کرج - ایرنا - رییس دانشگاه علوم پزشکی استان البرز گفت: برای گذر از امواج ویروس کرونا، علاوه بر مدارس و دانشگاه ها باید فعالیت ادارات به مدت ۱۰ روز تعطیل شود.

دکتر حسین کریم روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگاران اظهار داشت: شیوع ویروس کرونا در کشورمان یک بحران سخت و سنگین است که تمام مسوولان علوم پزشکی از آموزش و پژوهش گرفته تا بهداشت و درمان و غذا و دارو را درگیر کرده است.
وی ادامه داد: دانشگاه علوم پزشکی البرز با تمام توان پای کارآمده که البته در سراسر کشور به همین شکل بخش سلامت روزهای پرکاری دارد.
رییس دانشگاه علوم پزشکی استان البرز با بیان اینکه وضعیت این استان به لحاظ مقابله و درمان کرونا بهتر از مناطق دیگر است ، گفت : اگر مردم الزامات بهداشتی را رعایت نکنند، روزهای سخت تری پیش رو خواهیم داشت.
وی با تاکید بر همکاری همه مردم برای مهارو پیشگیری از کرونا افزود:  البرز استانی متراکم  و نزدیک به تهران، مازندران و گیلان است، از طرفی به لحاظ کمبود تخت بیمارستانی نیز پس از استان سیستان و بلوچستان دومین جایگاه را در کشور داریم، اما این بحران سنگین شیوع کرونا را در البرز به شرایط پایدار رسانده ایم  که بیانگر همبستگی همگانی در البرز است.
رییس دانشگاه علوم پزشکی البرز پیش بینی کرد که تهران در ۲ هفته آینده شرایط سخت تری داشته باشد و با توجه به همسایگی با البرز باید این موضوع با حساسیت بیشتری دنبال شود.
خلوت کردن ۱۰ روزه خیابان ها 
کریم تاکید کرد که  با این‌شرایط حتی الامکان ادارات تعطیل شود تا بتوانیم بار ویروسی استان البرز را با ضدعفونی کردن کل شهرهای استان  پایین بیاوریم، باید طی ۱۰ روز معابر شهر کرج  را از جمعیت خالی کرده و ضدعفونی کنیم، خانه ها نیز باید توسط خود مردم گندزدایی شود.
برای همین منظور از مسوولان استان البرز تقاضا کردیم که برای چند روزی ادارات تعطیل شود.
وی گفت که محله ها باید به مقابله به کرونا بپردازند، الان این روش را شروع کرده ایم تا در هر محل مدیریت این جنگ با استفاده از ظرفیت های هر محله دنبال شود، راه اندازی پلیس محله در مورد کنترل رفت و آمدها در محله لازم است، جارچی ها در هر محله برای اطلاع رسانی باید در سطح خیابان ها راه بیفتند، محله ها باید گندزدایی شود.

مصرف آب مهم نیست، مهم سلامت مردم است

رییس دانشگاه علوم پزشکی البرز بیان داشت : اینکه مردم چقدر آب در این شرایط مصرف کنند نباید مهم باشد؛ چرا که سلامت مردم در این شرایط از همه چیز مهم تر است، در کشور چین  مردم در خانه ماندند و در کنار محافظت شخصی با عملیات ضدعفونی کردن نقاط بار ویروس را پایین آورند و اکنون به روند کاهشی ابتلا به کرونا ویروس رسیدند.
وی با بیان اینکه  از ظرفیت تخت های بیمارستان های خصوصی البرز در کنار ظرفیت بیمارستان های تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی استان برای بستری بیماران کرونایی استفاده شده است، گفت: بیمارستان های خصوصی البرز ۷۰۰ تخت دارند، اکنون دستگاه سی تی اسکن برای ۲ بیمارستان کوثر و امام علی(ع) در حال نصب است، برای بیمارستان کمالی نیز بعد از عید نوروز این دستگاه نصب خواهد شد.
کریم  در خصوص کنترل ورودی ها و خروجی های شهر کرج  اظهار داشت: کرج گلوگاه ارتباطی است و نمی شود تمام راه های آن را مسدود کرد، البته مشکل اصلی ما حجم تعداد زیادی از البرزی ها است که هر روز به تهران می روند و از طرفی ارتباط راه های البرز با شهری های همجوار از جمله ملارد و شهریار است.
وی تاکید کرد: مراقبت و حفاظت از پرسنل بیمارستانی البرز صورت گرفته است.

در کنار آن روزی سه بار بیمارستان ها ضدعفونی شده و شستشو می شود، حدود پنج نفر از پرسنل و کادر درمانی ما کرونا مثبت شدند که خوشبختانه تحت درمان قرار گرفتند، داستان ابتلا شده بودند.

وی در بخش دیگری با بیان اینکه حدود ۵۶ درصد مبتلایان به کرونا در البرز مرد و ۴۴ درصد زن بوده اند، عنوان کرد: متوسط سن ابتلا ۵۳ سال بوده است و بیشترین آمار مبتلایان به ترتیب شامل افراد با سابقه بیماری های قلبی، ریوی، دیابتی، بیماران سرطانی و یک مورد هم بیمار دیالیزی بوده است، در میان مبتلایان به کویید - ۱۹ در البرز تنها دو مورد سابقه بیماری زمینه ای نداشتند.

رییس دانشگاه علوم پزشکی استان البرز با اشاره به اینکه تجهیزات بیمارستانی برای البرز در حال انتقال به سمت استان است، گفت: این موارد مشتمل بر ۲۵ عدد تشک مواج، ۲۵ دستگاه مانیتورینگ ، ۳ دستگاه ضدعفونی کننده هوا، ۲۵عدد پالس اوکسیمتر، ۲۵بسته ماسک نانو سوپاپ دار، ۲۵ دستگاه ونتیلاتور (دستگاه تنفس مصنوعی)۲۰ پمپ سرنگ و  ۲۵پمپ سرم است.

وی تاکید کرد که مصرف ویتامین سی البته به صورت استفاده از آب میوه های تازه در برابر کرونا ویروس برای تقویت سیستم ایمنی بدن لازم است، افزود: بالا بردن سطح ویتامین دی نیز در بالا بردن مقاومت بدن موثر است و مورد آنها از خارج داروهای درمان کرونا خاص است که فقط در اختیار سیستم  بهداشت و درمان قرار دارد و سایر مراکز نمی توانند استفاده کنند و پروتکل خاص خود را دارد و تنها به برخی از بیمارستان های خصوصی که در درمان بیماران کار می کنند با مهر و امضای بیمارستان در اختیار آنان قرار می گیرد .
از ابتدای شناسایی موارد مثبت کرونا در استان تمام بیمارستان ها را برای این موضوع اختصاص دادیم و می دانستیم که گسترش پیدا می کند و در همه بیمارستان ها بخش کریدور کرونا و تیم کرونا تشکیل دهند و آموزش های کرونا را تقویت کنند و همه بیمارستان ها پذیرش بیماران کرونایی داشته باشند و تمام بیمارستان های خصوصی و دولتی پای کار آمدند و تعداد قابل توجهی از بیماران کرونایی را پذیرش و درمان کردند.

وی تاکید کرد که مردم می بایست از همین امروز در قرنطینه اجباری قرار بگیرند و تعطیلی مراکز تجاری و اداری در دستور کار قرار گیرد و همزمان ضدعفونی و شست شوی تمام نقاط مختلف شهر توسط دستگاه های خدمات رسان صورت بگیرد.
 ۵۹ بیمار مشکوک و کرونایی طی سه هفته گذشته تاکنون در این استان جان خود را از دست داده اند.
از این تعداد ۲۸ نفر مثبت و ۳۱ نفر مشکوک  به کرونا بودنداز ابتدای شیوع  ویروس کرونا در البرز تاکنون یک هزار و ۲۰۰ نفر با علائم اولیه مشکوک به کرونا به مراکز درمانی استان البرز مراجعه کردند که نتیجه تست  ۳۳۹ نفر مثبت اعلام شد  از این تعداد تا کنون ۶۷۴ نفر  از بیمارستان ها نیز ترخیص شده اند.
۵۶ درصد مبتلایان کرونا  مردان و ۴۴ درصد  بانوان هستند که متوسط سنی مبتلایان نیز ۵۳ سال است 
 بیشترین فوتی ها به ترتیب بیماران قلبی ، ریوی ، دیابت و تعدادی بیمار سرطانی و کبدی بودند.

وی گفت: در ۲۴ ساعت گذشته نیز ۴۳ نفر به علت ابتلا به  کرونا در البرز بستری شدند و یک نفر نیز فوت کرد.
ویروس کرونا که به طور رسمی کووید – ۱۹ نام دارد، نخستین بار در شهر ووهان چین شناسایی شد تا کنون به بیش از ۸۰ کشور سرایت کرده و سازمان بهداشت جهانی را برآن داشته است تا وضعیت فوق العاده اعلام کند.