیا با آمار جدید مبتلایان به دومین کشور درگیر با این بیماری تبدیل شد.

«جوزپه کونته» نخست وزیر ایتالیا روز گذشته با امضای حکمی برای جلوگیری از انتشار وسیع‌تر کرونا دستور داد بخش‌هایی از شمال این کشور که ۱۶ میلیون نفر از جمعیت را در بر می‌گیرد، قرنطینه شود.  بنا بر این دستور، ورود و خروج در شهرهای مهمی مانند میلان و ونیز بشدت محدود می‌شود.

دولت واتیکان نیز با توجه به اینکه بیشتر جمعیت آن سالخورده هستند، اقدامات پیشگرانه‌ای برای مقابله با ویروس کرونا اتخاذ کرده است.

واتیکان  روز پنجشنبه گذشته اولین مورد ابتلا به این بیماری را ثبت کرد و پزشکان در انتظار نتایج آزمایشات بر روی شخص دیگری هستند که در مراسمی در واتیکان در ماه گذشته میلادی شرکت کرده بود.

واتیکان روز گذشته نیز اعلام کرد که مراسم دینی روز یکشنبه به شکل مستقیم از طریق ویدیو کنفرانس به جای پنجره مشرف به میدان «سنت پیتر» انجام خواهد شد.

منطقه لمباردی، بخش‌هایی از ونیز و اطراف آن در منطقه «ونتو» و همچنین «پارما» و «ریمینی» در منطقه «امیلیا رومانیا» در ناحیه قرنطینه قرار گرفته‌اند که یک چهارم از جمعیت ایتالیا در این نواحی زندگی می‌کنند.

روزنامه کوریره دلا سرا پیش از صدور این حکم نوشته بود کسانی که از قوانین قرنطینه تخطی کنند، به زندان محکوم خواهند شد.

بر اساس دستورالعمل جدید دولت ایتالیا، از مردم خواسته شده تا منطقه «لمباردی» و ۱۱ استان تعیین‌شده دیگر را ترک نکنند یا از نقاط دیگر به آنجا سفر نکنند.

تمام موزه‌ها، باشگاه‌های ورزشی، مراکز فرهنگی، پیست‌های اسکی و استخرهای شنا در این نواحی مشخص‌شده تعطیل خواهد بود. همچنین مرخصی تمام کادر درمانی، مراسم‌ عروسی و  خاکسپاری و مسابقات ورزشی تعلیق شده و تا حد امکان دورکاری کارمندان در اولویت قرار می‌گیرد.

علاوه بر این، تمام مدارس و دانشگاه‌ها تا سوم آوریل (۱۵ فروردین) تعطیل شدند. دولت ایتالیا پیشتر مدارس و دانشگاه‌ها را تا ۱۵ مارس (۲۵ اسفند) تعطیل کرده بود. کافه‌ها و رستوران‌ها در دوره قرنطینه باز خواهد بود، به شرط آنکه مشتریان فاصله یک متری از یکدیگر را رعایت کنند.  پیشتر فقط ۱۱ روستا که با عنوان «نواحی قرمز» شناخته می‌شوند، قرنطینه شده‌ بودند.

«نیکولا زینگارتی» رهبر حزب دموکرات ایتالیا هم از جمله افرادی است که به کرونا مبتلا شده است. کرونا به همه مناطق ۲۲‌گانه ایتالیا سرایت کرده اما بیش از همه مناطق ثروتمند و توسعه‌یافته شمال کشور را درگیر کرده است.

لمباردی یکی از ثروتمندترین مناطق ایتالیاست که ۱۰ میلیون نفر جمعیت دارد. میلان با ۱.۴ میلیون نفر جمعیت مرکز لمباردی و پایتخت مالی ایتالیا به شمار می‌رود.  قرنطینه یک ماهه این مناطق، خصوصا ونیز که مرکز گردشگری ایتالیا به قلمداد می‌شود، زیان سنگینی به اقتصاد این کشور وارد می‌کند.

سازمان جهانی بهداشت روز جمعه از ایتالیا خواست تا بر اتخاذ تدابیر لازم برای مهار کرونا بشدت متمرکز شود. دولت ایتالیا وعده داده است که ۷.۵ میلیارد یورو برای مقابله با تبعات کرونا هزینه کند.