تهران- ایرنا- مقام‌های ونزوئلا پس از آتش‌سوزی تجهیزات انتخابات این کشور با اطمینان از اینکه اختلالی در سیستم انتخاباتی ایجاد نمی‌شود، اعلام کردند احتمال خرابکاری در این زمینه وجود دارد.

قرار است انتخابات پارلمانی این کشور در سال جاری میلادی برگزار شود اما هنوز زمان دقیقی برای آن اعلام نشده است.
به گزارش تارنمای شبکه تله سور، « تیبیسی لوسنا » رئیس شورای انتخاباتی ونزوئلا دیروز (یکشنبه ۱۸ اسفند) اعلام کرد، آتش‌سوزی برخی تجهیزات انتخاباتی موجب از بین رفتن همه سیستم انتخاباتی این کشور نشده است.
وی افزود: اگر عده‌ای فکر می‌کنند این آتش‌سوزی فرآیندهای انتخاباتی در ونزوئلا را متوقف می‌کند، اشتباه می‌کنند. این افراد عزم و اراده مردان و زنان دموکراسی خواه ونزوئلا را درک نکرده‌اند.

براساس گزارش‌ها آتش‌سوزی در یک انبار بزرگ در ایالت میراندا خسارات زیادی به تجهیزات انتخاباتی وارد کرده که از آن جمله از بین رفتن ۵۸۲ رایانه و بیش از ۴۹ هزار ماشین رای‌گیری و تجهیزات انتخاباتی است.

رئیس شورای انتخاباتی ونزوئلا با تاکید بر گستردگی این آتش‌سوزی اعلام کرد، دو مقام قضایی این کشور روز دوشنبه(۱۹ اسفند) به وقت محلی برای پیگیری در محل حادثه حضور می‌یابند تا تحقیقات در مورد دلیل آتش‌سوزی آغاز شود. مقام‌های دولتی اعلام کرده‌اند با توجه به توطئه‌های پیشین دشمنان، احتمال خرابکاری در این زمینه وجود دارد.
لوسنا افزود: شورای انتخابات ونزوئلا می خواهد یه حقیقت دست یابد. اینکه دلیل آتش‌سوزی چه بوده و چرا به سرعت گسترش یافت.

کمتر از یک ماه پیش دولت کاراکاس یک حمله تروریستی به ساختمان وابسته به شرکت تلفن ملی ونزوئلا را در شمال این کشور محکوم کرده بود.
دولت ونزوئلا در ماه‌های اخیر از ناکام ماندن طرح‌های تروریستی با هدف ایجاد بی ثباتی در این کشور خبر داده بود. پیش از این مقام‌های کاراکاس از حملات دشمنان این کشور به سیستم برق‌رسانی خبر داده بودند.

پس از آنکه خوان گوایدو رهبر مخالفان دولت ونزوئلا، خود را به عنوان رئیس جمهوری ونزوئلا خواند و آمریکا و چند کشور او را به رسمیت شناختند، او تلاش کرد با جلب حمایت ارتش، کنترل کشور را در دست بگیرد اما در این مسیر شکست خورد چون بیشتر مقام‌های ارشد ارتش همچنان از نیکلاس مادورو رئیس جمهوری قانونی این کشور حمایت می‌کردند.  

ونزوئلا در دو سال اخیر سخت‌ترین شرایط سیاسی و اقتصادی چند دهه گذشته خود را تجربه کرده است. این کشور که از زمان حضور دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا در کاخ سفید با شدیدترین فشارها و تحریم‌های واشنگتن مواجه شده، در دو سال گذشته توانسته در برابر این فشارها مقاومت کند.
شرایط نامساعد اقتصادی ونزوئلا زندگی را برای مردم این کشور سخت کرده و سبب مهاجرت بیش از چهار میلیون نفر از این کشور در سال ۲۰۱۹ شده است.
2023