به گزارش روز دوشنبه معاونت فنی و عمرانی شهرداری تهران، «صفا صبوری دیلمی» از اجرای اقدامات تکمیلی پروژه احداث زیرگذر گیشا از قبیل نصب قرنیز و سرشمع، اجرای بتن پرکننده پشت دیوارهها و نصب تأسیسات روشنایی طبق برنامه زمان بندی خبر داد و گفت: بخشی از اقدامات باقیمانده همزمان با جریان ترافیک و بخش دیگری از اقدامات در فاصله ساعات ۲۲ تا ۵ بامداد و متعاقب انسداد جریان ترافیک صورت میپذیرد.
وی با تاکید بر اینکه اجرای روکش نهایی آسفالت و خط کشی مسیر زیرگذر کوی نصر همزمان با بهبود شرایط جوی و در زمان مناسب انجام خواهد شد، تاکید کرد: در اقدامات آتی معاونت فنی و عمرانی شهرداری تهران نیز تلاش خواهد شد تا گشایش ترافیکی پروژههای عمرانی معطل برگزاری مراسم و تشریفات افتتاحیه نشود و شهروندان به سرعت از منافع ترافیکی پروژههای در حال اجرا بهرهمند شوند.
صبوری دیلمی در ادامه از کاهش تردد خودروها در این مسیر خبر داد و گفت: پایشهای ترافیکی، حاکی از افزایش سرعت متوسط تردد خودروها در مسیرهای شرق به غرب و غرب به شرق بزرگراههای جلال آل احمد و شهید گمنام است.
وی تاکید کرد: اگرچه جریان ترافیک معابر شهر تهران، در نتیجه کاهش ترددهای غیرضروری شهروندان روان تر شده است، اما پایش ترافیک محدوده تقاطع بزرگراههای شهید چمران و جلال آل احمد نشان میدهد که سرعت متوسط تردد در امتداد شرقی- غربی بزرگراههای جلال آل احمد و شهید گمنام، از هفتم اسفندماه سال جاری و متعاقب گشایش زیرگذر گیشا به شکلی محسوس افزایش یافته است.
معاون شهردار تهران افزود: متعادل سازی خطوط ترافیکی و یکسان سازی حرکت در بزرگراه جلال آل احمد که قبلاً در نتیجه عرض کم پل فلزی کوی نصر (پل گیشا) دچار اختلال شده بود، به طور کامل محقق شده است.
صبوری در بخش دیگری از سخنان خود بهره برداری آزمایشی از زیرگذر گیشا در شمال غربی پایتخت روز هفتم اسفندماه با حضور استاندار و شهردار تهران آغاز شد.
عملیات اجرایی این پروژه در سال ۱۳۹۳ آغاز شده بود اما در حالی که این عملیات کمتر از ۱۵ درصد پیش رفته بود، به دوره کنونی مدیریت شهری تهران واگذار شد.
اواخر خردادماه سال جاری، عملیات جمع آوری پل ۶۰۰ متری گیشا که دارای ۲۳ دهانه و بیش از ۹۷۰۰ متر مربع سطح عرشه بود، آغاز شد و آخرین قطعه عرشه پل در تاریخ بیست و دوم تیرماه طی مراسمی با حضور پیروز حناچی شهردار تهران جمع آوری شد.
عملیات جمع آوری پل فلزی گیشا که قرار بود براساس برنامه زمان بندی اولیه ظرف مدت ۷۵ روز انجام شود، طی یک بازه زمانی ۲۲ روزه (معادل یک سوم زمان برآورد شده) به سرانجام رسید.
پل گیشا یا پل نصر پلی در امتداد بزرگراه جلال آلاحمد قرار داشت و از روی بزرگراه شهید چمران میگذشت.
این پل که از بلندترین پلهای فلزی سوارهرو تهران بهشمار می رفت، در دهه ۱۳۵۰ بهطور موقت و به مناسبت بازیهای آسیایی ۱۹۷۴ در تهران ساخته شده بود اما رفتوآمد خودروهای سواری روی این پل تا ۲۹ خرداد سال جاری ادامه داشت.
پل گیشا دارای دو یال فرعی در سمت چپ و راست خود بود که یال شرق به غرب آن، دسترسی به محلهٔ گیشا را ممکن میساخت و یال غرب به شرق آن پس از تقاطع خیابان آرشمهر (شهرآرا) دسترسی به بزرگراه جلال آل احمد، محله امیرآباد شمالی و خیابان کارگر شمالی را فراهم می کرد.
نام این پل از محله گیشا گرفته شدهاست و سازمانها و دانشکدههای گوناگونی در نزدیکی این پل قرار گرفته بودند که از آن میان میتوان به اداره مرکزی بانک کشاورزی، دانشکده علوم تربیتی دانشگاه تهران، دانشکده مدیریت دانشگاه تهران، دانشگاه تربیت مدرس، دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران، دانشکده اقتصاد دانشگاه تهران ، پردیس دانشکدههای فنی دانشگاه تهران و مجتمع خوابگاهی کوی دانشگاه تهران اشاره کرد.
اکنون این پل تبدیل به یک زیرگذر برای خودروها شده است. طول زیرگذر یکهزار و ۱۲۰ متر است که ۳۵۰ متر آن به صورت مسقف و بقیه آن به صورت رمپهای ورودی و خروجی خواهد بود.
برای ساخت زیر گذر نیاز بود ابتدا ۸۰۰ شمع یا ستون در زمین ایجاد و ۱۷ انحراف ترافیکی به دلیل حساسیت رفتوآمد اجرا شود.
هزینه ساخت زیرگذر و برچیدن پل گیشا بیش از ۱۳۰ میلیارد تومان برآورد شده است.
چندی پیش زیرگذر گیشا برای تسهیل در تردد خوروها بصورت آزمایشی بازگشایی شد که پایان امسال بطور رسمی افتتاح می شود.