تهران-ایرنا- «کریستین ویتون»، مشاور سابق ترامپ با اشاره به وابستگی جدی دارویی آمریکا به چین تاکید کرد دترامپ باید به تدریج بر داروها و مواد اولیه دارویی وارداتی از چین تعرفه های دائمی وضع کند.

به گزارش امروز (دوشنبه) تارنمای تحلیلی «نشنال اینترست»، «کریستین ویتون» کارشناس ارشد «مرکز منافع ملی» و مشاور سابق «جورج دبلیو بوش» و «دونالد ترامپ» در یکی از جدیدترین نوشتارهای خود، به شیوع جهانی ویروس کرونا و وابستگی قابل ملاحظه آمریکا به فراوردههای دارویی چین پرداخته و در این باره می نویسد:

«روز گذشته یکی از اعضای حزب کمونیست چین در مقاله ای در «شین هوا» تهدید کرد چین اگر بخواهد می تواند بر صادرات داروی خود کنترل اعمال کند و به این ترتیب، «آمریکا را دریای سهمگین ویروس کرونا غرق کند».

سپس تاکید می کند:  «متاسفانه پکن درباره ظرفیت های خود در این زمینه گزافه گویی نمی کند. چین در ساخت داروهای ژنریک مصرفی مردم آمریکا نقش بسیار مهمی ایفا می کند و ۹۰ درصد آنها از چین وارد می شود. این آسیب پذیری بسیار حیاتی فقط در داروهای کامل و تمام شده وجود ندارد بلکه مهم تر از آن این است که ۸۰ درصد از مواد موثر داروها نیز از چین سرخ وارد می شود. حتی داروهای تمام شده از منابع دیگر هم وابسته به چین هستند. یکی دیگر از منابع اصلی تامین داروهای ژنریک، کشور هند است که ۸۰ درصد مواد موثره داروهای آن را چینی ها تامین می کنند.»

نویسنده اعتقاد دارد که در عوامل متعددی مسئول این «خیانت» هستند اما می بایست نام برخی از آنها ذکر شود و در این باره می افزاید:  «یکی از عواملی که جرمش از همه سنگین تر است زنجیره جهانی است که صنایع ما را تحت نام «تجارت آزاد» به چین صادر کرده است.  چهار سال پس از تصویب قانونی که اجازه دسترسی بی رویه چین به بازارهای آمریکا و عضویت در «سازمان تجارت جهانی» را در دوره «بیل کلینتون» صادر کرد، آخرین کارخانه تخمیر تولید پنی سیلین نیز در آمریکا تعطیل شد. کارتل ویتامین «سی» (C) چین کاری کرد که آخرین تأسیسات تولیدی آمریکا مجبور شد تعطیل کند و آخرین کارخانه تولید آسپیرین به دلیل قیمت گذاری ناعادلانه شرکت های چینی تجارت خود را متوقف کرد.»

«دولت چین کاری کرده است که بازارهای جهانی به داروهای این کشور وابسته شوند و از ترفندهای خاص تداوم این وابستگی هم به خوبی آگاه است. و دولت های پیشین ایالات متحده در این امر مقصرند. اکنون تیم ترامپ باید برای رفع این آسیب پذیری بهداشتی وارد عمل شود.»

وی که نویسنده کتابی با عنوان «قدرت هوشمند؛ بین جنگ و دیپلماسی» است، در این باره توصیه می کند:

«ترامپ باید به تدریج بر داروها و مواد اولیه دارو که از چین وارد می شوند تعرفه های دائمی و فزاینده وضع کند. همچنین یک ذخیره استراتژیک دارو تاسیس کند و وزارت دفاع و کهنه سربازان را ملزم کند که فقط داروهایی را که ۱۰۰ درصد در آمریکا تولید می شوند بخرند. این نیاز داخلی، عرضه داخلی را نیز به دنبال خواهد داشت. ترامپ همچنین باید شرکت های دارویی را ملزم کند تا برای دستیابی به زنجیره تامین دارو مستقل از چین، یک برنامه تولید ضربتی را آغاز کنند. اگر ترامپ بتواند برای این کار از حس میهن پرستی استفاده کند عالی خواهد شد اما اگر نتواند، باید از «قانون تولید دفاعی مصوب سال» ۱۹۵۰ میلادی برای اجباری کردن این امر استفاده کند. اکنون زمان آن رسیده روندی که پکن را به مسئول تامین داروی ایالات متحده تبدیل کرده است، برعکس کنیم.»