اصفهان- ایرنا- معاون آبخیزداری اداره‌کل منابع طبیعی و آبخیزداری اصفهان گفت: برای اجرای ۶۰۰ هزار هکتار از طرح‌های مطالعاتی آبخیزداری این استان ۲۵۰ میلیارد تومان اعتبار نیاز است.

ابوطالب امینی روز سه‌شنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: از ۱۰ میلیون و ۷۰۰ هزار هکتار عرصه منابع طبیعی استان، تاکنون مطالعات حدود چهار میلیون هکتار، انجام و عملیات آبخیزداری بالغ بر ۲ میلیون هکتار اجرا شده است.

وی  گفت: در ۲ سال اخیر نیز با تخصیص اعتبار صندوق توسعه ملی بیش از ۳۳۹ طرح آبخیزداری در استان شروع شد که سهم این شهرستان بیش از ۱۱۰هزار هکتار در حوضه های مهرجان، فراخ و جندق است.

معاون آبخیزداری اداره کل منابع طبیعی وآبخیزداری اصفهان که روز گذشته از طرح‌های آبخیزداری شهرستان خور و بیابانک بازدید کرد، افزود: هدف از اجرای طرح های آبخیزداری کنترل سیلاب، تقویت سفره های زیرزمینی و توسعه پوشش گیاهی و جلوگیری از تخریب منابع طبیعی و  فرسایش خاک است.

امینی ادامه داد: اجرای یک هکتار طرح آبخیزداری سبب کنترل ۵۳۰ مترمکعب سیلاب و کاهش چشمگیر فرسایش خاک از ۱۷ تُن در هکتار  به  هشت تُن می شود.

وی خاطرنشان کرد: این ظرفیت وجود دارد که سالانه تا ۳۵۰ میلیون مترمکعب سیلاب در سطح استان را کنترل کنیم.

امینی با اشاره به اجرای طرح جنگل‌کاری در استان گفت: امسال این طرح در سطح پنج هزار هکتار از عرصه های استان اجرا شد.

بر اساس آمار موجود، از مجموع ۶۰ میلیون هکتار از عرصه‌های بیابانی و مرتعی کشور حدود ۲۵ میلیون هکتار آن مُستعد عملیات آبخیزداری است.

وسعت بیابان‌های جهان ۱۰ درصد است؛ اما بیابان‌ها در ایران وسعتی ۲۰ درصدی دارند و نکته حایز اهمیت در باره ارزش آبخیزداری در استان اصفهان آن است که بیابان ها حدود ۳۰ درصد از مساحت این استان را تشکیل می‌دهند.

بارندگی کشور در یک سال به ۴۳۰ میلیارد مترمکعب می‌رسد که از این رقم ۹۰ تا ۹۵میلیارد مترمکعب آن روان آب‌ها و سیلاب‌هاست.

مدیریت کنترل سیلاب ها باعث حفظ منابع آب، عدم فرسایش خاک، جلوگیری از انباشت رسوبات در مراتع و مزارع، حفظ پوشش گیاهی و تغذیه سفره‌های زیر زمینی بخصوص قنات ها خواهد شد.

مرکز شهرستان خور و بیابانک در ۴۲۰ کیلومتری شرق شهر اصفهان واقع است.