ایرج سعادتمند روز سهشنبه در گفتگو با خبرنگار ایرنا افزود: با اینکه دانشآموزان در مدرسه حضور فیزیکی ندارند، آموزش آنها تعطیل نیست و با استفاده از سامانههای آموزش مجازی، در منازل خود آموزش میبینند و تعدادی از آن ها در کلاسهای مجازی برخط (آنلاین) حضور دارند.
وی ادامه داد: در حال حاضر، آموزش مجازی دانش آموزان استان در چهار سطح ملی، از طریق شبکه آموزش سیما، سطح استانی با سامانه های ویژه اداره کل آموزش و پرورش استان، سطح منطقهای توسط سامانههای مختص ادارات آموزش و پرورش شهرستانها و در نواحی و مناطق و سطح واحدی، توسط تعدادی از مدارس با هماهنگی ادارات مربوطه در جریان است.
وی با بیان اینکه آموزشها در دو قالب ارائه میشود، گفت: شکل اول برگزاری کلاسهای آموزش مجازی به صورت برخط (آنلاین) است که دانش آموزان با دریافت رمز و گذرواژه دراین کلاسها که توسط معلمان تدریس میشود، شرکت کرده و همانند کلاس درس حضوری میتوانند سوالات خود را از معلم بپرسند و معلم نیز دانشآموزان را ارزشیابی میکند.
سعادتمند افزود: در شکل دوم، کلاسها به صورت آفلاین در سامانه بارگذاری شده یا درس نامهها، آزمونها یا محتواهای آموزشی، پرورشی و بهداشتی به صورت کلیپ یا متن روی سامانه قرار داده میشود که دانش آموزان بسته به مقطع و نیاز خود از بین آنها انتخاب و استفاده میکنند.
وی ادامه داد: علاوه بر آن آدرس تعدادی از سامانههای الکترونیک مجازی از قبیل شبکه رشد و شبکه آموزش نیز در سامانه یاد شده بارگذاری شده است.
وی گفت: در حال حاضر استفاده از این ظرفیت محدود است و از طریق رایزنی با وزارت آموزش و پرورش، استانداری و مخابرات استان در تلاش هستیم با ارتقای سخت افزارها و پهنای باند بیشتر، تعداد دانش آموزانی را که میتوانند از آموزشهای برخط این سامانه استفاده کنند، افزایش دهیم.
استان خراسان رضوی هم اکنون دارای بیش از یک میلیون و ۳۰۰ هزار نفر دانشآموز است که حدود ۹ درصد جمعیت دانشآموزی کشور را تشکیل میدهند.