قیمت نفت که از روز جمعه و پس از خروج روسیه از توافق کاهش تولید با افت همراه شده بود، امروز را با رشدی هفت درصدی آغاز کرد.
رشدی که بیش از هر چیز به امیدواری فعالان صنعت نفت در جهان نسبت به مشوق های دولتی باز می گردد تا تبعات این کاهش را به حداقل برساند.
به نظر می رسد در این شرایط، دولت ها می توانند با کنترل های نسبی در بازار انرژی خود، از سقوط بیشتر قیمت جلوگیری کنند.
بر این اساس نفت برنت با ۶.۸ درصد افزایش به قیمت ۳۶ دلار و ۷۰ سنت معامله شد. نفت شاخص آمریکا نیز که دیروز به زیر ۳۰ دلار در هر بشکه سقوط کرده بود، امروز را با رشدی ۶.۷ درصدی آغاز کرد تا به ۳۳ دلار و ۲۴ سنت برسد.
این در حالی است که نگرانی ها از کاهش قیمت نفت باعث شده تا برخی صاحبنظران از احتمال نفت ۲۰ دلاری در روزهای آینده صحبت کنند.
آمارها نشان می دهد کشورهای اوپک که ۳۰ درصد تولید نفت جهان را در اختیار دارند روزانه ۵۰۰ میلیون دلار را با سقوط قیمت نفت از دست می دهند.
پیش از این یکی از سهامداران لوک اویل اعلام کرده بود که روسیه به دلیل لغو توافق کاهش تولید نفت با اوپک روزانه از ۱۰۰ تا ۱۵۰ میلیون دلار زیان می بیند.
در این میان آمریکا نیز که به واسطه افزایش تولید شیل اویل ها تعهدات صادراتی زیادی دارد احتمالا مجبور خواهد بود تا برای انجام این تعهدات از ذخایر استراتژیک خود استفاده کند.
به گزارش ایرنا، روند کاهش قیمت نفت همزمان با گسترش ویروس کرونا در جهان آغاز شد و با لغو توافق کاهش تولید نفت به کانال ۳۰ دلاری رسید. تا آنجا که در ۲ ماه گذشته نفت ۸۰ درصد از ارزش خود را دست داده است.