کرمانشاه- ایرنا- یاد عزیزانی که بارسفر بسته‌اند در هر زمان و مکان با نثار یک فاتحه و طلب مغفرت میسر است و در شرایطی که یک ویروس ناخوانده برهمه ابعاد زندگی سایه افکنده ازدحام در آرامستان‌ها در روزهای پایانی سال تنها یک تهدید برای جان دیگران است.

آخرین پنجشنبه سال در پیش است و سالها است که مردم ایران در چنین روزی با حضور در آرامستان های شهر خود، یادی از عزیزان سفر کرده می کنند و سنت زیارت اهل قبور را به جا می آورند.

به پا داشتن این آیین آن هم در کرمانشاهی که برای رفتگان ارزش و حرمت بالایی قائل است راهی برای تکرار دوباره خاطرات، همدردی با بازماندگان و زنده نگه داشتن یاد عزیزانی است که دیگر در بین ما نیستند.

این آیین که از آن به عنوان یک پدیده اجتماعی یاد می شود هرساله با تجمع بیشتری در باغ فردوس کرمانشاه و دیگر مزارستان های استان برگزار می شود و این مکان ها، میزبان بسیاری از هم استانی ها حتی از دیگر شهرستان ها و روستاهای اطراف کرمانشاه می شود.

اما امسال که شیوع ویروس کرونا بر همه ابعاد زندگی ما سایه افکنده برپایی این سنت دیرینه در جمعه غریبان و جمعه آخر سال به تهدیدی بزرگ برای جان شهروندان تبدیل شده است.

این ازدحام با تکمیل باغ فردوس و احداث آرامستان جدید که از آن به بهشت زهرا و یا قبرستان «بریموندی» یاد می شود دوچندان شده، فروش و پیش فروش در باغ فردوس کرمانشاه با مساحت ۴۶ هکتاری از ابتدای سال جاری، بنا به پیشنهاد سازمان آرامستان‌ها به شورای اسلامی شهر ممنوع شد و دفن اموات و پیش فروش قبور تنها در سازمان بهشت زهرا (س) کرمانشاه امکان پذیر است.

به دنبال اعلام کمیته کشوری غلبه بر کرونا مبنی بر شیوع این ویروس در دو هفته پیش رو در ایران، بدیهی است که زیارت اهل قبور در پنجشنبه های آخر سال در هر ۲ آرامستان با چه تجمع بالایی روبه رو خواهد شد که اگر این حضور به حداقل نرسد ضررهای بهداشتی بالایی متوجه جان زائران اهل قبور خواهد شد.

ولی آنچه که اهمیت بیشتری برای پیشگیری از ابتلا به این ویروس دارد حضور حداقلی است و یکی از راه‌های پیشگیری، ماندن در منزل و پرهیز از حضور در تجمعات است.

از دیدگاه کارشناسان مذهبی، روایتی برای حضور بر مزار درگذشتگان در پنجشنبه های آخرسال وجود ندارد و یاد رفتگان با نثار فاتحه ای برای آنان در هر زمان و مکان میسر است و تجمع در شرایطی که زمینه ساز خطر برای دیگران شود از نظر اخلاقی و شرعی پذیرفتنی نیست.

از سوی دیگر لغو مراسم پنجشنبه و جمعه آخر سال در بقاع متبرکه استان که دارای آرامستان هستند، از سوی اوقاف و امور خیریه استان کرمانشاه اقدام پسندیده ای است که براساس مصوبه ستاد پیشگیری از کرونا در استان و به جهت جلوگیری از شیوع ویروس کرونا و اهمیت حفظ سلامت مردم، اعلام شده است.
علاوه براینکه توصیه می شود مردم از حضور در آرامستان در این روزها بکاهند شایسته است اقداماتی در دستور کار شهرداری قرار گیرد که ضدعفونی کردن آرامستان از آن جمله است.

پیشنهاد می شود در ابتدای ورودی آرامستان ها، اکیپ های مجهز تست گیری مستقر شوند و محدودیت ورود سنی اعمال شود و اکیپ های ضدعفونی و پاکسازی به صورت مستمر در محوطه حاضر باشند.

براساس اعلام دانشگاه علوم پزشکی استان کرمانشاه تا عصر یکشنبه ۱۸ اسفند ماه ۹۱ بیمار مشکوک به کرونا در بیمارستان‌های استان بستری هستند که تاکنون آزمایش کرونا ۳۳ نفر از آنان مثبت اعلام شده است و سه نفر از مبتلایان نیز جان خود را از دست دادند.
از ابتدای شناسایی ویروس کرونای جدید در کشور تا ظهر یکشنبه ۱۸ اسفند ۶ هزار و ۵۶۶ نفر در کشور به ویروس کرونا مبتلا شده‌اند و در مجموع ۱۹۴ نفر به علت ابتلا به این ویروس فوت کرده‌ و ۲ هزار و ۱۳۴ مورد از ابتدا تاکنون بهبود یافته‌اند.
ویروس کرونا از اوایل دی ماه در «ووهان» واقع در استان «هوبی» چین پدیدار شد و تاکنون به حدود ۵۰ کشور از جمله آمریکا، فرانسه، استرالیا، تایلند، مالزی، کره جنوبی، ژاپن، کانادا، سوئد، اسپانیا و امارات%E2%80%8C+متحده+%E2%80%8Cعربی">امارات گسترش یافته است.