تاریخ انتشار: ۲۰ اسفند ۱۳۹۸ - ۰۹:۴۴

یزد- ایرنا -در حالی که تنها ۱۰ روز دیگر تا روزهای پایانی سال باقی نمانده است ،خیلی ها از مردم با حضور در بازارها و مراکز تجمع عمومی به فکر سلامت دیگران نیستند.

با شیوع ویروس کرونا که رسما به کووید ۱۹ نامگذاری شد، شاید کسی تصورش را نمی کرد روزی در دنیا برسد که همچون قیامت ( ﺭﻭﺯﻱ ﻛﻪ ﺁﺩﻣﻰ ﻓﺮﺍﺭ ﻣﻰ  ﻛﻨﺪ ، ﺍﺯ ﺑﺮﺍﺩﺭﺵ و ﺍﺯ ﻣﺎﺩﺭ ﻭ ﭘﺪﺭﺵ و ﺍﺯ ﻫﻤﺴﺮ ﻭ ﻓﺮﺯﻧﺪﺍﻧﺶ آیات ۳۴ ، ۳۵ و ۳۶ سوره عبس  ) همه از هم فراری باشند ؛ اما به هر جهت برای سلامتی و رعایت بهداشت چنین روزی هم از راه رسیده اما عده ای از مردم چه می کنند؟!!

با وجود هشدارهای متعدد وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و ستاد پیشگیری و مقابله با بیماری کرونا مبنی بر پرهیز از حضور در مراکز تجمع جمعیت ، هنوز عده ای هستند که فکر می کنند این بیماری برای همسایه است و به آنها سرایت نمی کند.

استاندار یزد در گزارش اینستاگرامی شب خود در این خصوص آورده است : متأسفانه شواهد میدانی حاکی از عدم توجه کافی مردم عزیزمان به ضرورت در خانه ماندن به عنوان بهترین راه پیشگیری از این بیماری‌ است، لطفاً و خواهشاً توجه کنید زیرا ضریب موفقیت بسیاری از تصمیمات استان در محدودسازی برخی فعالیت‌ها به این رفتار شما بستگی دارد.

 شلوغی برخی خیابان هایی که دارای مغازه و فروشگاه است ، فروشگاه های مواد غذایی و بسیاری از مراکزی که فکر می کردیم در این ایام برای حفظ سلامت هموطنان بسته باشند ، احتمالا در روزهای آینده زنگ خطری برای رشد جهشی آمار مبتلایان به بیماری کرونا باشد و با توجه به کمبود تخت های بیمارستانی و خستگی کادر درمانی ، شاید آمار تلفات بالاتر برود.

به گفته محمدعلی طالبی استاندار یزد ،  با رشد مراجعه مردم، ظرفیت تخت‌های بیمارستانی پیش‌بینی شده برای بستری بیماران کرونا در استان در حال تکمیل است و استفاده از ظرفیت بیمارستان صحرایی و سایر اماکن را در یزد و برخی شهرستان‌ها ضروری ساخته است.

از سوی دیگر بنا بر اعلام وزارت بهداشت، در یزد به ازای هر ۲۰ هزار نفر، یک نفر به کرونا مبتلا شد که بر این اساس، یزد یازدهمین استان کشور است که این بیماری در آن شیوع بیشتری داشته است.

این در حالی است که در کرمان، استان همسایه یزد به ازای هر ۱۳۲ هزار نفر، یک نفر مبتلا به کرونا وجود دارد و این یعنی یزد بیش از ۶ برابر استان همجوارش مبتلا به کرونا دارد.

به همین دلیل از همشهریان عزیز تقاضا داریم به خاطر خود ، خانواده و عزیزانشان هم شده ضمن رعایت نکات بهداشت فردی به بهداشت اجتماعی و سلامت دیگران هم توجه ویژه داشته باشند و از امروز در کنار شستن چشم ها و جور دیگر دیدن ، دستهایشان را زود به زود و هر بار به مدت ۲۰ ثانیه با آب و صابون، ضدعفونی کنند.

در آیه ۴ سوره عبس آمده که : یَوْمَ یَکُونُ النَّاسُ کَالْفَرَاشِ الْمَبْثُوثِ ، ﺭﻭﺯﻱ ﻛﻪ ﻣﺮﺩم [ ﺩﺭ ﺳﺮﺍﺳﻴﻤﮕﻲ ] ﭼﻮﻥ ﭘﺮﻭﺍﻧﻪ ﻫﺎﻱ ﭘﺮﺍﻛﻨﺪﻩ ﺍﻧﺪ.

درست است که این روزها مردم از ترس جان خود ، از هم فرار می کنند ، بهترین دوستان به یکدیگر دست نمی دهند ، مادر فرزندش را بغل نمی کند ، پدر دست فرزند را نمی گیرد ، کسی به دیدن یکدیگر نمی رود .

حتی اگر عزیزترین ما از دنیا برود جنازه اش را به ما نمی دهند و غریبانه او را دفن می کنند ، مجالس ممنوع ، اعمال عبادی تعطیل ، نماز جمعه دیگر مهم نیست ، دعای کمیل و زیارت عاشورا و دیگر برنامه های دینی دست جمعی ممنوع ، نماز جماعت که این همه برایش ثواب گفته اند دیگر مهم نیست.

 رفتارهای اجتماعی ، صله رحم ، دید و بازدید تعطیل ، ارزان ترین لوازم نجات به بالاترین قیمت می فروشند ، خلاصه هر کس تنها به فکر خودش است ولی با این همه در این روزها اول با خود تسویه کنیم و بعد به درگاه خداوند رفته و استغفار کنیم.

پس بیایید از امروز بیشتر حواسمان به یکدیگر باشد ، حواسمان به عزیزانمان باشد و به همه کسانی که دوستشان داریم ؛ همان هایی که شاید به خاطر سهل انگاری ما نه تنها از دستشان بدهیم بلکه نتوانیم جنازه آنها تحویل بگیریم.

جان انسان عزیز است و نباید به یک ویروس فروخت و باید قدرش را دانست و نباید با سهل انگاری ، آن را معامله کرد.

ویروس کووید ۱۹ ، نخستین‌بار حدود سه ماه قبل در ووهان چین شناسایی شد و تاکنون در بیش از ۱۰۰ کشور سرایت کرده و سازمان بهداشت جهانی را برآن داشته است تا وضعیت فوق العاده اعلام کند.

این بیماری قابل پیشگیری است و به‌راحتی با مشارکت شهروندان و راهکارهای ساده ای مانند شست و شوی مکرر دست‌ها با صابون، استفاده از ماسک و دستکش در بیرون خانه و تعویض به هنگام آن، مصرف مایعات گرم، دست ندادن و روبوسی نکردن با دیگران، خودداری از تماس دست با چشم‌ها، بینی و دهان، حفظ فاصله یک و نیم متری با افراد بیمار و ماندن بیماران در خانه می‌توان از میزان شیوع و ابتلای کرونا جلوگیری کرد.

علایم ابتلای به ویروس کرونا شامل تب، سرفه، تنگی نفس، علایم گوارشی و در موراد شدید عفونت ریه (پنومونی)، سندرم تنفسی حاد و نارسایی کلیه است .

تاکنون در استان یزد جواب آزمایش ۹۰ نفر به کرونا مثبت اعلام شد و ۱۴ نفر هم جان خود را از دست دادند.