تهران- ایرنا- یک شرکت دانش‌بنیان در کشور توانست با طراحی و تولید تجهیزات صنعت آب، فشار آب ثابت در طول شبانه روز برای مشترکین را فراهم آورده و از نشت آب در شبکه توزیع نیز جلوگیری کند.

به گزارش معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، در مدیریت سنتی کنترل و توزیع آب، شبکه عموما متکی بر تجربه افراد و یا اپراتورها بود که در پاره‌ای از موارد این نوع کنترل با مشکلاتی مواجه می‌شد، به تدریج با گسترش فناوری و هوشمند سازی شبکه توزیع آب این مشکلات تا حدود زیادی برطرف شده است.

بهروز عمارتی مدیرعامل شرکت دانش‌بنیان «مهندسین مشکات انرژی» درباره نوع فعالیت و تولیدات این شرکت افزود: این شرکت در زمینه اتوماسیون صنعتی و همچنین طراحی و تولید انواع دستگاه‌هایRTU، کنترلرهای هوشمند فشار، دیتالاگرها و نرم‌افزارهای مانیتورینگ فعالیت می‌کند.

وی درباره یکی از محصولات این شرکت با نام «عملگر هوشمند شیرهای فشارشکن» گفت: کاربرد اصلی این تجهیز، مدیریت فشار و دبی شبکه‌های توزیع آب است،  همچنین از دیگر کاربردهای این دستگاه می‌توان به مدیریت مصرف آب بر اساس فشار بالا یا پایین دست و نیز مدیریت مصرف آب براساس نقاط بحرانی در شبکه توزیع اشاره کرد.

این فعال فناور به جزئیات فنی این محصول اشاره و بیان کرد: این سیستم دارای دو عدد ترانسمیتر فشار داخلی جهت اندازه گیری فشار ورودی و خروجی شیر فشار شکن است و دارای محدود کننده مکانیکی برای جلوگیری از افزایش و یا کاهش بیش از حد فشار آب است، با استفاده از این دستگاه حدود 5 تا 6 درصد نشت آب در شبکه کاهش پیدا می‌کند.

عمارتی  همچنین به «کنترلر هوشمند شیرهای فشارشکن» اشاره و بیان کرد:  کنترلر MERT14 برای اندازه گیری و کنترل فشار خروجی شیرهای فشار شکن طراحی شده که امکان کنترل فشار خروجی شیرهای فشارشکن از راه دور امکان پذیر می‌کند، این دستگاه دارای مودم داخلی با آنتن دهی بسیار قوی است و با توجه به آنتن دهی بسیار قوی و بدنه آن امکان نصب آن داخل گودال دسترسی وجود دارد. 

وی درباره دیگر محصولات تولیدی این شرکت گفت: علاوه بر طراحی و تولید «عملگر هوشمند شیرهای فشارشکن»، دیگر محصولات با نام‌های «کنترلر هوشمند شیرهای فشارشکن»، «پوزیشن متر شیرهای فشارشکن»، «دیتالاگر هوشمند»،  «ارتفاع سنج مخازن» و «تابلو کنترل»  در این مجموعه طراحی و تولید می‌شوند.

این فعال فناور ادامه داد: پیش از این نمونه مشابه این محصول از کشورهای انگلیس و سوییس وارد کشور می‌شد که ارزبری بالایی را درپی داشت، اختلاف قیمت محصول ایرانی و نمونه مشابه خارجی حدودا یک سوم قیمت نمونه مشابه خارجی آن است.