تاریخ انتشار: ۱۹ اسفند ۱۳۹۸ - ۱۶:۳۹

تهران – ایرنا – دولت آلمان اعلام کرد که قصد دارد برای کمک به هزاران پناهجوی سرگردان در مرز یونان و ترکیه و همچنین جزیره لسبوس یونان، شماری از پناهجویان نوجود را بپذیرد.

به گزارش روز دوشنبه پایگاه خبری دویچه‌وله، اعضای کمیسیون ائتلاف حاکم بر آلمان از تصمیم به کمک به پناهجویان کودک و نوجوان در مرز یونان – ترکیه و همچنین اردوگاه های پرجمعیت در یونان خبر دادند.

قرار است آلمان تعدای از حدود ۱۵۰۰ کودک و نوجوانی را که در اردوگاه ها و این مرز سرگردانند، بپذیرد.    

کمیسیون ائتلاف حاکم بر آلمان از رهبران احزاب دولت ائتلافی این کشور (حزب سوسیال دموکرات، دموکرات مسیحی و سوسیال مسیحی) و روسای دولت های ایالتی آلمان تشکیل می شود و برای بررسی مسائل پیش بینی نشده یا حل اختلاف های لاینحل در درون دولت تشکیل جلسه می دهد.

آلمان درنظر دارد با دیگر کشورهای عضو اتحادیه اروپا که داوطلبانه آماده قبول پناهجویان کودک و نوجوان هستند، برنامه ریزی های لازم را انجام دهد.

حزب سبزهای آلمان از جناح اپوزیسیون هفته گذشته طرحی مشابه را ارائه داده بود که در پارلمان آلمان (بوندس تاگ) رد شد.

گفته می شود که حدود ۱۵۰۰ نفر از افرادی که در اردوگاه های پناهجویان در جزایر یونان به سر می برند، هنوز به سن قانونی نرسیده اند.

دولت ائتلافی آلمان قصد دارد پناهجویانی را که زیر ۱۴ سال سن دارند و همچنین پناهجویان نوجوان بالای ۱۴ سال را که به شدت بیمار هستند و به کمک های فوری پزشکی نیاز دارند، بپذیرد.

از زمانی که ترکیه توافق خود با اتحادیه اروپا را مورد بی توجهی قرار داد و مرزهایش با این اتحادیه را به روی پناهجویان گشود، هزاران آواره و پناهجو راهی مرز این کشور با یونان شده اند.

در همین حال، نوار مرزی ترکیه و یونان پیوسته شاهد درگیری های شدید نیروهای امنیتی و حفاظتی یونان و پناهجویانی است که می کوشند به هر ترتیب ممکن وارد اتحادیه اروپا شوند.

به گزارش رسانه های خبری، نیروهای امنیتی یونان در جریان عملیات خود علیه پناهجویان از گاز اشک آور و گلوله های واقعی استفاده کرده اند تا مانع هجوم آنها شوند. نهادها و سازمان های امدادی از این وضعیت وخیم ابراز نگرانی کرده اند.

ترکیه در حال حاضر بیش از ۳ میلیون و ۶۰۰ هزار پناهجو از سوریه پذیرته است. طبق توافق ترکیه و اتحادیه اروپا مصوب سال ۲۰۱۶، آنکار متعهد شد از ادامه سفر پناهجویان از ترکیه به اتحادیه اروپا جلوگیری کند.

بعلاوه، دولت آتن می تواند پناهجویانی را که به طور غیرقانونی از طریق راه های آبی خود را به جزایر یونان می رسانند، به ترکیه بازگرداند. ترکیه نیز در قبال این تعهدات از کمک های مالی اتحادیه اروپا برخوردار می شود.

این در حالی است که هر دو طرف، یکدیگر را به نقض توافق نامه متهم می کنند. رجب طیب اردوغان رئیس جمهوری ترکیه خواهان کمک های بیشتر اتحادیه اروپاست و امروز (دوشنبه) برای دیدار با مقام های این اتحادیه راهی بروکسل می شود.