تهران – ایرنا – نخست وزیر استرالیا روز سه‌شنبه هشدار داد که تاثیرات ویروس کرونا بر اقتصاد استرالیا ممکن است از بحران مالی سال ۲۰۰۸ شدیدتر باشد .

به گزارش بلومبرگ ،‌ اسکات موریسون این هشدار را در حالی مطرح کرد که در حال آماده‌سازی یک بسته چند میلیارد دلاری برای کاهش تاثیرات کرونا بر اقتصاد استرالیا است. موریسون روز سه‌شنبه در یک سخنرانی در سیدنی با اشاره به کشور چین به عنوان بزرگترین شریک تجاری استرالیا گفت: مرکز این بحران به کشور ما نزدیکتر است اما به علت نقش چین در تقاضای جهانی کالا و خدمات و جایگاه چین در زنجیره تامین جهانی ، تبعات این مساله برای کشورهای دیگر هم به همین اندازه مهم است.

دولت محافظه‌کار استرالیا در حال آماده‌سازی بسته‌ای برای تزریق کمک مالی به منظور حمایت از شرکت‌های دچار مشکلات مالی و اقتصادی به علت ویروس کرونا است. یک کارشناس اقتصادی بلومبرگ گفته که استرالیا امسال برای اولین بار از سال ۱۹۹۱ رکود اقتصادی ثبت خواهد کرد. در سطح جهانی تا کنون ۵۴ میلیارد دلار حمایت‌های بودجه‌ای تعهد شده یا در دست بررسی است و دولت‌های مختلف سیاست‌هایی از قبیل کمک‌های نقدی و معافیت‌های مالیاتی را در دستور کار قرار داده‌اند.
نخست‌وزیر استرالیا جزئیات بسته‌ سیاستی حمایتی خود که قرار است امروز در کابینه مطرح شود را اعلام نکرده است.

نخست وزیر استرالیا ضمن بیان این هشدار اقتصادی در عین حال ادعا کرد که ویروس کرونا (کووید ۱۹) نسبت به "سارس" یا "مرس" بسیار کمتر مهلک است و به "آنفلوانزای بد" شباهت بیشتری دارد. این درحالی است که شرکت "کانتاس ایرویز" (Qantas Airways) بزرگترین شرکت هواپیمایی استرالیا به علت کاهش تقاضای پروازهای هوایی به علت شیوع کرونا ، هشت فروند از هواپیماهای ایرباس آ-۳۸۰ خود را از مدار پروازها خارج کرد.

روزنامه انگلیسی گاردین در همین ارتباط گزارش داد: در حالی که سازمان بهداشت جهانی هشدار داده که تهدید شیوع جهانی کرونا بسیار واقعی شده است ، دولت استرالیا هشدار داده که در صورت تشدید بحران ممکن است برای ادامه خدمات عمومی دچار مشکل شود. شمار مبتلایان به کرونا در جهان از ۱۱۰ هزار نفر عبور کرده اما اکثریت آنها معادل ۹۳ درصد در چهار کشور چین ، کره جنوبی ، ایران و ایتالیای هستند. تا کنون ابتلای یکصد نفر به کرونا در استرالیا تایید شده و سه نفر جان خود را از دست داده‌اند.

در ایالت ویکتوریا ، "برت ساتن" مسئول اداره بهداشت هشدار داده که امکان ابتلای هر فرد به کرونا ۵۰ درصد است و خاطرنشان کرده که تلاشهای مقامات بهداشتی برای این است که اوج شیوع این بیماری به ماه جولای (تیر) موکول شود اما اوج بیماری ممکن است در ماه می (اردیبهشت) روی دهد. او تاکید کرد که تدابیر فاصله‌گذاری اجتماعی شامل تعطیلی مدارس و لغو احتمالی تجمعات عمومی ادامه خواهد یافت و مرحله شیوع گسترده (pandemic) بطور حتم تا زمان کریسمس آینده به پایان خواهد رسید. به گفته مقامات مسئول ، تا کنون هیچ توصیه‌ای برای قرنطینه کامل هیچ منطقه‌ای در استرالیا مطرح شده است.