اردبیل- ایرنا- اولین آزمایشگاه ویرولوژی یا ویروس‌شناسی به منظور تشخیص مبتلایان به کرونا توسط دانشگاه علوم پزشکی و خدماتی بهداشتی و درمانی استان اردبیل راه‌اندازی شد.

به گزارش روز سه‌شنبه ایرنا و به گفته معاون توسعه منابع دانشگاه علوم پزشکی اردبیل، این آزمایشگاه از شب گذشته فعالیت خود را آغاز کرده است.

دکتر بهزاد داورنیا اعلام کرد: آزمایشگاه مرجع سلامت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، نتایج چند نمونه مثبت از کارهای انجام شده در این آزمایشگاه را تایید و مجوز شروع به کار آن را صادر کرده است.

این متخصص ژنتیک پزشکی همچنین گفت: روز گذشته پنج آزمایش از نمونه‌های بیماران مبتلا به ویروس کرونا انجام شده و از امروز فعالیت این آزمایشگاه با ۲۵ آزمایش و بررسی تشخیصی تخصصی ادامه می یابد.

مسوول فنی آزمایشگاه ژنتیک و کرونا دانشگاه علوم پزشکی اردبیل اظهارداشت: فعالیت این آزمایشگاه در تشخیص قطعی بیماران کرونایی و کاهش زمان بستری موارد منفی و استفاده از ظرفیت حداکثری تخت‌های استان بسیار موثر خواهد بود.

وی با اشاره به بی‌نیاز شدن استان اردبیل برای ارسال نمونه‌های اخذ شده از افراد مشکوک به ابتلای به کرونا به آزمایشگاه‌های تهران و تبریز افزود: کادر درمانی و تشخیصی مجموعه دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی استان اردبیل با نهایت توان در حال خدمت رسانی به منظور کنترل بیماری کرونا هستند.

به گزارش ایرنا، رییس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی استان اردبیل دیشب تعداد افراد فوت شده به علت ابتلای به کرونا در این استان را ۱۰ نفر و تعداد افراد بستری شده را ۱۹۰ نفر اعلام کرد و گفت: از این تعداد ۷۲ نفر بیمار مثبت قطعی هستند.

بنا به اعلام دکتر قدرت اخوان اکبری، هم اکنون ۱۲ نفر به علت ابتلا به ویروس کرونا در بخش مراقبت‌های ویژه مراکز درمانی استان بستری هستند و تاکنون ۲ نفر نیز به علت مصرف الکل صنعتی جان خود را از دست داده‌اند.

وی منزل را بهترین، امن‌ترین و بهداشتی‌ترین مکان برای پیشگیری از ابتلا به کرونا عنوان کرد و ادامه داد: سیر صعودی بیماران مبتلا به کرونا نشان می‌دهد که در روزهای آینده با افزایش بیماران مبتلا رو به رو خواهیم بود.

رییس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی استان اردبیل وضعیت فعلی استان در زمینه ابتلا به کرونا را بحرانی و اضطراری اعلام کرد و گفت: در صورت عدم رعایت، ممکن است از هر خانواده یک نفر مبتلا به این بیماری شود.

وی مهمترین راه پیشگیری از کرونا را قطع زنجیره انتقال آن ذکر کرد و افزود: مردم برای جلوگیری از ابتلای خود و اعضای خانواده از حضور در اماکن عمومی و پرجمعیت خودداری کرده و مراودات حضوری و فیزیکی خود با دیگران را به حداقل ممکن برسانند.

به گزارش ایرنا، کرونا ویروس یا بیماری کرونا در کشور چین از طریق حیوان به انسان و سپس از انسان به انسان منتقل شده به رغم این که میزان کشندگی بیماری کرونا ویروس جدید چین بسیار کم گزارش شده ولی سالمندان و افراد دارای نقص سیستم ایمنی از جمله گروه‌های پرخطر در مقابل این بیماری هستند.

سردرد، تب و مشکلات تنفسی نظیر سرفه، آبریزش از بینی و تنگی نفس از علایم بیماری کرونا ویروس جدید است.

کارشناسان بهداشتی، پرهیز از دست دادن و روبوسی با افراد دارای علایم تنفسی (سرفه ـ عطسه) پوشاندن دهان و بینی هنگام سرفه و عطسه با دستمال و یا قسمت بالای آستین، شست و شوی کامل و مکرر دست‌ها با آب و صابون حداقل به اندازه ۲۰ ثانیه، استفاده از ژل‌های ضدعفونی کننده با پایه الکل و خودداری از تماس دست آلوده با چشم، بینی و دهان را از جمله راه‌های مقابله و پیشگیری ویروس کرونا اعلام کرده‌اند.